click here if you want to see your banner on this site

Author Topic: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol  (Read 2142 times)

Arvin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
  • Country: nl
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol
« Reply #30 on: September 18, 2020, 09:43:59 AM »
Waarom we open sourcen


Piers Ridyard, 25 februari 2020

Vandaag open sourcen we de Radix-code voor wat uiteindelijk de eerste versie zal worden van het Radix Publieke Netwerk (RPN-1) – dit is in geen geval een gedaan werk, maar maakt deel uit van ons verdere doel om opener te zijn met onze community.

RPN-1 is de eerste van drie versies die we uitgeven, elk gebouwd op de eerdere, ons brengend van een eenvoudig, ongeshard, lager doorvoernetwerk naar de in toenemende mate presterende versies van RPN-2 en RPN-3, elk toenemend bouwend op de laatste uitgifte terwijl de transactionele – en staatgeschiedenis behouden blijven.

Vanuit ons GitHub-repo zul je in staat zijn om onze team-progressie, de mijlpalen die we bereiken, alsook alle obstakels die we onderweg tegen komen te volgen.

• Radix Github: https://github.com/radixdlt
• Radix DLT kernconsensus en netwerken: https://github.com/radixdlt/radixdlt-core
• Radix Engine-bibliotheek: https://github.com/radixdlt/radix-engine-library

Voel je vrij om nieuwe kwesties naar voren te brengen op GitHub voor alle code-gerelateerde zorgen die je hebt, echter het team is op het moment niet in staat om zich toe te wijden aan een bijzonder tijdraam voor antwoord daarop; wanneer we het punt bereiken dat community-coding / -testing mogelijk is zullen we meer documentatie uitbrengen rond onze codekwaliteitscriteria, alsook de minimale vereisten voor code-dekking en ons code-veiligheidsbeleid.

Dat gezegd hebbende; als je wilt doorgaan en in onze code wilt duiken en dan ons vragen erover wilt stellen voel je dan vrij om je aan te sluiten bij ons ontwikkelaars-communitykanaal op Discord, of je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief om snelle updates te ontvangen. We zijn ook nieuwsgierig om te horen wat je vindt dat het open-source-proces goed heeft gedaan – als er een project is waarvan je vindt dat we ervan moeten leren, post dit dan in ons Discord-kanaal.

Waarom open source?

Radix heeft meer dan 8 jaren gewerkt aan gedecentraliseerde protocollen. Een groot deel van die tijd was het enige full-time teamlid Dan, maar Dan was niet alleen – eerst via Bitcointalk en later via de eMunie-fora fond Dan voortdurend aanmoediging, raad en ideeën van hen die zijn project volgden en ondersteunden. Tijdens deze vroege jaren deelde hij continu prototypes, testnetten en mislukkingen. Dit bouwde zijn eerste publieke volgers.

Toen de cryptomarkt verhitte en we in de 2017 bull-markt stortten voelde openheid plotseling als een last – vooral voor een project dat zo gericht was op de aflevering van het product in plaats van het pitchen via non-technische whitepapers en fundswerving met een anonieme website en een Ethereumadres. Het wegnemen van onze technologie, deze laten kopiëren en gebruiken voor een valse ICO leek niet alleen tot de echte mogelijkheden te behoren, maar leek ook welhaast zeker.

Dus besloten we de luiken te sluiten, te concentreren op het bouwen van ons team, het bouwen van een community, en het bouwen van code. Echter deze beslissing voelt nu fout voor waar de markt zich heden bevindt; het heeft ons losgemaakt van onze community en het breekt met enkele van onze meest gekoesterde principes rondom welke we op de eerste plaats in de crypto-industrie zijn gekomen.

Ik groepeer deze ideeën in drie categorieën:

• Transparantie
• Anti-fragiliteit
• Publiek bezit

Transparantie

Eén van de kernprincipes van het bouwen van cryptografische code-bibliotheken is transparantie. Veel decennia geleden realiseerden computerveiligheidsspecialisten dat de beste manier om veerkrachtige veiligheidssystemen te bouwen was om de code verantwoordelijk voor die systeemveiligheid te open sourcen. Het was enkel in het zonlicht van beoordeling, gebruik, ingebruikname en collectief onderzoek dat deze systemen gehard konden worden tot het punt dat de code met vertrouwen gebruikt kon worden. Code van dit type is bijna volledig hoe we het internet tegenwoordig beveiligen.

Deze ideeën bevinden zich ook dicht bij het hart en de aard van onverlatenheid op vertrouwen. In principe hoef ik je code niet te vertrouwen omdat ik je code kan beoordelen – niets is verborgen, en dus zijn er geen verassingen. In de praktijk moet de grote meerderheid van ons vertrouwen omdat we vaardigheid, tijd noch inclinatie hebben om werkelijk te gaan graven in al de software die we gebruiken. Echter wanneer het belang van een systeem toeneemt nemen zowel de prikkels om aan te vallen als om veiligheid te verzekeren samen toe – open source zijnde geeft beide een gelijkwaardig speelveld.

Het is dit gelijkwaardige speelveld dat essentieel is – het aanvallen van een systeem heeft het vaak niet nodig dat de code gezien wordt; het is eenvoudigweg het kijken naar manieren om de manier waarop een systeem reageert op invoer te misbruiken. Het repareren van een misbruik vereist ALTIJD het in staat zijn om direct met de code te werken. Open source is een onbeheerde manier van het toelaten dat reparaties gesuggereerd worden, in plaats van dat enkel misbruik wordt onthuld.

Transparantie vormt ook het hart van publiek gedecentraliseerde ledgertechnologie. De reden dat we onvertrouwde consensussystemen vertrouwen is dat het algoritme dat gebruikt wordt transparant is met bewijsbare veiligheidsverbondenheden. Het ook transparant maken van de code die dat algoritme implementeert voltooit de vertrouwenslus. Of het nu Bitcoin, Ethereum of Radix is, hoe meer ogen en denkvermogens zowel de theorie als implementatie in code kunnen verifiëren, hoe meer een onvertrouwd systeem vertrouwd kan worden.

Transparantie breidt ook de manier uit waarop aan updates en patches wordt gewerkt en waarop ze worden geïmplementeerd. Open source-code is geen statisch object; het is een levend project dat doorgaat met evolueren terwijl het waarde aan de wereld brengt. In staat zijnde om te zien waaraan wordt gewerkt geeft ook de mogelijkheid en uitnodiging aan anderen om te helpen bij dingen waaraan nog gewerkt moet worden.

Anti-fragiliteit

Het verlangen naar decentralisatie ontspringt aan een fundamenteel verlangen naar anti-fragiliteit. Voor sommigen heeft dit te maken met een wantrouwen naar autoriteit, voor anderen gaat het om het creëren van meer veerkracht in de meest essentiële systemen ter wereld. Wanneer een goed publiek bezit is hebben we in zijn algemeenheid minder zorgen dat het weggenomen kan worden. Zoals iedere fundamentele belangrijke infrastructuur willen we, wanneer we ons erop moeten verlaten, dat deze veerkrachtig en zelf-reparerend is.

Mensen geven erom vanwege dezelfde reden dat ze erom geven dat het internet doorgaat met bestaan: het is vitaal belangrijk voor ze. De inzet is zelfs hoger voor publieke ledgers omdat dit is waar de rijkdom van mensen zal leven, niet slechts informatie.

Maatregelen voor anti-fragiliteit van een publieke ledger kunnen het volgende omvatten:

• Kan het protocol, eenmaal gelanceerd, gestopt worden door zijn maker?
• Kan het protocol onafhankelijk van enige entiteit of person overleven?
• Wordt het protocol sterker wanneer het belangrijker wordt?

Open source is hierin een essentiële component; als de software waarop het netwerk is gebaseerd niet open en gratis is kan ik nooit 100% erop vertrouwen dat deze niet van me wordt weggenomen. Terwijl “open review” (bv. Het Swirlds- / Hashgraph-model) de functie uitvoert van “kan ik de code vertrouwen” faalt deze bij de “kan iemand het van me wegnemen” omdat het het idee van collectief eigenaarschap breekt; het is niet langer “ons” goed, het is “jouw” goed, en mij wordt eenvoudigweg een beperkt gebruikersrecht verleend.

Publiek bezit

Gedecentraliseerde publieke netwerken als Radix werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschappelijkheid te creëren voor de rijkdom van de wereld. Deze gemeenschappelijkheid wordt ontworpen om mensen samen te verbinden om een onderling verbonden web van adressen te creëren waar het eigenaarschap van alles verzonden, opgeslagen en geprogrammeerd kan worden. 

Decentralisatie ligt in het hart van deze missie – een fundamenteel verlangen om een waarlijk anti-fragiel, zelfonderhoudend, zelfbestendigend systeem te bouwen. Eén waarop de wereld zich kan verlaten en op kan vertrouwen. Dat start met open source.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)

« Last Edit: September 18, 2020, 09:52:21 AM by Arvin »

Arvin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
  • Country: nl
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol
« Reply #31 on: September 30, 2020, 08:04:09 AM »
Dans en Radix’ tech-reis


Radix DLT, 11 februari 2020

Radix’ reis startte terug in 2013 toen onze oprichter, Dan, de belofte en uitdagingen zag van Bitcoin. Dan wist dat als Bitcoin of enige andere cryptovaluta een nieuw wereldwijd betalingssysteem wilde worden hij moest schalen om tegemoet te komen aan de wereldwijde vraag. Om te kijken of dit mogelijk was startte Dan met het draaien van tests om te zien wat de beperkingen van Bitcoins schaalbaarheid waren.

Begin met Bitcoin

Daar in de coderingsgrot (in werkelijkheid best een leuke, zij het misschien rommelige, studiekamer, achterin Dans huis), startte Dan met het draaien van nodes en het spammen van zijn testnetwerk om echt te zien wat Bitcoin en blockchain konden doen. Hij deed alles, van het vergroten van de blockgrootte tot belachelijke grootten, met de best beschikbare hardware, tot zelfs het zo goedkoop mogelijk maken van mining. Uiteindelijk kon hij echter slechts 700-1.000 transacties per seconde (TPS) met blockchain bereiken. Wetende dat Visa 24.000 TPS verwerkte en Alipay meer dan 725.000 transacties deed op hun grootste shoppingdag wist Dan dat deze snelheden niet genoeg zouden zijn om het doel van een wereldwijd betalingsondersteuning te bereiken.

Omhoog bouwen met blocktrees

Dans volgende gedachte was dat als een enkele keten van blocks enkel 1.000 TPS kon bereiken, zou een vertakt netwerk van blockchains het dan beter doen? Gevat genaamd ‘blocktrees’ [‘block-bomen’] was dit Dans eerste stap in het onderzoeken en begrijpen van sharding [afsplitsing]. De theorie was dat verschillende vertakkingen van de blocktree verschillende staten van synchronisatie konden hebben, waarbij gerelateerde transacties zich in één tak bevinden en ongerelateerde transacties in een andere.

Het belang van groepsgerelateerde en niet-groepsgerelateerde transacties bleek een sleutelinzicht te zijn in hoe efficiëntie mogelijk te maken in een schaalbare ledgeroplossing. Je zult het doorheen dit artikel zien verschijnen omdat het is behouden doorheen de verschillende stadia en herhalingen van ledgers die Dan en het Radix-team hebben verkend.

Nu echter terug naar blocktrees. Het was terwijl Dan blocktrees aan het verkennen, bouwen en testen was dat hij ook de naam eMunie begon te gebruiken om het project te beschrijven dat was gestart om wat loyale gemeenschapsleden aan te trekken. Deze gemeenschapsleden stelden Dan in staat om zijn testen op te schalen en beta-tests te draaien in meer ‘echte wereld’ scenario’s. Wat deze tests echter helaas lieten zien was dat blocktrees slechts een paar honderd TPS konden bereiken voordat ze problemen tegen kwamen.

Wat Dan ontdekte was dat wanneer grote vertakkingen van de boom startten met het niet akkoord gaan met de correcte staat van een transactie dit leidde tot een hoog niveau van lading voor het netwerk om op één lijn te komen. Dat was vanwege een toenemend niveau van complexiteit van de boodschappen die werden verstuurd tussen nodes wanneer ze probeerden om op één lijn te komen over de staat van een transactie. Als een enkele transactie in een vertakking op één lijn moest komen dan gold dat voor alle transacties in die vertakking en alle sub-vertakkingen. Blijvend bij de benadering van het hebben van blocks van transacties en mining leende zichzelf, helaas, niet voor het zijn van de efficiënte oplossing van netwerksynchronisatieproblemen.


Het doen met DAGs

Jij en ik zouden gedemotiveerd kunnen zijn door dit nieuws, besluitend om alles in te pakken en in plaats daarvan naar de kroeg te gaan. Maar niet Dan. Hij nam een sterke kop thee, stroopte metaforisch zijn mouwen op (heel moeilijk om letterlijk te doen wanneer je alleen T-shirts draagt) en besloot dat hij anders moest denken. Wat als in plaats van het groeperen en synchroniseren van transacties in blocks ze individueel werden afgehandeld? Met dit in gedachte startte Dan het verkennen van Directed Acyclic Graphs (DAGs).

DAGs hadden vergelijkbare vertakkingseigenschappen als blocktrees, maar in tegenstelling tot blocktrees en blockchains, die een block creëren en toevoegen aan de ‘keten’ ieder ingesteld aantal van seconden / minuten laten DAGs het toe om direct naar de volgende te linken. Deze benadering had twee belangrijke voordelen – DAGs kunnen transacties direct verwerken, zonder gebruik van block-tijden, en ze kunnen ook het verwijderen van traditioneel mining toelaten – leidend tot grote efficiënties.

Was dit het dan? Had Dan de Heilige Graal gevonden van een wereldwijd schaalbare gedecentraliseerde ledger? Het korte antwoord is ‘nee’. Het lange antwoord is ‘nee’, maar met meer uitleg. Terwijl DAGs succesvol tot aan 1.500 TPS konden bereiken zonder problemen kwamen ze wanneer ze daaraan voorbij schaalden – Visa-achtige niveaus proberend te bereiken – veiligheidsproblemen tegen. Om verdere schaalbaarheid te bereiken moet je de DAG sharden, maar een DAG kan alleen beschermen tegen dubbele spenderingen wanneer alle nodes toegang hebben tot alle transacties, voor zover we weten. Sharding voorkomt dit, wat betekent dat schaalbare DAGs fundamenteel kwetsbaar waren voor aanvallen van dubbele spenderingen. Andere projecten hebben dit probleem aangepakt met het creëren van gecentraliseerde “getuige-“ of “coödrinator-”nodes die alle transacties zien maar zich op deze nodes verlatend wordt de ledger fundamenteel gecentraliseerd, beheer en aanvalspunten aan het systeem toevoegend.  

Verder kanaliserend met CAST

Toen Dan zijn sterke thee op had was het inmiddels bijna een jaar sinds hij voor het eerst DAGs startte te onderzoeken en twee jaar sinds hij blocktrees verkende; hij behield zijn positiviteit omdat hij wist dat het leren van DAGs en blocktrees van toepassing was op andere oplossingen. Zo gaat dat met onderzoek; wat zegt het beroemde Thomas Edison-gezegde?



Ik heb niet gefaald. Ik heb gewoon 10.000 manieren gevonden die niet werken.

Met dat instagram-waardige citaat in het achterhoofd ging Dan (vastbesloten) verder naar de volgende herhaling van een schaalbare ledger: CAST – Channelled Asynchronous State Tree (we weten dat het acroniem wat geforceerd is maar we besloten om het hem niet voor de voeten te werpen). CAST wilde de berichtencomplexiteit zoals gezien in blocktrees aanpakken terwijl de bescherming tegen dubbele spenderingen in een gesharde ledger verzekerd bleef; did werd gedaan door stat van data te scheiden. De staat was in een vertakkende boom, welke de plaats was waar conflicten en dubbele spenderingen werden beheerd, terwijl de data zich in een DAG-achtige structuur bevond. Deze splitsing in structuur leidde tot een deels synchroon netwerk wat het efficiënter maakte, leidend tot snelheden van bijna 2.300 TPS voordat netwerk-latentie en de oude vijand van berichtencomplexiteit opnieuw opkwamen.

Het was tijdens het testen van CAST dat Dan het belang van echte wereld beta-testen zag. De loyale community-leden die werden aangetrokken in het blocktree-tijdperk waren bij het project gebleven; fondsen, ondersteunging, zowel moreel als technisch, biedend aan Dan doorheen de verschillende herhalingen van de technologie. Deze loyale groep stelde Dan ook in staat om beta-tests te draaien; nodes draaiend en transacties versturend en uiteindelijk zoveel mogelijk echte wereld-scenario’s proberend te creëren. Eén van deze community-leden, Greg, werd snel een berucht boeman. Wanneer een ladingstest werd gedraaid op het CAST beta-netwerk verliep alles soepel totdat Greg mee deed. Gregs grage netwerkverbinding zou uiteindelijk leiden tot latentie- en synchronisatieproblemen in het netwerk. Dit leidde tot twee uitkomsten – Greg werd een meme die synoniem was aan falen binnen d gemeenschap (sorry Greg) en de realisatie dat CAST niet bestand was tegen echte wereld-omstandigheden op schaal. Een wereldwijd netwerk voor iedereen moest uiteindelijk afrekenen met trage verbindingen en als Gregs ene trage verbinding zou zorgen voor een falen dan was CAST niet de oplossing die we zochten.

Omkering met Tempo

Op dit punt draaide Dan metaforisch de tafel om. We nemen tenminste aan en hopen dat het metaforisch was anders zou het nogal een rommel gecreëerd hebben in de kleine coderings-grot. Hij besloot om in plaats van het herhalen en ontwikkelen van iedere oplossing dit probleem opnieuw overdacht moest worden. Na een hoop brainstorming, dromen en andere overmatig gebruikte clichés kwam Dan met aandragen Tempo.

Geïnspireerd door de relativiteitstheorie, Leslie Lamports Logical Clocks en het belang van sharding van CASTs en DAGs (zie je; hij gooide niet alles weg) nam Tempo een nieuwe benadering. Zijn voor-gesharde datastructuur maakte het groeperen van gerelateerde transacties en het scheiden van ongerelateerde transacties (ik vertelde je dat dit belangrijk zou zijn) mogelijk en dit gecombineerd met een passief consensusmechanisme leidde tot ongelofelijke efficiënties.

Deze nieuwe benadering zag er veelbelovend uit maar er was een hoop te doen tussen de theorie, initieel succesvolle tests en een volwaardige wereldwijde ledgeroplossing. Dit moet allemaal niet door één persoon gedaan worden, zelfs met veel koppen sterke thee, dus Dan startte met het samenstellen van een team. Hoewel het leuk zou zijn om voor te stellen dat Dan het Radix-team samenstelde als dit was het in realiteit meer een proces van netwerken, posten op StackOverflow, interviewen en het enkele maanden komen en vergezellen van Dan van gelukkige teamleden in Stoke-on-Trent.

Het is waarschijnlijk ook de moeite waard om te vermelden dat rond deze tijd het project zijn naam veranderde van eMunie, waarover we het denk ik eens kunnen zijn dat het een erg rare naam was, naar Radix. Met sterke Latijnse wortels en leuke mathematische implicaties gaf Radix het project voldoende aantrekking. Zelfs wanneer zou blijken dat het verschrikkelijke SEO-implicaties zou hebben omdat de wereld en zijn vrouw blijkbaar het woord Radix graag gebruikten om dingen te benoemen. Dat is echter een geheel ander onderwerp.

Met dit samengestelde droomteam kwam de ontwikkeling en het testen van Tempo echt in een nieuwe versnelling. Het team werkte niet slechts aan Tempo zelf maar ook aan het bouwen van de netwerk-infrastructuur, test-wallets en heel opwindend; de Radix Engine. De Radix Engine is de applicatielaag van Radix – het deel waarmee ontwikkelaars direct interacteren. De Radix Engine wordt uitvoerig besproken in diverse andere artikelen, dus we gaan er hier niet in detail op door.

Al dit verwoede theoretiseren, ontwikkelen en testen leidde uiteindelijk tot de 1mlj TPS-test, waar de gehele geschiedenis van Bitcoin-transacties werd doorlopen via de Radix-ledger, Tempo, en snelheden bereikte van meer dan 1 miljoen transacties per seconde. Dit was een ongelofelijke prestatie voor Dan en het team, maar het bewees ook het begin te zijn van de waarschuwingstekens van enkele van de veiligheidsproblemen in Tempo.

Hoewel Tempo een geweldige schaalbaarheid mogelijk maakte werd het ook duidelijk dat hij kwetsbaar was voor twee aanvalsvectoren. De eerste, de Weak Atom Problem, betekende dat een klein aantal nodes een situatie zou kunnen opzetten waar de consensus zwak genoeg is voor ze om invloed te hebben over voltrokken transacties. Hoewel dit alleen het geval was in specifieke omstandigheden een zorgvuldig gecoördineerde en geplande aanval benodigde was het risico te groot om het niet te adresseren voor de lancering van het netwerk. De tweede aanvalsvector was van een Sybil-aanval. Tempo gebruikte een vernuftig Sybil-beschermingsmechanisme, genaamd ‘Mass’, dat de node-reputatie voor goed bedrag na verloop van tijd vergrootte. De manier waarop Mass werkte betekende dat Mass veel kwetsbaarder was voor oneerlijke actoren dan voor eerlijke actoren. Dit introduceerde een mogelijke aanval van een kwaadwillende actor die de node-ID’s (en reputatie) van eerlijke actoren koopt.

Toen deze problemen ontdekt werden hoopten Dan en het team dat ze repareerbaar waren op een manier die Tempo als onderliggende ledger voor Radix behield. Iedereen stroopte de mouwen opnieuw op (opnieuw metaforisch omdat T-shirts erg populair zijn binnen het Radix-team, Leroy uitgezonderd, die perse shirts wil dragen) en probeerde een manier te vinden om de problemen op te lossen. Diverse oplossingen werden bedacht, de één levensvatbaarder dan de ander, maar na maanden van onderzoek kon er geen gevonden worden dat gefaseerde uitgifte en testen mogelijk maakte. Dit niveau van onzekerheid en onbekendheden zou kunnen leiden tot jaren meer onderzoek en onzekerheid, zonder het uitbrengen van een publieke ledger.

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling, en na net 1 miljoen TPS bereikt te hebben, wilde niemand Tempo terzijde leggen. Maar na enkele uitroepen tegen de goden van tech-ontwikkeling, wat deprimerende teamdrank (rum, Kracken naar voorkeur) moesten we accepteren dat als je moeilijke problemen wilt oplossen je soms moeilijke beslissingen moet nemen, en Tempo moest terzijde gelegd worden.


Voorwaarts stormend met Cerberus

Wat nu? Wel, we herpakten ons en keken wat van Tempo het zo geweldig maakte en we konden behouden, wat we konden leren van andere onderzoeksprojecten en wat we opnieuw moesten doen. Het resultaat van deze oefening is Cerberus.

Cerberus gebruikt Tempo’s vooraf gedefinieerde shard-ruimteconcept maar bouwt ook op een aantal goed bewezen cryptografische primitieven, sterke garanties gevend rond veiligheid, levendigheid en goed gedefinieerde veiligheidsbgeondenheden. Deze combinatie maakt het mogelijk om een uniek BFT-stijl overeenstemmingsproces te creëren dat schaalbaarheid samen met veiligheid mogelijk maakt. Belangrijk voor het Weak Atom Problem is dat de veiligheidsgebondenheden hiervan goed bewezen kunnen worden en sterke garanties geeft rond veiligheid en finaliteit.

We zijn ongelofelijk opgelaten over het potentieel van Cerberus, maar ook over de toenemende benadering voor aflevering die het mogelijk maakt, bouwend op zowel de Radix-leringen van de afgelopen 7 jaren als de laatste consensusonderzoeken die tegenwoordig beschikbaar zijn. Er zijn nog steeds onbekende zaken en problemen die opgelost moeten worden. Als deel van onze toewijding aan sharding en regelmatige updates delen we niet alleen de Cerberus-theorie en het whitepaper met je, maar ook deze vragen en problemen.

Toen Dan besloot om een wereldwijd schaalbare ledger te creëren koos hij geen klein probleem om op te lossen. Hoewel ene klein, minuscuul deel van Dan wenste dat hij een gemakkelijkere uitdaging had gekozen om op te lossen, zoals het creëren van de ultieme ijsco-smaak of hoe mensen ervan te weerhouden muziek op hun telefoons te spelen in het openbaar vervoer, is de rest van hem (eigenlijk het hoofddeel) en het gehele Radix-team toegewijd aan het oplossen van voorgenoemde. We zullen niet stoppen tot we een waarlijk wereldwijde, gedecentraliseerde, schaalbare plaats hebben gecreëerd voor de wereld om op over te schrijven.

Om op de hoogte te blijven van de laatste Radix-nieuwtjes, roddels en toekomstige leukigheden kun je inschrijven voor onze nieuwsbrief. Die is als piñata, maar minder gewelddadig en in de vorm van een email.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)


Arvin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
  • Country: nl
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol
« Reply #32 on: September 30, 2020, 08:04:30 AM »
De Radix-economie – Een token voor een ecosysteem


Radix DLT, 24 september 2020

We zijn verheugd vandaag om de laatste herhaling te publiceren van het Radix Economie-paper. In dit paper introduceren we een nieuw prijsgebaseerd vrijgevingsmechanisme voor zowel de aankomende uitgifte van het E-RADIX ERC20-token als het RADIX-TOKEN, wat gepland staat om uitgegeven te worden in kwartaal 2 van 2021 op de RADIX-LEDGER.

Het paper biedt ook additionele informatie over tokentoewijzingen, een kleine verandering in de emissiesnelheid van het RADIX-TOKEN en wat meer details over de totale distributie van E-RADIX-TOKENS versus het RADIX-TOKEN.

Om context te geven aan de prijsgebaseerde vrijgeving worden E-RADIX-tokens geprijst op $0.039 per token in de tokenverkoop.

Het E-RADIX-TOKEN

Het bereiken van een vroege en een brede spreiding van de tokendistributie is essentieel ter verzekering van voldoende decentralisatie van het publieke netwerk en dat deelnemers zo snel mogelijk worden geprikkeld vanaf het moment van concretisering.

AAN RADIX ERC20 (E-RADIX)-token zal worden vrijgegeven vóór de aanvang van de RADIX-LEDGER. De verkoop van het E-RADIX-token is bedoeld om de distributie te promoten van inleg [stake] en een hoge graad van decentralisatie te bereiken vóór de uitgifte van de RADIX-LEDGER (mainnet).

Daarbij, omdat ERC20-tokens één van de meest algemeen uitgegeven tokentypes zijn, zal het genereren van een ERC20 RADIX-token ook snellere integratie faciliteren in het bestaande DeFi-ecosysteem op Ethereum, infrastructuur zoals beurzen, en gebruikersdiensten zoals wallets, gedistribueerde inlegopbouw verder helpend.

Bij concretisering van de RADIX-LEDGER zal de E-RADIX 1:1 inwisselbaar zijn voor RADIX-TOKENS.

Prijsgebaseerde vrijgeving

Wanneer het E-RADIX-TOKEN is gedistribueerd zullen tokenhouders 99% vastgezette en 1% vrijgegeven tokens bezitten, een geschatte startende circulatievoorraad gevend van niet meer dan 42Mln E-RADIX-TOKENS (uitzonderingen zijn van toepassing, zie het Economie-paper voor details).

Om een balans te verbeteren tussen marktvoorraad en vraag van E-RADIX-TOKENS zal de marktprijs van het E-RADIX-TOKEN bepalen hoeveel E-RADIX-TOKENS zullen worden vrijgegeven. Het ontwerp van het VRIJGEVINGSMECHANISME is bedoeld om de neiging van vraag en aanbod naar equilibrium te promoten.

Deze 99% vastgezette E-RADIX-TOKENS zullen vastgezet blijven tot de wekelijkse gemiddelde tokenprijs van het E-RADIX-TOKEN de volgende tokenprijsmijlpalen overschrijdt:


E-RADIX-TOKEN-distributie

Een totaal van 4.41Md E-RADIX zal gedistribueerd worden (INITIËLE VOORRAAD) als zowel vastgezette als vrijgegeven tokens op de Ethereum publieke ledger. Deze grafiek toont de voorgestelde distributie (ceteris paribus) als % van de INITIËLE VOORRAAD:


De concretisering van de RADIX-LEDGER zal de generering doen aanvangen van NETWERK-EMISSIE door de RADIX-LEDGER. Deze NETWERK-emissie is vastgesteld op 12Mld RADIX-TOKENS over een minimale periode van 40 jaren.

Het wordt daarom voorzien dat een maximum van 24Mld RADIX-TOKENS zullen wordne gegenereerd door het RADIX-PROTOCOL over een periode van 40 jaren. 18.3% wordt uitgegeven als E-RADIX-TOKENS op het Ethereum-netwerk, 31.6% worden vooraf toegewezen als RADIX-TOKENS bij de genesis van de RADIX-LEDGER, en de overige 50% worden vrijgegeven als nieuwe NETWERK-EMISSIE.

Van de 12 Mld tokens uitgegeven of ingewisseld voor RADIX-TOKENS op het Radix Publieke Netwerk worden er 2.4Mld vastgezet in de stabiele muntreserve en 4.41Mld zullen al zijn uitgegeven als E-RADIX-TOKENS, 5.19Mld overlatend om vrijgegeven te worden via het prijsgebaseerde vrijgevingsmechanisme op de RADIX-LEDGER (mainnet).

Het overzicht van de RADIX-tokens op de RADIX-LEDGER kan hieronder gezien worden:


Verder details kunnen gevonden worden in het volledige Economie-paper.

Netwerk-emissies

NETWERK-EMISSIE start alleen wanneer de RADIX-LEDGER is gepubliceerd en in gebruik is genomen door de community.

Om node-draaiers te prikkelen creëert het RADIX-PROTOCOL periodiek nieuwe RADIX-TOKENS, welke worden betaald aan alle gedeligeerden die tokens hebben ingelegd in staking-nodes die deelnamen aan de consensus. Deze nieuwe tokens zijn de NETWERK-EMISSIE en worden proportioneel met de hoeveelheid van ingelegde Radix-tokens verdiend.

In het oude economische model was de token-emissie een percentage van de voorraad. Dit is nu geüpdatet tot een maximumcijfer van 300Mln RADIX-tokens per jaar.

Volgende stappen

We zijn opgelaten dat we de distributie van de E-RADIX ERC20-tokens naderen. In totaal wordt een maximum van 720Mln E-RADIX verkocht voor ene prijs van $0.039. Alle verkochte tokens zullen onderhavig zijn aan de prijsgebaseerde vrijgeving. Alle onverkochte tokens worden toegevoegd aan de vastgezette distributie van de Foundation.

In de komende dagen zullen we verdere informatie vrijgeven over de verkoop, de E-RADIX-distributie en de gebeurtenissen die daarna zullen plaatsvinden.

Als je geïnteresseerd bent in het kopen van tokens gebruik dat a.u.b. dit formulier om je interesse kenbaar te maken of klik “Get Tokens” op https://radixdlt.com.

Neem er notie van dat we je nooit zullen verzoeken om fondsen te versturen voor tokenaankoop via Telegram of enig ander sociaal media-platform. Lees a.u.b. hier onze token-veiligheidsgids.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)


Arvin

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 113
  • Country: nl
  • Karma: +0/-0
  • Gender: Male
    • View Profile
Re: [ANN] Radix DLT - Het gedecentraliseerde financiële protocol
« Reply #33 on: September 30, 2020, 08:04:49 AM »
Radix sluit zich aan bij het Messari-register


Radix DLT, 29 september 2020

Radix, het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) is verheugd aan te kondigen dat het zich heeft aangesloten bij Messari bij het doorgaan van het vinden van manieren om transparantie rond het Radix-project te vergroten. Transparantie vormt het hart van publieke gedecentraliseerde ledger-technologie en we zijn trots om dit kernprincipe van decentralisatie te volgen met het inschrijven in het Messari-register.

Als het eerste laag-1-protocol voor gedecentraliseerde financiën (DeFi) is Radix gefocust op de doorgaande groei en massale ingebruikname van het DeFi-ecosysteem. Dit betekent dat we werken om een nieuwe wereldwijde digitale gemeenschap te creëren voor de rijkdom van de wereld – één waar de wereld op kan rekenen en op kan vertrouwen – en ons gedecentraliseerde financiële whitepaper legt uit hoe we dit doen. Transparantie is de sleutel tot het bouwen van dit ecosysteem en de toewijding van vandaag om het Messari-register te voorzien van regelmatige projectonthullingen en updates is slechts één van de manieren waarop we die transparantie omarmen.

Het werken met Messari volgt onze aankondiging in februari waar we ons committeerden tot het volledig open-sourcen van onze ontwikkeling van het Radix Publieke Netwerk op onze GitHub repo. We geloven dat dit een belangrijke beslissing was voor transparantie, anti-fragiliteit en het publieke goed. Als bewijs daarvan hebben we een groeiend aantal community-bijdragen aan de repo ontvangen.

Veel mensen denken dat GitHub alleen is voor mensen met de vaardigheden om zich vast te bijten in rauwe code en bij veel andere projecten kan dat ook zo zijn. Maar niet bij Radix. We willen aandacht vragen voor het “releases” deel van onze repo, waar iedereen onze voortgang kan mee volgen naar RPN-1 (de eerste release van het Radix publieke netwerk) en de mijlpalen in ons stappenplan – geen coderingsvaardigheden vereist!

Het Messari-register is een vertrouwd repositoir voor tokenhouders om feitelijke informatie te lezen over gedecentraliseerde projecten, inclusief ons eigen. Door aan te sluiten gaan Radix door met een fundamenteel deel van de Radix-missie; het bouwen van de relatie van vertrouwen dat het project een actieve en groeiende community van volgers deed aantrekken.

Lees hier meer over Radix op Messari.

Over Messari

Messari brengt transparantie naar de crypto-economie. Messari wil investeerders, regulatoren en het publiek helpen om deze revolutionaire, nieuwe activumklasse te begrijpen, en bouwt data-instrumenten die geïnformeerde beslissingsneming en investering zullen aandrijven.

Website (https://radixdlt.com)
Medium (https://medium.com/@radixdlt)
Telegram (https://t.me/radix_dlt)
Twitter (https://twitter.com/RadixDLT)


 

Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services