click here if you want to see your banner on this site

Author Topic: [DUY][Qtum] UTXO temelli POS Akıllı Kontrat Platformu|Coindesk & Bitcoinmagazine  (Read 1206 times)

QtumPR

  • Novice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
  • UTXO based POS Smart Contract Platform
    • View Profile
    • Qtum Project
ANA KONU: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1720632.0









Qtum (Quantum) açık kaynaklı ve dağıtık merkezli bir projedir, bu proje Dağıtık merkezli Aplikasyon (DAPP) ve Akıllı Kontrat marketinde rekabet ederken, Bitcoin'in başarısından yararlanmayı hedefler. Bizim amacımız endüstri partnerleri ile çalışmak ve ilk Değer Transfer Protokolünü (VTP) hayata geçirmektir.Bu günlük rutin ticaret işlemlerini kolaylaştıracak, ve kolay adaptasyonu sağlayacak.Qtum Harcanmamış İşlem Çıktısı (UTXO) parçası olarak işleyen Akıllı Kontrat ile llk platform olmayı hedefliyor.

Tekerleği yeniden tamamen yeni bir kod temeli ile icat etmek yerine, Qtum Bitcoin Çekirdeği v0.13 ve Proof-of-Stake 3.0 (POS)üzerine kurulmuştur. Qtum'un metodu Akıllı Kontratları hesaplar olmadan işletmeyi sağlar, ve halihazırda var olan Ethereum aplikasyonları Qtum Blokzincirine taşınabilir.Qtum Çekirdeği geliştirmesi Qtum Vakfı tarafından yönetilecektir.Bu yönetim kurulmuş denetleme firması tarafından denetlenecektir.

Bu proje borsa için başka bir araç olmayı hedeflemiyor, orada yeterince bu beklentiyi karşılayan Blokzinciri projesi var. Bunun yerine, teknolojinin işlemleri kolaylaştırabileceği değişik sektörlere odaklanılacak. Tüm bu uğraşlar Ethereum Sanal makinesinin modifiye sürümünün üzerine kurulu Dağıtık Aplikasyonların iskeleti üzerine düşecek.

Kararlı bir kod temeline ihtiyaç vardır. Müşteriler ve işletmeler parasal değerin ani kazaya uğraması riskine karşı güvence isterler. Quantum'u stabilite için Bitcoin Core üzerine, ve ağ anlaşma algoritması için Blackcoin POS3.0 üzerine bu sebeple kurduk.




Teknik Özet



Bu bölümde müşteriler ve işletmeler için yaratılan yeni kriptopara Qtum Blokzinciri hakkında konuşacağız.Qtum güvenli, kararlı, ve hızlı olması için tasarlandı. Quantum Bitcoin Çekirdeğinin betik dilini genişletti, yani artık Harcanmamış İşlem Çıktısı modeli (UTXO) üzerine kurulu Akıllı Kontratları çalıştırmak mümkün olacaktır. Bu Qtum'da ilgili taraflar arasında kontratlar yaratılmasının hesapların kullanımını gerektirmeyeceği anlamına geliyor. Halihazırda var olan Ethereum Akıllı Kontratları Qtum'a küçük değişiklikler ile taşınabilir. Diğer sanal makineler ve programlama dilleri proje olgunlaştıkça desteklenecektir. Üçüncü parti veri akışı ve uzmanlar için özellikler olacaktır bunun yanısıda zincir dışı veri işlemesi de olacaktır. Qtum'un ağ anlaşma algoritması (consensus) modeli Sunny King'in klasik Proof-of-Stake sistemini kullanacaktır. Bu sistem paralarını tutanları ödüllendirirken blokzincirini güvenli halde tutacaktır.

Qtum yeni 'Değer Transfer Protokol'ünü endüstriye getirmeyi hedefliyor. Bitcoin muazzam bir servisi ticaret ve finans endüstrisine değer transfer aracı sağlayarak getirdi ve biz bu etki üzerinde genişlemek istiyoruz. Biz kullanıcıların paralarını çeşitli internet protokollerinin avantajını elde ederek kontrol edecekleri Akıllı Kontratlı Qtum Blokzincirini desteklemeyi planlıyoruz.SpringEmail Çalışan beta sürümü olarak sunulacak bir projedir, Basit Posta Transfer Protokolü'nün (SMTP) modifiye edilmiş sürümünü kullanır. Bu kullanıcıların e-postanın bir parçası olarak Qtum göndermesine ve almasına olanak verir. Biz bu hibrit protokolü "BiSMTP" olarak adlandırıyoruz. Bu Qtum ile ilgili olan fakat cüzdanı olmayan kullanıcıların Qtum'u öğrenme eğrilerilerini azaltacaktır.


Daha fazla bilgi için, lütfen bakın:
http://www.8btc.com/qtum-springemail-bismtp


Qtum'un büyüme stratejilerinden biri mobil telekomünikasyon marketidir. Dijital paraların farkında olmayabilecek muazzam miktarda kullanıcı vardır, fakat bu kullanıcılar Qtum'a viral market kampanyası ile tanıtılabilir. Bu ortalama bir kullanıcının mobil cihazlarıyla ödeme yapmaya alışık olmadığı anlamına gelmez. Wechat, Çinde yarım milyardan fazla kullanıcısını günlük mallar ve servislere ödeme yapmak için güçlendiriyor. Apple Pay gibi, kullanıcılar cihazları ile satış noktasında (point of sale) basitçe tarama yaptırıyorlar, ve para hesaplarından düşüyor. Biz, Wechat, WhatsApp, Viber ve benzeri popüler mesajlaşma platformlarına entegre olan Quantum aplikasyonlarını oluşturmayı planlıyoruz.  


Teknik raporun İngilizce versiyonu düzenleniyor, ve Ocak 2017'de yayınlanacak.

Özetlemek gerekirse, Qtum'un teknik özellikleri şunları içeriyor:

1. Bitcoin UTXO modeli üzerinde çalışan Ethereum Sanal Makinesi
2. Ethereum Blokzinciri modeli için Uyumluluk Katmanı, bu halihazırda var olan Ethereum ve Sağlamlık kontratlarını kolayca taşıyabilmeyi sağlıyor
3. Blackcoin'in Proof Of Stake 3.0'ü, bu verimliliği ve güvenliği sağlıyor
4. Mobil cüzdanlardan tam düğüm çalıştırmadan kontratları yönetme yeteneği
5. Bitcoin ve bazı BIP'ler için geliştirilen mevcut araçların çoğu Qtum blokzinciri ile uyumlu olmayak devam edecek
6. Ethereum Sanal Makinezi üstüne kurulan uzmanlar ve veri akışları



FIRSATLAR



Qtum, Blokzinciri teknolojisini ileriye götürecek, iş dostu bir platform sunmayı planlıyor.
Bu, bir tüccarın ürün veya hizmet için fatura oluşturabileceği, sadece bir perakende para olmadığı anlamına gelir. Sanayi ve ticaret için bir açık,genel (Public ledger) defterden faydalanma fırsatı çok büyüktür. Bir varlığı bir ürünü ya da bir hizmeti satmak, müşteriye bir satın alma belgesi sunmak ve daha sonra ürünün ömrü boyunca bu belgeyi korumak paha biçilmezdir.

Özellikle finans sektöründe Blokzinciri teknolojisine büyük ilgi var. Şu anda, bankalar birçok Blokzinciri patenti için başvuruyor. Bunun nedeni, gerçekleri bulmaları veya temel ürün ve hizmetlerine yeni teknoloji yerleştirmeyi planlamaları olabilir. Birçok büyük şirket kendisini çok büyük, eskimiş ve rekabetsiz buluyor. Blokzinciri (ve diğer yıkıcı teknolojiler) önümüzdeki yıllarda iş modellerini tehdit edebilir.

Qtum Vakfı aracılığıyla, amacımız bu büyük organizasyonların dijital para birimini ve Blokzinciri teknolojisini ana faaliyetlerine sokmalarını kolaylaştırmaktır. Bunu basitçe Blokzinciri teknolojisinin gücünü tanıtarak yapacağız, ve onların iş modelinde bunun için bir yer olup olmadığını göreceğiz.

Qtum şu anda Çin'deki birkaç şirketle stratejik ortaklıklar hakkında konuşuyor, Ancak duyuru yapmak için hâlâ çok erken. Bu noktada ana odağı sosyal ağ, telekomünikasyon, finans ve tedarik zinciri endüstrileri oluşturuyor. Üçüncü parti geliştirmesi Qtum'un (ve Blokzincirinin tam olarak) adapte edilmesinde büyük rol oynayacak. Bu aşamada, bizim görüştüğümüz birçok endüstri Blokzinciri ve Blokzinciri’nin işlerini iyileştirebilecek veya tehdit edebilecek olup olmaması hakkında meraklı.



Takımımızı Tanıyın:

Qtum çekirdek takımı dünya çapında çeşitli kullanıcıları barındırır.

Patrick Dai (Çin/Singapur) - Proje Lideri/ Ortak Kurucu
Neil Sakr (Fas/Çin) - Blokzinciri Mimarisi Şefi / Ortak Kurucu
Jordan Earls (ABD) - Öncü Geliştirici / Ortak Kurucu
Caspal (Çin) - Qtum Geliştiricisi
Qiyu (Çin) - Qtum Web geliştiricisi
Alex (Belarus)- Qtum Geliştiricisi
Time Markov (Makedonya) - Qtum Geliştiricisi
Mike Palencia (Çin / Kolombiya) - Project Yöneticisi
Brett (Kanada) - Halkla İlişkiler / Topluluk
John Scianna (ABD / Çin) -  Halkla İlişkiler / Basın
Ibai Basabe(ABD / Çin) - PhD Ürün Yöneticisi / Araştırmacı
Carry Shen (Çin) - PricewaterhouseCoopers (PWC) İşlem Kontrolü


Topluluk

Websitesi: Yakında hizmete girecek

Kaynak kodu: https://git.qtum.org/qtum/  Kaynak yakında erişilebilir olacak

Twitter: https://twitter.com/QtumOfficial

QQ grubu: 518192421

Slack kanalı:  https://qtumslack.herokuapp.com/

Wechat grubu:

Ödüller var, ve yakında listelenecek. Lütfen ne teklif edebileceğinizi konu içerisinde yazın


Basın:

Quantum, konferanslara ve Blokzinciri etkinliklerine katıldığımız için bir miktar basın üretti. Bazı basın siteleri resmi başlamamızdan önce gelişmemiz üzerinde durdu, lütfen aşağıdaki linkleri ziyaret edin:



QtumPR

  • Novice
  • *
  • Posts: 44
  • Karma: +0/-0
  • UTXO based POS Smart Contract Platform
    • View Profile
    • Qtum Project
Official Slack Channel: https://qtum.org/


 

Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services