click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - istanbul

Pages: 1 ... 42 43 [44]
646
Turkish Language / EOS Yine Ethereum Platformuna Fark Attı..
« on: February 28, 2019, 03:57:48 PM »
Akıllı sözleşme ve merkezsiz uygulama meydana getirmek için özelleşmiş platformlar ve ürettikleri merkezsiz uygulamalar (dApps) hakkında onlarca haber okumuşsunuzdur. Peki bu uygulamalar gerçekten efektif bir kullanım oranına erişebildiler mi?

Uygulama platformu deyince ilk akla gelen Ethereum oluyor. Ethereum ağındaki merkezsiz uygulamaların kullanım oranları gerçekten hayal kırıklığı yarattı. LongHash’in yayınladığı raporda Ethereum dApps’lerinin ancak %10’unun aktif bir şekilde kullanıldığını ortaya koydu. EOS ise Ethereum’dan çok ileri bir noktada %55 günlük kullanım oranı ile farkını ortaya koydu.

Araştırmaya göre en popüler EOS uygulaması 24 saat içinde 450.000 işlem gerçekleştirdi. En popüler Ethereum uygulaması ise 200.000 işlemde kaldı.

EOS için çok da pembe bir tablo çizmemek lazım çünkü verilerin tamamı onlar için de iyi değil. Araştırma sonuçlarına göre aktif EOS uygulamalarından ancak %4.5’i ( ki bu da toplamda 8 uygulama ediyor) günlük 2000 tekil kullanıcı çekebiliyor.

EOS uygulamalarının %90’ı günlük 100 kullanıcıdan daha az kişiye ulaşıyor. İşin garibi EOS uygulamaları bu kadar “az cazip” olmasına rağmen toplamda Ethereum’u geçebiliyor. Hem EOS hem de Ethereum için potansiyellerinin çok altında bir trafiğe sahip olduklarını söylemek mümkün.

devamı için : https://koinmedya.com/2019/02/21/eos-yine-ethereum-platformuna-fark-artti/

647
Ethereum fiyatları geçtiğimiz haftaya göre % 22 oranında artış göstermiş durumda.
Andreas M. Antonopoulos, kavga halindeki teknik topluluğa uyarılarda bulundu.
İşlem hacmindeki artışın, fiyatları 170 Doların üzerine çıkarması muhtemel.
Andreas M. Antonopoulos, Ethereum’un geliştirici topluluğu içindeki toksisiteye karşı. Bunun parçalanmaya neden olabileceğini ve geçtiğimiz hafta yüzde 22 oranında yükselen Ethereum (ETH) boğalarını yavaşlatacağını ifade ediyor.

Ethereum Fiyat Analizi-Temeller
Açık kaynak kodlu, kamuya açık blok zincirleri, ademi merkeziyetçiliği/merkezsizliği sembolize ediyor. Olabildikleri kadar çekici durumdalar. Aksi takdirde sabit bir platformda bir parçalanma kaynağı olabilirler. Unutmayalım ki, Ethereum ve Ethereum Classic’ten bazı dersler çıkarabiliriz.

DAO saldırısından önce, Bitcoin’in ana yapı bloğu olan değişmezlik rotasını Ethereum’un izleyeceği konusunda bir fikir birliği vardı. Yaşanan “Felaket” ışığında, değişiklikler yapıldı ve değişmezlik, kodun kanun olduğuna ve düzeltmenin, geri dönüşü olmayan değişikliklere yol açmaması gerektiğine inandığını belirten Charles Hoskinson da dahil olmak üzere yeni bir maksimalist grubuna geri planda roller verildi. Bununla birlikte, hard fork gerçekleştirildi ve sonuç, kaybedilen fonların nihayetinde toparlanması, ancak değişmezliğin maliyeti ve Ethereum blok zincirinin genel bütünlüğünden ibaret olarak kaldı.

Haberin devamı için : https://kriptokoin.com/bitcoin-uzmanindan-ethereum-uyarisi-bogalarin-fiyat-hedefi/

648
Turkish Language / 2019’da yatırım yapılacak en iyi 10 kripto para
« on: February 28, 2019, 03:56:09 PM »
Yatırım yapılabilecek en iyi 10 kripto.
U.Today’den Denys Serhiichuk’a göre 2019 yılında yatırım yapılabilecek 10 kripto paraları, siz değerli okuyucularımız için derledik. Kripto para denilince akla ilk Bitcoin geliyor. Bu gayet normal. Kripto para piyasasının değer açısından %51’i Bitcoin’e ait. Ancak altcoin’ler daha kârlı yatırım seçeneği sunabiliyor. Listenin birinci sırasında EOS var

1- EOS
EOS, Ethereum’un platformundan ayrılarak kendi ağını kurdu. Geçtiğimiz Mayıs ayında ise Dawn 4.0 adını verdikleri sürümü piyasaya sürdüler. EOS, yazının kaleme alındığı saatlerde 3,87 milyar dolarlık toplam piyasa değerine sahip ve 4,29 dolardan işlem görmektedir. Sıralamada 4’üncü büyük kripto paradır. Şubat ayında değerini 2,32 dolar seviyesinden 4,29 seviyelerine kadar yükseltti. Yaklaşık %84 oranında değer kazandı.

2- Ethereum
Kripto para piyasasında sıralamada 2’inci olan Ethereum, Serhiichuk yatırım listesinde de 2’inci sıradadır. İyi günlerinde 1,000 doların üzerinde işlem göre ETH fiyatların 80 dolarlara kadar düşmüştü. Son günlerde en iyi fiyat artışını yaşayan kripto paralardandır. Şuan 164 dolar seviyesinden işlem görmektedir. Ancak ETH, son dönemlerde dapps’lerde (blockchain uygulamaları) popülerliğini yitirmektedir.

3- Cardano (ADA)
Cardano, ETH’nin rakibi konumundadır. Akılı sözleşmelerde, merkeziyetsiz ekonomik çözümler üretmektedir. Cardano, regülasyonlar açısından hükümet yetkilileri ile uyum içerisinde çalışmaktadır. Ağındaki güvenlik duvarlarının güçlü olmasından dolayı projesi yatırımcılar tarafından desteklenmektedir.

4- Ripple (XRP)
Hızlı, güvenli ve ucuz fon transferlerine imkan tanıyan Ripple, özellikle bankacılık sektörünün gözdesinden. Uzak Doğu Asya ve Orta Doğu ülkeleri ile bankacılık sektöründe özel ve kamu bazlı bir çok ortaklık geliştirdi. HSBC, Eximbak ve Akbank gibi birçok bilindik banka, Ripple ile iş ortaklığı geliştirdi.

Son günlerde JP Morgan, kripto para piyasasına girerek kendi koin’ini üretme kararı, Ripple için olumsuz sonuçlar doğurabilir.

5- Binance Coin
Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance Borsasının kripto parasıdır. Binance ile işlemler Binance Coin ile gerçekleştirildiği için sürekli talep gören bir koin’dir. Doğal olarak şu şekilde bir ilişki kurulabilir: Kripto para piyasaları canlandıkça Binance Borsasındaki işlemler canlanacaktır. Dolayısı ile Binance Coin talebi de artacaktır.

6- Litecoin (LTC)
Geçtiğimiz günlerde kripto para piyasalarında canlanmanın baş aktörü olan Litecoin, 52,49 dolardan işlem görmektedir. Ocak ayında Litecoin fiyatları 30 dolar seviyesinde hareket ederken 20 dolar’ın üstünde bir fiyat artışı sağladı.

Litecoin ölçeklendirme kapasitesindeki yenilikler birçok elektronik cüzdanın sorunlarını çözebilecek kapasitedir. Ucuz ve hızlı transfer kapasitesi birçok ödeme noktasının Litecoin kullanmasına neden olmaktadır.

7-Tron (TRX)
Son zamanların en popüler kripto paralarındandır. Tron’un CEO’su Justin Sun’da en az Tron kadar popüler. Tron, özellikle Dapps sektöründe her geçen gün payını arttırmaktadır.

8- IOTA
Nesnelerin interneti konusunda uzmanlaşan bu proje, birçok ev aletlerinin internet ile uyumlu hale gelmesi için projeler üretmektedir.

9- NEO
Çin’in Ethereum’u olarak bilinen NEO, hedef kitlesi ise Çin. Çin halkı için dapps uygulamaları geliştirmektedir. Kalabalık Çin nüfusu Neo için güçlü bir pazar imkanı tanıyor.

10- Stellar (XLM)
Stellar, Ripple’dan ayrıldıktan sonra kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü kripto projelerdendir. Stellar, Ripple’ın aksine daha lokal bankalara para transferleri için çözüm önermektedir.


https://koinmedya.com/2019/02/24/2019da-yatirim-yapilacak-en-iyi-10-kripto-para/amp/

649
Zcash ekibi, gizlilik odaklı kripto paranın arkasındaki Zcash şirketinin ismini değiştirerek Electric Coin Company şeklinde yeniden düzenledi. Topluluk bu karar karşısında şaşkına uğradı.

Gizlilik odaklı kripto para Zcash’in arkasındaki Zcash Company’den yapılan açıklamada, şirketin Electric Coin Company olarak yeniden markalaştığı bildirildi.

Açıklamada, “Netlik için ismi değiştiriyoruz.” denildi. Bununla beraber topluluk alınan bu karar karşısında şaşkınlığa uğradı. Çoğu bunu korkunç bir hamle olarak gördü.

Açıklamada ayrıca “Yasal olarak ismimiz daima ‘Zerocoin Electric Coin Company LLC’ydi ve kendimize ‘Zcash Company’ diyorduk. Ancak şirket ‘Zcash’ değil. Zcash, topluluğun yardımıyla oluşturduğumuz ve desteklediğimiz bir kripto para. Ayrıca biz Zcash Vakfı da değiliz. Vakıf, ayrı ve bağımsız, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş […] Sadece isim değişti. Aynı misyonla aynı takımız: ekonomik özgürlük ve fırsat ile herkesi güçlendirmek.” ifadelerine yer verildi.

https://uzmancoin.com/kripto-para-zcash-sirket/

650
Turkish Language / Bitcoin’de ayı ne zaman bitecek?
« on: February 28, 2019, 03:51:34 PM »
Kripto para aracılık şirketi BitOoda, son analizinde Bitcoin'de 'ayı bitti' diyebilmek için iki fiyat seviyesinin kritik öneme sahip olduğunu ileri sürdü.

24 Şubat Pazar günü 4,200$’a kadar tırmanan Bitcoin, günün akşam saatlerinde sert düştü ve 3,700$’a kadar geriledi. Şu anda ise 3,800$ civarında seyrediyor. Bitcoin’deki bu sert düşüşün ardından akıllara şu soru geldi:

Bitcoin’de ayı piyasası hiçbir zaman bitmeyecek mi? Kripto para aracılık şirketi BitOoda, cevabın 4,200$ ve 6,000$ seviyelerinde aranması gerektiğini belirterek, bireysel yatırımcının bu seviyelerden haberdar olması gerektiğini söylüyor.

Önemli bir direnç seviyesi olarak 4,200$
BitOoda Kurumsal Satış Başkan Yardımcısı Brian Donovan, pazartesi günü müşterilerine yazdığı notta şu ifadelere yer verdi:

“BTC satışları, 4,200$ seviyesinin Bitcoin fiyatı için önemli bir direnç seviyesi haline geldiğini gösteriyor. Bu seviyeyi kırmadan ayı piyasasından çıkamayız.”


Notta ayrıca, bu hızlı düşüşün muhtemel sebebi olarak, Bitcoin’de uzun pozisyon açan trader’ların bu pozisyonlarını kapatması gösterildi.

Kripto para piyasasının çok ince bir çizgide hareket ettiğini belirten BitOoda, BTC’nin 2017’den bu yana ilk defa 3,000$’ın altına düşebileceğini söylüyor.

Bu da, BitOoda’nın müşterilerine gönderdiği bir diğer nottan:

“Hala ayı piyasasında olsak da herhangi bir fiyat düzeltmesi oldukça önemli olabilir. Aşağı yönlü tahminimiz 2,400$ – 2,800$ arası. Kısa süreli bir ralli BTC’yi 4,030$ – 4,300$ bandına ve hatta 5,600$ – 6,000$ seviyelerine götürebilir. Eğer piyasa, ayı evresini atlatırsa sadece %33’lük bir düzeltme BTC’yi 8,700$’lara taşıyabilir.”

BitOoda, şu anda 2,400$ – 2,800$ tahminini sürdürüyor. Piyasadaki son yükselişin ardından bile bu tahminine sadık kalan şirket, ayı bitti diyebilmemiz için 6,000$ seviyelerinin görülmesi gerektiğini inanıyor.

https://uzmancoin.com/bitcoin-ayi-bitti/

651
Kripto para yatırımcılarına yönelik bir saldırı haberi de Hollanda'dan geldi. Soyguncular 38 yaşındaki Tjeerd H'in evini bastı.

Son birkaç yıldır kripto para borsalarının ve yatırımcılarının uğradığı saldırılara sıklıkla şahit oluyoruz. Bu saldırılar çoğunlukla maddi kayıplarla atlatılsa da üzücü olaylar hiç yaşanıyor değil. Yerel medya organı De Telegraaf’ın haberine göre bir Bitcoin yatırımcısı, evinde polis kılığına bürünmüş bir grup soyguncunun saldırısına uğradı.

Soyguncular Polis Kılığında
38 yaşındaki Tjeerd H. 10 Şubat’ta Drouwenerveen’daki evinde soyguncuların saldırısına uğradığını bildirdi. Tjeerd H’in ifadesi, soyguncuların eve ateşli silahlarla, kar maskeleriyle ve çelik yeleklerle girdiği yönünde. Tjeerd H’in uğradığı saldırının nedenine ilişkin henüz bir açıklama yapılmasada De Telegraaf kendi araştırmasını yaptı ve saldırının Tjeerd H’in kripto para yatırımlarından kaynaklandığını ortaya koydu.

Kripto para ekosistemindeki saldırılar sadece dijital ortamda değil artık gerçek hayatta da yatırımcılar için büyük bir tehdit haline geldi. Öyle ki geride bıraktığımız son birkaç yılda gerek Türkiye’den gerek dünyanın dört bir yanındaki ülkelerden bu konudaki üzücü haberleri de sizinle paylaşmıştık.

Bu İlk Değil

2018 yılının Ocak ayında Tayland’ın Phuket adasında Rus iş adamı kripto para soyguncularının saldırısına uğramıştı. Rus iş adamı bilgisayarındaki 100 bin dolar değerindeki Bitcoin’i soyguncuların hesabına aktarana kadar rehin tutulmuştu. Geçtiğimiz yıl meydana gelen bir başka olayda ise Sailesh Bhatt adlı iş adamının Hint polisi tarafından kaçırıldığı ve 200 Bitcoin’inin gasp edildiği iddia edilmişti.

Ülkemizde de özellikle 2017 yılının sonlarına doğru kripto paralara yönelik ilginin artmasıyla bu tür üzücü olaylara oldukça sık rastlar olduk. Şubat ayının başlarında Türkiye’nin en büyük kripto para borsalarından birinin saldıya uğradığını ve 13 milyon dolar değerinde kripto para çalındığını sizlerle paylaşmıştık. 25 Şubat’ta ise Türkiye’nin ilk Bitcoin cinayeti olarak kayıtlara geçen davada Şükrü Mert Ersoy’un vahşice öldüren 5 sanıktan 4’ü müebbet hapis cezasına mahkum edilmişti.

https://coin-turk.com/polis-kiligina-giren-soyguncular-bitcoin-yatirimcisinin-evine-baskin-yapti

652
Turkish Language / Bitcoin ve Ethereum Nasdaq`ta listelenmeye başladı!
« on: February 28, 2019, 03:49:08 PM »
Kripto para birimleri piyasasının en yüksek hacimli ilk iki sanal parası Bitcoin ve Ethereum, ABD merkezli hisse senedi piyasası Nasdaq`ta listelenmeye başladı.

 
Bitcoin ve Ethereum Likidite Endekslerini, Yeni Zelanda merkezli blockchain veri ve araştırma şirketi Brave New Coin (BNC) oluştururken, şirketten yapılan açıklamada Ripple endeksinin de son aşamalarına gelindiği belirtildi.

Endekslerde kullanılan metodolojinin, piyasada kripto para birimleri kapsamında yaygın bir endişe olan kripto paraların fiyatlandırılmasındaki şeffaflık ilkesini de göz önüne aldığı vurgulandı.

Nasdaq'ın söz konusu girişiminin kripto para birimlerini Wall Streetteki geleneksel borsa yatırımcılarına daha iyi tanıtabileceği öngörüldü.


https://www.cnnturk.com/ekonomi/bitcoin-ve-ethereum-nasdaq-ta-listelenmeye-basladi

653
En büyük kripto para Bitcoin, son dakikada aşağı yönlü sert bir hareket gelmezse 6 ay aradan sonra bir ilke imza atacak.

En büyük kripto para Bitcoin bugün, altı aylık kayıp çizgisinin ardından herhangi bir son dakika hamlesi olmazsa ilk yeşil mumunu oluşturacak.

Bazı analistler bunu Bitcoin boğalarının döndüğü şeklinde yorumluyor. Şubat ayı başında 3,400 dolardan işlem gören Bitcoin, ay boyunca yüzde 11 yükselişle bugün 3,800 dolardan alıcı buluyor. Fiyat, ay içinde 4,200 dolara yaklaştı fakat burada tutunamadı.

Bir yandan Bitcoin’le ilgili her geçen gün dikkat çekici yeni gelişmeler ortaya çıkıyor. Örneğin birkaç gün önce en eski ve en büyük İsviçre bankalarından biri olan Julius Bar, müşterileri için kripto para hizmeti vermeye başlayacağını açıkladı.

Hafta başında dünyanın en büyük ikinci borsası Nasdaq, borsa üzerine işlem görecek olan Bitcoin ve kripto para vadelileri sunmaya hazırlanırken Bitcoin ile Ethereum için iki yeni fiyat endeksi ekledi.

Forbes’a konuşan eToro’nun deneyimli piyasa analisti Mati Greenspan, “Son sekiz ay zaten ‘kripto para kışı’ olarak adlandırılıyor ve fiyatlar düşerken büyük finans kurumlarının kripto para projelerinin bir kısmını rafa kaldırdığı anlaşıldı. Şimdi ise piyasada baharın geldiğine dair işaretler var ve bu planlar tekrar masaya getiriliyor. Sonuçta bu şirketler bir sonraki boğa koşusunu kaçırmak istemezler.” dedi.

Bitcoin’e kurumsal katılımı değerlendiren Greenspan, sözlerinin devamında “Önümüzdeki birkaç ay içinde dünyadaki her portföy yöneticisinin Bitcoin’e ve diğer kripto paralara yatırım ya da al satmak yapmak için kolaylıkla erişebilmesi muhtemel görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yine hafta başlarında Bitcoin’in teknik görünümünde dört yıl aradan sonra bir ilk keşfedildi. Buna göre 2015 yılının Nisan ayından bu yana ilk defa Bitcoin’in 50 haftalık hareketli ortalaması, 100 haftalık hareketli ortalamasının altına geriledi. Bazı analistler, bunu Bitcoin’in dibe ulaştığı ve birkaç ay içinde yeni bir boğa koşusuna başlayabileceği şeklinde yorumladı.

Bitcoin fiyatını etkileyebilecek farklı gelişmeler
Ayrıca 2019 yılında piyasa gözlemcilerinin beklediği Bitcoin fiyatlarını etkileyebilecek farklı gelişmeler de var. Bakkt ve Bitcoin ETF konuları bu gelişmelerden ikisi. Bir Bitcoin ETF’sinin 2019 yılında piyasaya sürülmesine ihtimal verilmese de New York Menkul Kıymetler Borsası’nın ana şirketi Intercontinental Exchange, Starbucks ile Microsoft ortaklığında geliştirilen Bakkt platformu, ilk fiziksel teslimli Bitcoin vadelisi ve diğer kripto para ürünleriyle kripto paraları daha geniş bir pazara açacak.

https://uzmancoin.com/bitcoin-ilke-alti/

654
Turkish Language / Re: Karşılama, tanıtım | Bitcoin Garden Forum
« on: February 26, 2019, 08:29:25 PM »
Merhaba Türkçe bilmeyen forum yöneticisi
Türkçe bölümde konu başlıkları eksik görünüyor ilk zamanlar bu şekildemi olur bilemiyorum.

Belki böylesi bizim için daha kolaydır,her türden mesajı tek bir bölüme atmamız gerekecek.

655
Turkish Language / Re: bounty ne arkadaşlar?
« on: February 26, 2019, 08:18:10 PM »
Airdop ayağına katıldıktan sonra bounty nedir onu ögreniyorsun,sonra bountylerin sosyal medyalarına katılıyorsun.Bunun için facebook açıp 5000 takipçiye ulaşmak için uğraşıyorsun,sonra twitter için lfb yazmaktan imanin gevriyor çünku tier denilen bir meret var ,kendileri bu tarz formlarda rank diye adlandırılır.Neyse facebook ve twitterda en üst seviyeye çıkıyorsun sonra onlarda bountye katılıyorsun,gelsin tokenler diyorsun.Ama sonuç hüsran oluyor.Tüm bunları denedikten sonra bountynin diğer ayaklarını merak edeceksin.

Ama o bilgiyi hemen veremeyeceğim.

656
Turkish Language / Re: Forum Rankları Hakkında
« on: February 26, 2019, 08:10:43 PM »
Şimdi ben bu foruma girdim ya kısa sürede tüm sistem değişir ve zorlaşır.Btt den beri dolaşıyorum gittiğim her yer mahvoldu  :)

657
Kayıt olduğumuzda aklımıza gelen ilk sorulardan birisine cevap veren faydalı bir başlık.

Teşekkürler.

Pages: 1 ... 42 43 [44]
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services