click here if you want to see your banner on this site

Author Topic: Ham Petrol Fiyatlarındaki Tarihi Düşüş Bitcoin Fiyatını Nasıl Etkileyecek  (Read 1054 times)

istanbul

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 657
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
    • Bountysuite
Ham petrol fiyatları sıfırın altına inerken, Bitcoin 7.000 dolar civarındaki yatay seyrini sürdürüyor.

Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, West Texas Intermediate (WTI) ham petrol Mayıs 2020 vadeli işlemler sözleşmesi pazartesi günü yüzde 100'den fazla düştü. Fiyat daha önce hiç görülmemiş bir seviyeye, -37,63 dolara indi.



WTI ham petrol mayıs vadeli işlemleri (CL1). Kaynak: TradingView

19 Mayıs'ın ardından Haziran WTI sözleşmesi de varil başına yaklaşık yüzde 20 düşüşle 20,43 dolara indi ve Barclays IPATH ETN (OIL) 3,50 dolara geriledi.



Petrolün 3,5 dolara düşüşü. Kaynak: TradingView

Bir aydan daha kısa bir süre önce OPEC ve Rusya, 1 Mayıs itibarıyla üretimi günde 9,7 milyon varil azaltmayı kabul ederek petrol savaşlarını sona erdirdiler, ancak bu noktada tartışma yeniden alevlendi.

Çöküşe neden olan düşüş, son 3 hafta içinde Dow Jones ve S&P 500 borsalarında görülen toparlanmaya rağmen küresel ekonominin kırılgan olduğunu gösteriyor. Petrol vadeli işlemlerindeki fiyat çöküşü, havayolu sektörü, nakliye ve inşaat projelerinin durması kaynaklı. Corona virüs pandemisi nedeniyle tüm sektörlerde eşi görülmemiş durgunluk yaşandığından küresel petrol talebi de hiç olmadığı kadar azaldı.

Durum kötüleşmeye devam ederken, aşırı arz karşısında depolama alanında ciddi bir sınır da söz konusu. Daha da endişe verici olan, mayıs ve haziran ayı sözleşmeleri fiyatları düşmeyi sürdürüyor. Gelecekte fiziksel ham petrol için yer bulamayacaklarından korkan trader’lar, bu durumu daha da büyük düşüş sinyali olarak yorumluyorlar.

Bugünkü WTI ham petrol vadeli işlemlerindeki çöküş şok edici ve eşi görülmemiş seviyede olsa da, haziran WTI sözleşmesi ve Brent ham petrolü 20 doların üzerinde kalmayı başardı. Öte yandan, geleneksel piyasalar pazartesi günü kırmızıya boyandı. Ancak saatler sonra Dow Jones ve S&P 500 vadeli işlemleri sırasıyla yüzde 0,52 ve yüzde 0,58 oranında değer kazandı. 

Ham petrol fiyatı düşerken Bitcoin fiyatı ne olacak? Bitcoin fiyatı çıkacak mı, düşecek mi?




BTC USDT günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin (BTC) fiyatı, WTI ham petrol vadeli işlemlerinin artmasının akabinde, gece saatlerinde yüzde 4,23 düzelme ile 6.820 dolardan alıcı bulmuştu. Petrol fiyatlarındaki düşüş başladığında, Bitcoin fiyatı hafta sonu boyunca 7.277 dolarlık direncin üstesinden gelemedi ve 7.200 dolarlık desteğin altına düştü.

7.000 dolarlık desteği de kaybettikten sonra fiyat 6.850 dolardaki daha kritik desteğe tutundu. Gece boyunca trader'lar fiyatı bu seviyenin üzerinde tutmak için savaştılar. 6.850-6.625 dolarlık yüksek hacimli profil görünür aralığı düğümünün altına olası bir düşüş, fiyatın 6.300 dolara dönmesine neden olabilir.

Haber yayına hazırlanırken BTC/USD paritesi 6.900 dolar civarındaydı.

Petrol fiyatlarındaki çöküş ve Bitcoin fiyatındaki göreceli istikrar, Twitter üzerinde birçok caps'in and açıklamanın fitilini ateşledi. ABD merkez bankasının nicel genişleme politikası ile OPEC’in petrol üretmeye devam etme planıyla karşılaştıran caps’ler, gece boyunca Twitter’ı salladı.

Birçok kripto para savunucusu, Bitcoin'in sınırlı arzının, ABD dolarının sınırsız miktarda basılması ve sonu gelmeyen petrol üretimi ile karşılaştırıldığında benzersiz bir avantaj sağladığını belirtti. Bitcoin’e destek veren Twitter kullanıcıları, bu sürecin BTC fiyatlarına olumlu yansıyacağını iddia etti.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Cointelegraph tarafından 20 Nisan’da bildirildiği üzere, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, ham petrol fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekmiş, merkez bankalarının para basma politikalarının da hesaba katılması durumunda Bitcoin’in orta vadede yükseleceğini öne sürmüştü.

https://tr.cointelegraph.com/news/historic-negative-price-in-wti-oil-futures-hardly-rattles-bitcoin-price
                 ▄▄
              ▄▓▓▓▓▓▓▄
          ▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄
      ▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄
   ▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄
▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄
▓▓▓   ▀▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀▀   ▀▓▓▓
▓▓▓▄       ▀▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀▀         ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▄▄        ▀▀▀▀       ▄▄▓▓   ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄▄          ▄▄▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄    ▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓   ▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄ ▄▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓
▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀
  ▀▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▄  ▄▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀▀
      ▀▀▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀▀
          ▀█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▀▀
              ▀█▓▓▓▓█▀

Relictum Pro
|Blockchain 5.0 | Decentralized Ledger Technology                                                    /Whitepaper/  |  /Yellowpaper/  |  /ANN/
/Global platform covering all the aspects of human life in a distributed registry/

 

Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services