click here if you want to see your banner on this site

Author Topic: Zakladatel české kryptoměny chce lidem v EU vrátit národní měnu.  (Read 1329 times)

czechcrowncoin

  • Newbie
  • Posts: 3
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Zakladatel české kryptoměny chce lidem v EU vrátit národní měnu. Ta by měla být digitální 29.1.2015 18:16 | REDAKCE

10.11_Matěj_bitcoin
Foto: Shutterstock
Obyvatelé EU by mohli mít zase zpět svou národní měnu, tentokrát ale v digitální podobě. Síť národních digitálních měn totiž plánuje v EU vytvořit zakladatel první české virtuální měny CzechCrownCoin, firma Virtualbusiness. Na projekt s názvem UnitedCoins, který by měl stát 4 miliony eur (111 milionů korun), teď shání peníze prostřednictvím crowdfundingu.

Projekt již odstartoval prostřednictvím internetového portálu Crowdfunder.com. „Osobně věřím, že nápad má slibnou budoucnost. Nicméně jsme teprve na začátku a čeká nás spousta práce. Lidé z Evropské unie jsou znechuceni ze ztráty národní měnové identity. My jim za pomoci moderních technologií chceme vrátit to, co jim právem patří,“ řekl Ladislav Faith z CzechCrownCoin.

V první fázi počítá projekt se zavedením společné platební brány pro Česko a Německo, která bude schopna zpracovat platby v bitcoinu, CzechCrownCoinu a deutsche eMark. Zároveň by měla podporovat příjem plateb i v dalších evropských národních digitálních měnách, a to konkrétně v Guldecoinu (Holandsko), Pesetacoinu (Španělsko), PLNcoinu (Polsko), Auroracoinu (Island), CatalaniaCoinu (Katalánsko), Ekrona (Švédsko) a Starlingcoinu (Británie).

„Chtěli bychom také otevřít kancelář v Praze a Německu, kde by nás lidé mohli navštívit a uviděli by, že se nejedná jen o nějakou virtuální akci,“ dodal Faith.

Další fází projektu pak bude vytvoření banky, která poskytne úvěry a možnosti investic v kryptoměnách, vytvoření sítě bankomatů a založení neziskové organizace, jejíž cílem bude prosazování zájmů jednotlivých měn.

Projekt UnitedCoins navazuje na první českou měnu CzechCrownCoin a je společným česko-německým projektem. Na projektu spolupracuje firma Virtualbusiness společně s provozovatelem německé kryptoměny Deutsche eMark. Podle zástupce Virtualbusiness Ladislava Faitha investovala firma do tohoto projektu už 3 miliony korun.

http://www.svobodnymonitor.cz/byznys/zakladatel-ceske-kryptomeny-chce-lidem-v-eu-vratit-narodni-menu-ta-by-mela-byt-digitalni/

 

Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services