click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fallenangel1789

Pages: 1 ... 98 99 [100] 101 102 ... 110
1486
(TR) Haberler / Ethereum 10% oranında geriledi
« on: December 27, 2018, 06:37:29 AM »
"Perşembe günü Ethereum, Investing.com Index üzerinde 10,19% oranında değer kaybederek $121,37 seviyesinden işlem gördü. Bu 6 Aralık tarihinden beri görülen en büyük bir günlük düşüş.

Bu hareketle beraber Ethereum piyasa değeri $12,94B olurken toplam kripto para piyasalarındaki değerinin oranı 10,22% oldu. Ethereum kripto parasına ait en yüksek piyasa değeri $135,58B olarak belirlendi.

Ethereum, geçtiğimiz 24 saat içinde $121,13 ile $131,51 seviyeleri arasında işlem gördü.

Ethereum, geçtiğimiz yedi gün içinde 18,95% artış yaşadı ve 24 saatlik işlem hacmi $2,54B veya toplam hacme göre 15,27% oranında oldu. Ethereum, geçtiğimiz yedi günde $105,5894 ile $158,2723 seviyeleri arasında işlem gördü.

Ethereum fiyatı 13 Ocak tarihindeki $1.423,20 seviyesinden 91,47% daha düşük.

Kripto para piyasalarındaki gelişmeler
Investing.com Index üzerinde Bitcoin 2,91% oranında düştü ve $3.703,8 seviyesinden işlem gördü.

Investing.com Index üzerinde XRP ise 6,33% düştü ile $0,36100 seviyesinden işlem gördü.

Bitcoin piyasa hacmi $65,95B veya toplam piyasa hacminin 52,10% kısmı olarak ölçülürken XRP toplam piyasa hacmi $14,94B veya toplam piyasa hacminin 11,80% olarak belirlendi."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/ethereum-10-orannda-geriledi-548401

1487
"Amerikan Başkanı Donald J. Trump, bugün Noel dolayısı ile tüm gününü Beyaz Saray’da eşi Melania Trump ile birlikte geçirdi ve gün içerisinde Noel dolayısı çocukların NORAD’ı arayarak sordukları sorulara yanıt verdi ve basının gündemine oturdu. Gün içerisinde Twitter’daki hesabından sürekli olarak FED’in faiz politikasını hedef alan Amerikan Başkanı Donald J. Trump, bu açıklamalarından sonra Bitcoin fiyatında 500 dolardan daha fazla düşüş olması ile ”Trump’ın açıklamaları da kripto para birimlerinin düşmesine sebep olmuş olabilir!” yorumlarının yapılmasına sebep oldu. Henüz milyarlarca dolarlık değer kaybına rağmen 100 milyar dolar piyasa hacminin üzerinde olan kripto para piyasalarının toplamının oldukça büyük bir piyasa hacmine sahip gibi görünse de çok az piyasa hacmine sahip olması ”yatırımcılar” için büyük bir risk olarak bilinmekte.

Amerikan ekonomisi için en büyük sorun bugün FED’in faiz politikası, bu değişmeli! – Amerikan Başkanı Donald J. Trump
FED açıklamalarından sonra Bitcoin fiyatındaki düşüşlerin Trump’ın açıklamalarından da etkilenmiş olması büyük bir ihtimal doğru olabilir ve fiyatları etkilemiş olabilir."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/trumpn-fed-tepkisi-kripto-paralar-dusurmus-olabilir-548219

1488
Bence de. Scam icoların büyük kısmı hep Afrika'dan çıkıyor :) Yakında Afrika kalkınır bu vesileyle.

1489
"Küresel çapta kripto para birimleri ve geleneksel finans konusuna değinecek olduğumuzda, şüphesiz iki sektörün de en az bilinirliğe sahip olduğu bölge Afrika bölgesi olarak öne çıkmakta. Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi dünyanın bir çok bölgesinde şimdiden aktif kullanıma ulaşsa da, Afrika bölgesi içerisinde sadece seçkin azınlık bunlardan haberdar.

Yakın zamanda Nijerya içerisinde yapılan bir etkinliğe katılan ülkenin önde gelen blockchain uzmanları ve kripto para yatırımcıları, bankacılık hizmetlerine erişimin en az oranda olduğu bu bölgenin, hem kripto para sektörü hem de yerel hükümetler için karşılık ‘kazan-kazan’ durumu oluşturabileceğini düşünmekte.

”Nijerya Kripto Para Piyasasında Güveni Kuruyoruz” isimli etkinliğe katılan Blockchain Solutions Limited COO’su Lucky Uwakwe, topluluğa yaptığı konuşmasında kripto para birimlerinin küresel olarak yükselişe geçtiğini ve dünya çapında %65 orana sahip insanların, şimdiden kripto para birimlerinin farkında olduğunu vurguladı. Luno Nigeria tarafından yapılan açıklamaya da değinen yönetici, yüksek bilinirlik oranına rağmen sadece %25 civarında insanın herhangi bir kripto para birimine sahip olduğunu ve bunların %51’inin yatırım amaçlı, %16’sının online alışveriş, %19’unun havale odaklı ve geri kalanının ise gizli işlem amaçlı kripto para birimine sahip olduğunu vurguladı.

Verdiği veriler biraz yapmacık dursa da, Uwakwe’nin değindiği nokta küresel çapta kripto para birimlerinin tanınırlığı artarken, Nijerya’nın da bu sürece ortak olup gelişmeler yapmaya başlaması olarak özetlenebilir. Uwakwe, kripto para birimlerinin Nijerya ve Afrika ekonomisini ‘kalkındırma’ konusunda çok önemli bir rol oynayabileceğini ve kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini de ifade etti."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/blockchain-solutions-yoneticisi-kripto-paralar-afrika-ekonomisini-kalkndrabilir-548226

1490
(TR) Haberler / Kurumsal Yatırımcı Piyasaya Güvenmiyor
« on: December 27, 2018, 06:34:11 AM »
"Kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan güveninin sarsılması ve 2018 yılında mevcut piyasada yer edinen kurumsal kripto para yatırımcılarının bile piyasadan çıkmasına sebep olan gelişmeler piyasa düşüşlerini tetikleyen faktörlerden oldu. Bitcoin, Ethereum veya farklı bir kripto para birimine olan güvenin az olması ve sürekli kayıpların devamlı arka arkaya yaşanmasına bağlı olarak güvenemeyen kurumsal yatırımcı piyasadan çekilmek veya piyasaya girmeden kripto para yatırımı yapmaktan vazgeçti. Bunun sebepleri arasında daha çok yatırımcıların güvenmemesi yatarken, bazı dev şirketler ise kripto para birimlerine yatırım yerine Blockchain teknolojisine yönelik olarak yatırımları ve araştırmaları ile gündeme geldiler.

Sektörde kurumsal yatırımcıların az olması ve sayılarının sürekli olarak geriliyor olmasına bağlı olarak yaşanan karmaşa ise son yıllarda ”kurumsal yatırımcılar olmazsa kripto para sektörü neden dengelenmez?” endişesi yarattı.

Kurumsal yatırımcıyı bu süreçte ikna etmek zor Kurumsal yatırımcıların sektörde kendilerine yer bulması ve kendilerine uygun bir yatırım ve ödeme aracı olarak kripto paraları görmesi çok zor. Henüz büyük kripto para yatırımcıları bile piyasaya güvenmezken, kurumsal yatırımcıların şirket parasını riske atmaya yönelik olarak karar vermesi beklenmeyen gelişmelerden bir tanesi."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/kurumsal-yatrmc-piyasaya-guvenmiyor-548230

1491
"Tanınan alternatif kripto paralardan olan Bitcoin Private’ın (BTCP) kurucularının 2 milyonun üzerinde “gizli” koini ortaya çıkaran bir soruşturmanın ardından, projenin bir aldatmaca olduğu yönündeki suçlamalar güçlenirken, kripto para birimi haftalık bazda kayıplarını yüzde 25 seviyelerine çıkardı.

Coinmetrics: 2.04 Milyon “Ekstra” BTCP Var Bitcoin ve ZClassic blockchainlerinin “fork merge”ü olarak adlandırılan BTCP, araştırma grubu Coinmetrics’in Pazar günü bilgiyi yayınlamasının ardından büyük ölçüde düşüş yaşadı.

BTCP blockchain’in analizinden sonra büyük ihtimalle madencilik yapanların, kullanıcıların ve çoğu geliştiricilerin haberi olmadan üretimi sırasında ekstra 2.04 milyon koin’in çıkarıldığı netleşti.

Token’lar “korunan bir havuzda” saklanır, “gizli pre-mining ise (kripto kurucusu tarafından paranın bir kısmının önceden çıkarılması)” olarak da tanınıyor.
..."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/altcoin-kurucularnn-kendilerine-yuz-binlerce-gizli-koin-yarattklar-ortaya-kt-548232

1492
"İngiltere’de yapılan araştırmalara göre kripto para şirketlerinin sayısı gün geçtikçe azalıyor. 2018 yılında 340’dan daha fazla kripto para şirketinin kapandığı ve Blockchain teknolojisi şirketlerinin sayısının da kapanmaya giderek artan rakamlar ile ilerlediğini gösterdi. Bir süredir kripto para birimlerinin fiyatındaki düşüşler, İngiltere’de yaşanan siyasi ve ekonomik olaylar dolayısı ile ülkede birçok şirket ve firma kapanış yolunu tercih ederek, şirketleri farklı ülkelere taşımaya karar vermişti.

AB’den çıkacak olması ve kendi yasalarını kendisi belirleyecek olmasının da etkisi ile İngiltere, bir süre kripto paralar ve zincir teknolojisi için tercih edilebilecek bir merkez haline gelemeyecek bir ülke olacak iken, bunu engellemesinin yolunun ise bu şirketlere sunacak olduğu kolaylıklar sayesinde olabilecek. İngiltere yönetimi ise bunu istemediğini ve kripto paraların ülkede düzenlenmesi için belirli bir süreye ihtiyaç duyulduğunu mevcut hareketleri ve açıklamaları ile belli ederken, zincir teknolojisi şirketleri ise AB üyesi ülkeler yerine ABD’yi tercih etmeyi veya İsrail’i tercih etmeyi sürdürüyor. Henüz İngiltere’de bu sene sonuna kadar kapanacak şirket sayısının ne kadar olacağı bilinmiyor."

Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/ngilterede-340-kripto-parablockchain-irketi-kapand-548233

1493
"Hindistan, ülkenin merkez bankası tarafından bankalara ve kripto para borsalarına yansıtılan kısıtlamalar ve herhangi bir yasal çerçevenin oluşturulmaması yüzünden regülasyonlarla ilgili bir belirsizlik içerisinde olsa da, görünüşe göre Hint kripto para borsaları neredeyse her ay yeni bir rekor değerinde ticari hacim elde etmekte.

Wazirx isimli Hint kripto para borsasının CEO’sunun ifadesine göre, kripto para birimlerinin fiyatında yaşanan güncel yükseliş, Hindistan halkının tekrardan kripto para alım satımına ilgi duymasına neden oldu.

Rekor Ticari Hacim Hindistan menşeli kripto para borsası Wazirx, merkez bankasının koyduğu yasağa rağmen böyle bir hacim elde ettiği için oldukça başarılı olarak görülebilir. Borsa CEO’su Nischal Shetty’nin yaptığı açıklamalara göre, geçtiğimiz Pazartesi günü ”bankacılık kısıtlaması yatay bir piyasa ile birleştiği için”, Hint kripto para yatırımcılarının kripto para almak veya satmak için çok az sebebi vardı, ancak piyasa yeniden dalgalı bir hal almaya başlayınca, Hint traderlar da tekrardan sektöre ilgi duymaya başlıyor:

”Kripto para birimi fiyatlarında yaşanan güncel yükseliş, Hindistanlı vatandaşları tekrardan kripto para ticareti yapmaya itti… piyasada volatilite olduğunda insanlar problemleri unutup trade yapmaya başlıyorlar. Hacmin böylesine hızlı bir şekilde artmasını görmemizin sebebi de bu.”
Merkez Bankası RBI geçtiğimiz Nisan ayında finansal kurumların kripto para şirketlerine hizmet  vermesini yasaklamıştı. Wazirx de bu bankacılık kısıtalmasına karşı geçtiğimiz Temmuz ayında borsa tabanlı eşler arası bir platform piyasaya sürerek, ”inanılmaz bir talep” gördüklerini aktardı.
Localbitcoins verilerine bakarak, 22 Aralık haftasında Hindistan rupisine karşı 302 BTC işlemi yapıldığını görmek mümkün."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/hindistan-tabanl-kripto-para-borsalar-belirsizlige-ragmen-rekor-ticari-hacim-elde-ediyor-548252

1494
"Blockchain sistemlerinin kalitesini belirleyen önemli unsurlarından birisi de, hiç şüphe yok ki bünyesinde kaç uygulama barındırdığı. Ancak bu konuda, kesin bir ayrımın yapılmasının mantıklı olduğunu ifade eden araştırmacılar, yeni bir araştırmanın altına imza attı.

Buna göre, merkezi ve gizli olan blockchainler, merkezi olmayan alternatiflerine göre; uygulama sayısı konusunda çok daha geride kalmış durumda. Raporda verilen bilgilere bakılacak olursa; şu anda bu ‘merkezi’ olarak adlandırılan blockchainlerden toplamda 24 adet bulunuyor.

Yine merkezi olmayan Blockchainlerin, görece daha güçlü ve başarılı olduğunu kaleme alan analistler; bu durumun ise, merkezi ya da özel olan sistemlerin başarısız olduğu anlamına gelmediğini ifade ediyor.

Blockchain gibi devrimsel bir teknolojinin çok fazla kullanım alanına sahip olduğu kabul edilirse, çeşitli kullanım alanlarında farklı tip Blockchainlerin kullanılıyor olması, gelecekte de sıklıkla göreceğimiz bir şey olacak gibi görünüyor.

Elbette ki bu noktada, yapılması gereken ana şey araştırmacılara göre de, bir problemin çözümünü ararken farklı teknolojilerden de faydalanabilmek. Bir problemi illa en iyi şekilde Blockchain çözer gibi bir kaidenin olmadığını ifade eden yetkililer; buna karşın veri korunması, işletmelerde otomasyon ve lojistik gibi konularda; Blockchain teknolojisinin çok büyük bir mesafe kat ettireceğini düşünüyorlar.

Bakalım, önümüzdeki dönemde Blockchainlerin tipi ve kullanım özellikleri ile ilgili nasıl gelişmeler yaşanacak ve daha da önemlisi, bu durum piyasaları ve teknolojik çevreleri nasıl etkileyecek?"


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/yeni-arastrma-merkezi-blockchainlerde-daha-az-uygulama-var-548263

1495
(TR) Haberler / Rapor: 2019’da Kazanan Bitcoin Olacak! Neden Mi?
« on: December 27, 2018, 06:13:51 AM »
"Bitcoin ve altcoinler arasında savaş var. Bu, sektördeki en sert savaşlardan biri oldu. Bitcoin, altcoinlerden hızlı bir başlangıç ​​yaparken, altcoinlerin son birkaç yıldaki agresif büyümesi ile statükoyu bozma tehdidinde bulunduklarını gördü. Bununla birlikte, küresel bir yönetim danışmanlığı devi tarafından hazırlanan bir rapora göre, BTC 2019’da kontrolü ele alacak. Rapor, yatırımcıların risklerini yeni finansal ve düzenleyici çerçeveler ışığında azaltmak istediklerini ve böylece Bitcoin varlıklarını arttıracaklarını belirtiyor.

Gelecek için savaş Nitekim, bu yıl altcoinlerin BTC’den çok daha fazla kaybettiği görüldü. XRP yüzde 88 kaybetti, Ether yüzde 90 kaybetti ve Bitcoin Cash yüzde 95 kaybetti. Bitcoin Diamond ve Bytecoin, sadece bir yılda şaşırtıcı bir şekilde yüzde 99’luk bir indirim yaptı. Öte yandan, Bitcoin, bir yıl önce 19.600 dolara ulaştığından beri yüzde 79 oranında değer kaybetti.

BTC’ye karşı altcoinler ortaya çıktığında, sadık kripto sadık bir şekilde bölünür. Bitcoin maksimalistleri, bunun Satoshi Nakamoto’nun icat ettiği şey olduğunu ve kurtuluş aracı olarak öngörüldüğünü söyleyecektir. BTC’ye olan bağlılığı ile altcoinler, ölçeklenebilirlik, mahremiyet ve hız gibi gelişmiş özelliklere işaret ediyor.
..."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/rapor-2019da-kazanan-bitcoin-olacak-neden-mi-548264

1496
"ABD Doları (USD) ve Japon Yeni (JPY), Bitcoin/Yasal Para işlemlerinde en çok kullanılan iki ulusal para birimi. Fakat Dolar piyasaya her zaman hükmediyor olsa da, BTC/JPY kuru şimdilerde doların üstesinden gelecek gibi duruyor.

Çoğu Bitcoin/Yasal Para Alım Satım İşlemleri Dolar veya Japon Yeni Cinsinden İfade Ediliyor Dolar, birçok açıdan iş ve ticaret için fiilen küresel para birimi olup Forex piyasasında da en popüler para birimidir. Bu nedenle BTC/USD paritesinin 3830.10 Dolar +% 1.04 şeklinde en çok kullanılan işlem paritelerinden olması kesinlikle şaşırtıcı bir durum değil.

Kripto para piyasa endeksleme platformu Coinhills’e göre, BTC/USD paritesi son 24 saat içinde tüm Bitcoin/Yasal Para alım satım işlemlerinin % 48’inden fazlasını oluşturdu. JPY, aynı zaman dilimi içinde tüm bu alım satım işlemlerinin % 47,23’ünden fazlasıyla hemen ardından geliyor.
..."

Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/japon-yeni-bitcoin-ticaret-hacminde-dolar-geride-brakmak-zere-548270

1497
Bu tahmin hem çok değerli hem de umut verici.

1498
"BitMEX’in kurucusu ve CEO’su olan Arthur Hayes, ICO’ların 18 ay içinde geri döneceğini ve Ethereum‘un da bunun etkisiyle agresif bir şekilde toparlanacağını söyledi.

Hayes, “Ether’in öncelikli kullanım durumu ICO’lar. Bu piyasa şu anda ölü. Yeni token ihraçları ortaya çıktığında Ether agresif bir şekilde geri dönecek. ICO pazarı toparlandığında Ether hızla 200 doları test edecek. ICO’ların yeniden doğuşu da 12-18 ayı bulacak.” şeklinde konuştu.

2017 yılında müthiş bir performans sergileyen bir zamanların en büyük altcoin’i Ether, 1,400 dolarlık zirve seviyesinden bu yana yüzde 90’ın üzerinde düştü. Dijital para, bu düşüşle birlikte ‘en büyük altcoin’ ünvanını da XRP’ye verdi.

Öte yandan Hayes, ICO’lar kendine gelmeden önce ilgi odağında sabit kripto paraların olacağını ileri sürüyor.
..."

Kaynak :https://uzmancoin.com/ethereum-hayes-tahmin/

1499
"2018 yılı fiyat hareketi konusunda kesinlikle kripto para sektörünün en sıkıntılı ve kötü yıllarından birisi olmaya aday. Lider kripto para birimi Bitcoin dahil bir çok kripto para birimi yaşanan piyasa düşüşünde %80 ve %90 civarında değer kaybı yaşadı ve bir çok kişi Bitcoin’in bu sefer kesin ‘öldüğünü’ ifade etti.

 
Ancak Travis Kling, Armin Van Bitcoin ve Tone Vays gibi bir çok uzmana göre, kripto para sektörü açısından 2018 yılı tam bir hazırlık senesi olarak geçti. Dünyanın önde gelen yatırım danışmanlığı ve muhasebe firmalarından birisi olan PwC’nin yöneticisi Henri Arslanian da, 2018 yılının fiyat için kötü, alt yapı için iyi bir yıl olduğu konusunda hem fikir. Arslanian’a göre 2019 yılında da bu yenilik devam edecek ve kripto para birimleri büyümeyi sürdürecek.

Yaşanan Fiyat Düşüşü, Aslında Olumlu Çin ve Hong Kong bölgesinin kripto para departmanı yöneticisi Arslanian, geçtiğimiz günlerde yaptığı röportajında birden çok sektöre ve konuya değindi. Kripto para birimleri için genel bir yorumda bulunup, 2018 yılında yaşanan fiyat düşüşünün aslında ”gürültüyü kestiğini” ifade eden Arslanian, yeni gelen kurumsal yatırımcı için 2019 yılının oldukça olumlu geçebileceğinin altını çizdi.
..."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/henri-arslanian-2018in-bitcoin-okusu-gurultuyu-kesti-548279

1500
"Kurumlar ve dükkanlar Bitcoin ve buna benzer diğer kripto para birimlerinin ödeme yöntemi olarak kabul etmeye başladığını duyurduğunda, ortada aslında çok büyük bir problem olduğun fark ettiler.

Kripto para piyasasının olmazsa olmazı olarak görülen volatilite, yani fiyatlardaki dalgalanma, bazen ödeme alanlar için iyi olabilirken, çoğu zaman yaşanan düşüş ile beraber kötü bir rol oynadı. Özellikle lüks eşya ve lüks araba satıcılarında yaşanan problemde, geçtiğimiz tarihlerde bir Ferrari (NYSE:RACE) satıcısı, kullanıcı sadece test sürüşü yaparken bile aracın değerinin Bitcoin tabanlı %33 fırladığına tanık olmuştu. White Company isimli firma, bu sorundan dolayı daha sonra ‘stabil koin’ olarak bilinen ve değeri itibari paralara endeksli kripto para birimini çıkartmakta buldu.

Bir çok uzmana göre stabil koin projeleri ne tam olarak bir kripto para, ne de gerçek bir itibari para ve bu bazıları için sıkıntı iken bazıları için aranan çözüm.
..."


Kaynak: https://tr.investing.com/news/cryptocurrency-news/2019-ylnn-populer-kripto-para-projeleri-stabil-koinler-mi-olacak-548275

Pages: 1 ... 98 99 [100] 101 102 ... 110
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services