click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - fallenangel1789

Pages: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 80
1126
"Kripto para birimleri 2018’de iyi bir yıl geçirmedi. Borsalarda da benzer bir şey oldu. Örneğin, bu yıl eylül ayında yeni bir seviyeye yükseldikten sonra Nasdaq’ın endeksi %22 gerileyerek yeni bir ayı piyasasına girdi.

Geleneksel piyasalar krizde
Yine de, Nasdaq bu yıl önemli kayıplar kaydeden tek pazar değil. Şanghay Menkul Kıymetler Borsası, aynı zamanda yüksek seviyesinden neredeyse %30 düştü. Diğer birçok endeks de benzer şekilde davrandı. Almanya’da bankacılık sektörü de iyi performans göstermiyor. Alman Bankalar Endeksi bugüne kadar %52 oranında değer kaybetti.

ABD Federal Rezervi (FED), pazarların bu yılın son aylarında aldığı düşüş eğiliminde önemli bir rol oynadı. FED, gösterge ekonomisinin faiz oranını %2,5’e yükseltti ve gelecekte yavaşlayan bir ekonomiden korkan yatırımcılar arasında olumsuz bir duyarlılık yarattı.
..."


Kaynak: https://kriptoparahaber.com/travis-kling-geleneksel-piyasalar-krize-girerken-2019-kripto-para-birimlerinin-yili-olacak.html

1127
"Hong Kong’da İngilizce yayın yapan South China Morning Post (SCMP), kripto para madenciliği devi Bitmain ve büyük kripto borsası Huobi gibi kripto endüstrisi devlerinin kripto pazarlarının 2018 fiyatındaki düşüşlere bağlı olarak işten çıkarım planlarını doğruladıkları bildirildi.

Kripto endüstrisi madencilik devi Bitmain işten çıkarmaları doğruluyor
Bu yıl madencilik donanım faaliyetini domine eden Pekin merkezli Bitmain Technology, SCMP’ye göre “bu yıl çalışanlarımızda bazı düzenlemeler yapılacak” ifadesini kullandı.

SCMP’nin haberine göre işten çıkarılacak personel sayısı açıklanmadı. Ancak şirket sözcüsünün bugün Bitmain’in Çin sosyal medyasında yayınlanan bir bildirime göre çalışanlarının yarısından fazlasını işten çıkarabileceği haberini reddettiği bildirildi.
..."

Kaynak: https://kriptoparahaber.com/rapor-kripto-endustrisi-devleri-eleman-cikarmaya-basliyor.html

1128
"Şirketlerin kendi tokenlerini geliştirmelerine yardımcı olan halka açık bir Blockchain projesi Waves, geçenlerde Londra merkezli finans hizmetleri grubu Dolfin tarafından yönetilen özel bir fonda 120 milyon dolarlık şaşırtıcı bir yatırım aldı.

Waves 120 milyon dolarlık yatırım topladı
Fon, “Vostok sisteminin kurumlar ve hükumetler için özel sürümü” olarak kullanılabilecek. Piyasa koşullarında 120 milyon dolarlık bir artış çok büyük gibi gelmeyebilir, ancak böyle bir ayı piyasasında, kripto alanında eşi benzeri görülmemiş bir yatırım olarak tarihe geçti.
 
Waves tokeni, 1 Mayıs 2016 tarihinde 16 milyon dolarlık bir ICO ile başlatıldı. Waves piyasa değeri Aralık 2017’de 1.7 milyar dolara fırladı ve son zamanlarda ise 383 milyon dolara düştü. Waves Kurucusu, Rus Mühendis Sasha Ivanov, Waves’ın kripto para kullanımına daha az ilgi gösterdiğini ve daha çok Blockchain teknolojisinin uygulama ve kullanım durumlarına odaklandığını şu şekilde belirtti:

Kripto veri akışı artık bitti, verileri depolamak ve maliyetleri düşürmek için merkezi olmayan bir ağ kullanma fikri hala geçerli.

Waves fiyatı haberlere çok olumlu tepki verdi son üç gün boyunca %70’in üzerinde fırladı
..."
 
Kaynak: https://kriptoparahaber.com/carpici-iddia-waves-anlasmasi-oncesi-iceriden-bilgi-sizdirildi.html

1129
"Kripto para borsası Bitfinex, Cuma gününden itibaren USD destekli Tether’in (USDT)  fiat para USD’ye karşı işlemlerini destekleyeceğini açıkladı. Yani Bitfinex, USDT/USD çiftini platformuna ekleyecek.

Bitfinex koruma amaçlı bir varlığı korumaya mı alıyor ?
Paritenin yayınlanmasından birkaç saat önce bir blog yayınında ortaya çıkan bu ilginç karar, kripto para endüstrisinde türünün ilk ve tek  örneği olarak karşımıza çıkıyor.

USDT’nin her birimi, zaten 1 dolar tarafından destekleniyor. Ve stabil coin, fiat’a dönüştürülmeksizin, volatil kripto varlıklara karşı kriptoda kalarak koruma olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştı.

Gerçekte, USDT döviz kuru, 1 dolar civarında hafif dalgalanma eğilimindedir. Örneğin, bu yıl Tether fiyatının yüksek volatilite süresi boyunca 0,85 dolar gibi bir seviyeye düştüğüne şahit olduk.
..."


Kaynak: https://kriptoparahaber.com/bitfinex-dolar-sabitli-tetherin-dolara-karsi-islemlerini-baslatiyor.html

1130
"Devam eden kripto kışı ve pazar düşüşünden bağımsız olarak, önemli bir yatırım yöneticisi kripto para endüstrisine “B + notu” verdi.

Bloomberg için yazılan bir makalede, eski bir genel müdür ve AQR Capital Finansal Piyasa Araştırması Müdürü Arron Brown, bu yıl özellikle de BTC’nin 20.000 dolardan yüzde 80 oranında düşmesiyle ilgili çalkantılı kripto piyasasını yorumladı.

Yatırım yöneticisi 2018 düşüşünü 2011 ve 2013 ile karşılaştırdı
Bununla birlikte Brown, bu dramatik düşüşü 2011 ve 2013 yıllarındaki düşüşlerle kıyaslayarak bu düşüşün öncekinden daha ılımlı bir şekilde gerçekleştiğini söyledi.
 
Dahası, Brown, 2011 yılında BTC’nin zirve yaptıktan sonra bir yıldan daha kısa bir sürede bir dip yaptığını ve toparlanmasının ise iki yıldan daha kısa sürdüğünü açıklıyor. Benzer şekilde, 2013 yılında BTC iki yıl boyunca toparlanamadı. Ve bir sonraki zirve seviyesine ulaşması 4 yıl gibi süreyi bulmuştu.
..."

Kaynak: https://kriptoparahaber.com/yatirim-yoneticisi-2018-kripto-piyasasini-b-olarak-degerlendiriliyor.html

1131
"Son verilere göre, yeni kripto ATM ’lerinin sayıları, son kripto pazar çöküşüne rağmen büyümeye devam ediyor.

Coin ATM Radar’ın bilgileri Kasım ayında farklı ATM üreticilerinin dünya çapında 209 nokta açtığını ve daha önce kurulanların ise 68’inin kapalı olduğunu gösteriyor. 141 ATM’lik net büyüme ile toplam 150 âdete ulaşılan Ekim ayındaki sayı ile yaklaşık aynı rakamda seyrediyor.

Birleşik Devletler, 70 yeni makinenin kurulu olduğu dominant ülke olmaya devam ediyor.  Yılsonunda, ülkede mevcutta kurulu 2.243 kripto ATM bulunuyor. Listede sırasıyla Avusturya ve Kanada, 17 ve 16 ATM ile yer alıyor.

Peru, Arnavutluk ve Güney Kore’ye Kasım ayında ilk kripto ATM kurulumu gerçekleşti
Buna ek olarak, üç ülke – Peru, Arnavutluk ve Güney Kore – Kasım ayında ilk kripto ATM kurulumlarını yaptılar. İlk ikisi, Prag merkezli büyük bir Bitcoin ATM üreticisi General Bytes tarafından kurulum alırken Güney Kore, yerel üreticisi DOBI ATM’den bir cihaz aldı.

General Bytes dünyanın en geniş ATM kurulumu (80 ATM) ile lider konumda yer alırken onu ABD’li üretici Genesis Coin 36 ATM ile ve Lamassu Bitcoin Ventures ise 12 ATM ile takip etti.

Kasım ayında, ATM’lerde kabul edilen altcoinlerin sayısı ise yüzde 59 oranında artış gösterdi. Elbette Bitcoin en çok sayıda ATM tarafından kabul edilen kripto para olma unvanına sahipken tüm dünyada 4.042 adet ATM’de kullanılabiliyor."


Kaynak: https://kriptoparahaber.com/kripto-kisina-ragmen-kripto-atm-sayilari-surekli-buyuyor.html

1132
"Geçen yılın bu zamanlar tüm zamanların en yükseğinde seyreden Bitcoin, 2018 yılı boyunca önemli destek seviyelerine tutunamayarak ağır kayıplar verdi. Bunun neticesinde en yüksek seviyesinden yüzde 80 oranında değer kaybeden dominant kripto para uzman görüşleri de ikiye bölmüş durumda. Son iki aylık süreçte son desteği olan 6.200 dolarda ihlal edilince gerileme sürecine devam ederek 4.000 doların altında kadar sarkmıştı. Şimdi uzmanlar Bitcoine yatırım yapma zamanı olup olmadığı hakkında tartışıyorlar.

Uzmanlar bile Bitcoine yatırım konusunda hemfikir değiller
İçinde bulunduğumuz dönemin Bitcoine yatırım yapmak için mükemmel bir zaman olup olmadığı, analistler ve uzmanlar arasında en çok tartışılan konu. Bir tarafta Bitcoin’in daha ileri gidebileceğine inanan büyük bir grup var. Bu grup, daha fazla kayba maruz kalınabileceği görüşü aksine mevcut seviyelerde alım yapılabileceğini dile getiriyor.

Henüz zamanı olmadığına ikna olmuş bir uzman olan Blockchain kimlik yönetimi girişimi Civic’in CEO’su Vinny Lingham, bir. Mevcut piyasada, kazanımlardan daha fazla risk olduğunu söylüyor. CNBC Fast Money programında yakın zamanda yapılan bir röportajda Lingham, Bitcoin’in önümüzdeki altı ay boyunca 3.000 ila 5.000 dolar arasında değişebileceğine düşündüğünü belirtti.
..."
Kaynak: https://kriptoparahaber.com/uzmanlar-bitcoine-yatirim-zamani-konusunda-ikiye-bolunuyor.html

1133
(TR) Haberler / Ethereum balinası satış uyarısı
« on: December 23, 2018, 10:42:14 AM »
"ICO Piyasası, dünyanın dört bir yanından milyarlarca dolar yatırım yapılarak geçen yıl canlandı. Piyasada yapılan en büyük yatırımlar genellikle Ethereum’a yapıldı. ICO’ların Ethereum artışı, aydan aya arttı, en yüksek oran ise geçtiğimiz Aralık ayında kaydedildi. Ancak ETH‘nin fiyatı, cari yılın başından bu yana düşüşe geçti.

Ethereum tabanına bağlı yüzlerce ICO
NKB grubu raporuna göre, Aralık 2017 ile Haziran 2018 arasında ICO‘lara yaklaşık 9.97 milyar dolar yatırım yapıldı. Ve yatırımların çoğunu Ethereum tabanında bulunan projeler aldı. Böylece Ethereum tabanına bağlı yüzlerce ICO oldu.

ICO’ları izleyen bir web sitesi olan Diar.co, ICO’ların Haziran 2018 ile Aralık 2018 arasında başlayan Ethereum varlıklarını hızlı bir şekilde sattıklarını gözlemledi. Bu dönemde, ICO’lar ile ilgili cüzdanlarda tutulan Ethereum miktarı yaklaşık 4.2 milyon ETH ila 3.5 milyon ETH, bu da mevcut tokenlerin %24’üne denk geliyor. ICO’lar ile yapılan satışlar, yılın ilk aylarında yaklaşık 800 dolar olan Ethereum fiyatının birden 400 dolara düşmesine neden oldu.
Ethereum’un en üst sahibi Aragon
Diar.co’nun DigixDao verilerine göre, altın destekli bir stabilcoin olan Aragon, şu anda Ethereum’un en üst sahibi. Diar.co ayrıca Aragon‘un (ANT), son zamanlarda düşen pazarda Ethereum ETH’lerinin büyük bir bölümünü DAI (Stablecoin) ile değiştirdiğini bildirdi.
..."


Kaynak: https://kriptoparahaber.com/ethereum-balinasi-satis-uyarisi-ethereum-icolarinda-simdiye-kadar-tespit-edilen-en-yuksek-oran.html

1134
"Rusya bir Avrasya Ekonomik Birliği kripto parası başlatma yolunda ilerliyor. Aynı zamanda Belarus, Ermenistan, Kazakistan ve Kırgızistan’ı da içeren EEU, tahminen 2020 veya 2021 yılları arasında dijital para çıkarmayı planlıyor.

Avrasya Ekonomik Birliği kripto parası yakın mı?
Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexey Moiseyev, TASS ajansına konu ile ilgili şunu söyledi:

EEU’ ya üye beş devlet ile 2019 yılının tamamında müzakerelerin yapılması bekleniyor ve 2020 ya da 2021 yılları gibi başlatılması planlanabilir.

Moiseyev’e göre, tek bir EEU dijital para fikri, yalnızca sendikanın üye ülkeleri tarafından değil, aynı zamanda bu ülkelerin ana ticaret ortakları tarafından da destekleniyor.
..."

Kaynak: https://kriptoparahaber.com/rusya-avrasya-ekonomik-birligi-kripto-parasi-kurma-yolunda-ilerliyor.html

1135
"Reuters’in yayınladığı yeni bir raporda, Asya kripto para borsaları ve traderlerinin hırsızlık ve hackleme gibi siber suçlara karşı kripto para sigortası yaptırmalarının, fon yöneticilerinin pazara yatırım yapma konusunda mali açıdan çok rahatlatacağına vurgu yapılıyor.

Siber suçlara karşı kripto para sigortası gerekli bir önkoşul
Daha fazla sermayeye sahip yatırımcılar genellikle daha düzenlenmiş ortamlarda görüldüğünden, bu yatırımcıların sigorta satın alma kabiliyeti, kripto para piyasalarına girmesi halinde uyulması gereken açık bir kural.

Birçok yatırımcı yalnızca Bitcoin’i çevreleyen olumsuz haberlere dikkat ediyor ve fonların kaybedilmesi veya çalınması konusundaki korkuları hafifletmek için sigorta gibi bir çözüm gerekiyor.

..."


Kaynak: https://kriptoparahaber.com/kripto-para-sigortasi-eksikligi-ana-akim-adaptasyonunu-engelliyor.html

1136
"VCTRADE, Japon bankacılık devi SBI Holding tarafından işletilen yeni bir kripto para borsası ve bundan sonra BTC, XRP ve ETH cinsinde fon kabul etmeye başlıyor.

Bu kripto paraların ticaretinin ise platformda tam olarak ne zaman başlayacağı belli değil.

SBI, platformda 23 milyondan fazla kişiyi ağırlamayı bekliyor
Dahası, şirket, müşteri bazında 23 milyondan fazla kişiden oluşan büyük kullanıcı tabanından karşılamayı beklediğini söyledi.

“Tam ölçekli hizmetlerin sunulmasında, holdingin 23.47 milyon müşteri tabanından, özellikle de SBI-SECURITIES yaklaşık olarak 4,26 milyon hesap, SBI-Sumishin Net Bank, 3,21 milyon hesap ve SBI-FXTRADE dahil olmak üzere SBI Likidite Piyasasında 1,05 milyon hesap bulunuyor. ”
..."

Kaynak: https://kriptoparahaber.com/sbinin-kripto-borsasi-vctrade-btc-eth-xrp-kabul-etmeye-basladi.html

1137
"Ünlü kripto para yatırımcı Trace Mayer, Bitcoin’in genesis bloğunun yıl dönümü olan 3 Ocak’ta kripto para sahiplerini Bitcoin’lerini özel anahtarlarının kendilerinin kontrolünde olmadığı herhangi bir platformdan kaldırmaları için bir kampanyaya davet ediyor. Bu tehlikeli kampanya kripto para fiyatları için yeni düşük seviyeleri getirebilir.

Kripto para fiyatları 3 Ocak’ta dalgalanabilir
Yatırımcı Trace Mayer, bu yöntemle kripto para fonların velayetinin üçüncü taraflara verilmesini boykot etmeye teşvik etmeyi hedefliyor. Yayınladığı bir video ile kampanyayı başlatan Mayer, sahiplerinin paralarını borsada tutmak yerine kontrol altına almalarının zamanının geldiğini vurguluyor.

https://twitter.com/TraceMayer/status/1071870548421066753
..."


Kaynak: https://kriptoparahaber.com/kripto-para-fiyatlari-bu-tehlikeli-cagri-nedeniyle-dusebilir.html

1138
"CNBC’den Ran NeuNer, bir kez daha Twitter dünyasını şaşkınlık içinde bıraktı. Kripto trader’ların, düşüş eğiliminde hodl yapmak yerine dijital varlıklarını satmaları gerektiğini söyledi.

Ran NeuNer: “Hodl artık eski bir strateji.”
NeuNer yakın zamanda bu düşüncelerini iki tweetle ifade etti. Bunlardan ilkinde, “Şimdi HODL’un büyük bir strateji olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz” diyordu. Twitter kullanıcıları, özellikle de HODLing’in uzun vadeli bir kripto geleneği olduğu düşünürsek NeuNer’in paylaşımı ile oldukça şok oldu.
..."
 

Kaynak: https://kriptoparahaber.com/cnbcden-ran-neuner-yeni-kripto-stratejisini-acikladi-sodl-yapin.html

1139
"Hollanda Merkez Bankası, kara para aklama ile mücadele etmek için yeni kripto düzenlemeleri yapmaya çalışıyor. Bu yeni düzenlemeler nedeniyle kripto para birimi sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin artık merkez bankasından bir lisans almaları gerekecek.

Yeni kripto düzenlemeleri Hollanda’dan geliyor
Hollanda, kripto para birimi endüstrisi içindeki şirketler için gerekli düzenlemeleri araştırıyor. Hollanda Merkez Bankası, kara para aklama ve terörün finansmanı iddiaları ile mücadele etmek ve önlemek için çalışıyor. Bu nedenle dijital para birimi organizasyonlarının ülkenin merkez bankasından işletme lisansı alması gerekecek.

Bitcoin gibi dijital varlıkların suçla ilgili faaliyetlerde kullanılmasını önlemek amacıyla, Nederlandsche Bank yeni bir taslak mevzuat hazırlıyor. Daha önce birkaç ülke benzer nedenlerle kripto paraları düzenlemek için yasalar çıkardı. Şirketlere bu yeni lisansın verilmesi için, bir dizi KYC kontrolüne ek olarak “olağandışı işlemleri” rapor etmeleri gerekiyor."

Kaynak: https://kriptoparahaber.com/yeni-kripto-duzenlemeleri-yolda-hollanda-kripto-para-duzenlemelerini-arastiriyor.html

1140
(TR) Haberler / TRON (TRX) bu sefer Stellar’ı tahtından etmek istiyor
« on: December 20, 2018, 08:05:49 AM »
"13 Aralık’ta, TRON Vakfı’nın kurucusu ve CEO’su Justin Sun, kripto sıralamasında onuncu sırada yer alan TRON (TRX) ve dördüncü en büyük kripto para olan Stellar arasında bir karşılaştırma yaptı. Sun, burada TRON ve Stellar (XLM) çiftlerinden bahsetti ve burada TRX’in ticaret çiftleri sayısı bakımından XLM’yi aştığına dikkat çekti.

TRON (TRX) işlem çiftleri konusunda Stellar’ı geride bıraktı
Justin Sun konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

CoinMarketCap’a göre, TRON’un şimdiden 157 ticaret çifti olan Stellar’ı aşan 159 ticaret çifti var. TRX, kripto-fiat ticaret çiftleri dahil 100’den fazla borsada zaten listelendi.
..."
 
Kaynak: https://kriptoparahaber.com/tron-trx-bu-sefer-stellari-tahtindan-etmek-istiyor-trx-islem-ciftlerinde-xlmyi-gecti.html

Pages: 1 ... 74 75 [76] 77 78 ... 80
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services