click here if you want to see your banner on this site

Author Topic: [ANN] ♬ Opus -Децентрализирана платформа за разпро&  (Read 1443 times)

masterzino

 • Novice
 • *
 • Posts: 44
 • Karma: +0/-0
  • View Profile_________________________________________________________________________________________
Представяме ви Opus  
_________________________________________________________________________________________________________________
 
Напълно децентрализирана платформа за стрийминг на музика, базирана на IPFS и Ethereum
______________________________________________________________________________________________________

   Сайт   |   Техническа Документация   |   Бета   |   Екип   |   Github   
|   Slack   |   Facebook   |   Twitter   |   Telegram   |   Reddit   
______________________________________________________________________________________________________

[size=12ptOpus е децентрализирана платформа за разпространение на музика, която се справя с въпросите за сигурност и авторските права още на ниво протокол и инфраструктура. Използвайте скоростта и надеждността на новата Interplanetary FileSystem, IPFS, Opus може да бъде мащабирана да доставя хиляни песни в секунда, като изцяло децентрализирана и независима платформа.

Тези високи скорости за предаване на музиката се постигат чрез криптиране на песните в движение и запазването им в IPFS хранилището. А в смарт договора на Opus се запазват завинаги само ключовете за дешифриране и хешовете на файловете. Чрез самото съхранение на декриптиращите ключове и референтите хешове, ние можем да предложим редица услуги като валидиране на собствеността на файловете, размяната и продажбата им, както и пълна децентрализация. С Opus, изпълнителите могат директно да продават своите произведения директно на феновете си, като им предоставят декриптиращите ключове за песните им, съхранявани в IPFS хранилището. Без посредници, приемайки плащания в Ethereum. Със своята многопластовост, Opus плеъра позволява на изпълнителите да защитават авторските си права докато техните песни се просвирват на различни места и различни континенти.

Понеже всички е прозрачно записано в смарт договора на Opus, това ще ни позволи да предложим и допълнителни механизми за управление на авторските права. Като например Opus DAO (Decentralized Autonomous Organization) хазна, финансирана чрез малък процент от всяка продажба, която да служи за награди на артистите, решили да споделят своята музика с хората. Възможностите са неограничени.  [/size]Музикалната индустрия се развива главоломно. Всъщност, за 2016 година, тя е генерирала приходи в размер на 42,9 млрд. долара. А в същото време се наблюдава спад на приходите на самите изпълнители. Това означава, че нещо не е наред.


1. Таксите. Платформите за разпространение на съдържание като Spotify, Deezer и Apple Music удържат 80% от приходите на изпълнителите за тях. Докато това може да е приемливо за големите изпълнители, малките често не могат да се издържат от своя труд.
 
2. Разпокъсване между платформите. С конкуренцията между самите услуги се създава раздробяване на пазара. И феновете често трябва да плащат за различни платформи, само за да могат да слушат любимата си музика.
 
3. Създателите на плейлисти често изобщо не получават компенсация за своята работа. А според експертите, добре подбраните плейлисти са причината за растежа на онлайн стрийминг индустрията.

4. Цензурата и законодателството често ограничават достъпа до всички потребители в световен мащаб. Факт е, че Spotify и Apple не са достъпни в повече от 120 държави заради законодателни причини или тежка бюрокрация.


Ние не отричаме, че в един идеален свят, горните предизвикателствата биха могли да бъдат преодолени и с един централен сървър, като технология. Всъщност, това би било много по-лесно. Но на практика е невъзможно заради алчността на акционерите и техният натиск върху една централна архитектура. Само ако имаше начин още в началото да се гарантира, че дяловете са честно разпределени и решението да остане все пак удобно за потребителя...

Нашият екип е съставен от изследователи, компютърни специалисти и инженери и основният ни фокус е върху технологичната страна на платформата.


Opus technology overviewOpus функционира върху 4-слойна инфраструктура, което осигурява пълна децентрализация и анти-цензора с минимална латентност.

▶ Приложен слой. Това е най-горният слой, в който Opus API взаимодейства с трети страни, и в който се декодират и доставят музикалните записи.
 
▶ Логически слой. Този слой представлява системата от смарт договори, базирани на Ethereum блокчейна. Тук се намират потребителските договори, които съхраняват декриптиращите ключове на всеки клиент, референтните хешове за IPFS хранилището и самата логика за обработка на транзакциите между изпълнителите и клиентите.
 
▶ Директория. Докато всяка песен има своя неизменен референтен хеш в IPFS хранилището, Директорията е JSON база данни, която съхранява хешовете на всички песни, налични в мрежата на Opus.

▶ Хранилище на данни. Заради Ethereum таксите, ние използваме за хранилище на всички песни IPFS мрежата. Това осигурява достъпа до всяка песен децентрализирано и с минимално забавяне.
 
За по-подробна информация за технологията за Opus, моля разгледахте Бялата ни Книга (Техническа Документация) долу.
Целият код зад проекта е отворен. Ако сте разработчик, може да го прегледате в нашия Github тук:


Една компания е толкова добра, само колкото е екипът зад нея. Екипът на Opus, подкрепен от фондове за инвестиции, и разположен на остров Саадият, Абу Даби, е сплотен и със силно чувство за отговорност. Всички сме отдадени и програмираме от сърце, винаги любознателни за нови разработки и технологии. Нашата философия е лесна "Работете здраво, Играйте твърдо". И с това наум, желая да ви представя екипа, който е главната движеща сила зад Opus.


Може да прочете повече за нашия екип на сайта ниЗащо за използваме Opus пред другите подобни услуги?Стига само говорене! Вижте по-долу нашата работеща Демо версия. Тя е стартирана в Rinkeby тест мрежата. Забележка: Демо версиите са две. Основна и за Разширена. Основната демо версия носи усещането за работа като от разширената, но без да изисква Metamask или Mist.

Ако желаете да тествате разширената версия, ще трябва да инсталирате Mist или Metamask. Закупуването на песните в самия блокчейн отнема около 15 секунди, но просвирването им за вас е моментално. Ако изчерпате наличните OPT тестови токени, свържете се с нас и ще получите допълнителни.

Защо имаме нужда от Публично Набиране на Средства?
Нашата крайна цел е да изградим мащабируема и напълно децентрализирана музикална услуга, която да промени музикална индустрия из основи.

Докато екипът на Opus получи начално финансиране от фондове за финансиране през Декември 2016, за в бъдеще сме решили да отказваме допълнително финансиране от фондиве. Защото нашата основна философия е децентрализацията и връщане на властта в ръцете на изпълнителите и феновете. Наличието на акционери не само би променило основата на самата Opus фондация, но ще предизвиква и нежелана централизация за нашата платформа. А желаението ни е ние и самите потребители да диктуват посоката на развитие на Opus.

Желанието ни е да направим процеса на Началната Продажна възможно най-справедлива за всички участници. Но също така, не желаем и да събираме ненужно големи суми. Затова ще поставим горна граница от около 20 милиона долара. За да гарантираме децентрализация, ще ограничим и максималното количество токени за всеки ETH адрес до 1000 ETH + 1% от общото количество токени.
Какво придава стойност на OPT токените?


▶ Количеството токени. OPT токените са дефлационни по своята същност, съпоставими с унищожаването на ценни книжа. Това означава, че с течение на времето цената всеки OPT токен само ще нараства.
 
▶ Продажбите през платформата. Opus токените са тясно свързани с количеството на продажбите през Opus платформата. Колкото повече песни се продадат, толкова повече се увеличава стойността на мрежата и дефлацията. А това означава по-висока цена на OPT токените.

▶ Възможността за гласуване в OpusDAO. Всички важни решения за маркетинг и развитие се вземат след месечно гласуване в OpusDAO. Тежестта на всеки глас се определя от броя притежавани OPT токени. Колкото повече токена притежавате, толкова вашият глас ще е с по-голяма тежест при определяне на развитие на Opus проекта.

▶ Предварителната Продажба започна на 14-ти Юли
▶ Приключва на 21-ви Юли
▶ Етап 1 “Angel Funders”, планиран за 22-ри Юли
▶ Етап 2 “Early bird”, планиран за 29-ти Юли
▶ Етап 3 “Standard phase”, планиран за 5- ти Август
▶ Планиран Край: 19-ти Август

Информация за наградните ни Кампании може да намерите тук: Official Bounty Thread of Opus
« Last Edit: July 16, 2017, 06:32:10 PM by masterzino »

masterzino

 • Novice
 • *
 • Posts: 44
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
Пред-продажбата на токени започна и ще продължи до 22-ри на:

http://opus-foundation.org/

Като в момента те са със сериозен бонус.

masterzino

 • Novice
 • *
 • Posts: 44
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
Продажбата на токени навлезе в Етап 1: Angel Funders

http://opus-foundation.org/

Все още може да вземете токени с ~33% бонус (2000 бонус на 6000 за ETH).
« Last Edit: July 25, 2017, 02:18:21 AM by masterzino »

masterzino

 • Novice
 • *
 • Posts: 44
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
БЕТА платформата на OPUS вече е с над 100 000 прослушвания.

А токени с бонус може да се вземат в следващите 13 часа.

Заради 1-яи Август, ICO-то им е удължено с 2 дена, до 22-ри Август.

masterzino

 • Novice
 • *
 • Posts: 44
 • Karma: +0/-0
  • View Profile
Остават само 10 часа до края на ICO-то.

От Екипа на OPUS обявиха, че ще изгорят 95% от предвидените за тях токени, а останалите ще замразят поне за една година.

Това доведе до 100% увеличение на продадените токени само през последните 2 дена.

:)

 

Bitcoin Garden 2013-2022, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services