click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - fallenangel1789

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 80
31
Google’a Türkiye’den yapılan Bitcoin ( BTC ) aramaları, merkez bankası başkanının görevden alınmasının ve Türk Lirasının değerinin %14 değer kaybetmesinin ardından son 24 saat içinde patlama gösterdi.

Google Trends’den alınan verilere göre, TL’nin düşüş haberini takip eden saatlerde Bitcoin için yapılan arama sayısı %566 arttı.


32
Turkish Language / Ethernity Chain
« on: March 23, 2021, 11:33:17 AM »
2 hafta önce idosu yapılan yeni ama iddialı bir NFT projesi. İlk icraatları bir nft sanatçısı olan bosslogic ile çıkardıkları nftler oldu. açıkçası ben beğenmedim. daha sonra Muhammed Ali ve birçok ünlünün nftleri için hamle geldi. Yakında bu nftler de satışa çıkacak. Bunları kaçırmamak gerekiyor diye düşünüyorum. Şuan staking özelliği aktif oldu. Stake ederek topladığınız stone larla farm yapıyorsunuz ve bu şekilde ücretsiz nft elde etme şansı yakalıyorsunuz.

Açıkçası nft sektörüne bir kalite getirdi bu proje. Diğerleri ile karşılaştırınca farkı anlıyoruz. Bu nedenle çok yakında ilk 100de göreceğimiz bir proje gibi duruyor. Binance Huobi gibi borsaların kısa sürede listelemesi şaşırtıcı olmaz.

Tokenomics biraz problemli yalnız. 30 m max supply mevcut. Yaklaşık 4 milyonu initial supply idi. şimdi ilk 8 hafta boyunca presaleden satılan yaklaşık 9-10 milyon token eşit paylarla kullanıma girecek. Bu da ilk haftalarda fiyatı baskılayacaktır bir parça. Ancak güzel bir hype yakaladığı için fazla da etkilenmeden yoluna devam ediyor.

33
(TR) Haberler / Metamask’in Kullanıcı Sayısı 2 Milyon’u Aştı!
« on: March 23, 2021, 01:11:29 AM »
Ethereum cüzdanı Metamask’in kullanıcı sayısı 2 Milyon’u aştı.

İddia Wu Blockchain tarafından ortaya atıldı.

DeFi ekosisteminin popülaritesinin artması ile birlikte birçok kullanıcının kullanmaya başladığı Metamask, Ethereum ağı kullanıcılarının önde gelen seçeneklerinden biri. DeFi uygulamaları ile entegre olmak ve bu uygulamalar ile işlem yapmak için kullanılan Metamask, bir “swap” mekanizması da duyurmuştu. Bu sayede cüzdan kullanıcıları “swap” için en iyi oranlara cüzdan üzerinde sahip olabiliyor.

34
Nijerya Merkez Bankası başkan yardımcısı Adamu Lamtek kurumunun kripto para birimlerinin kullanımına kısıtlamalar koyduğu konusundaki iddiaları reddetti.

Bilindiği üzere 5 Şubat 2021 tarihinde Nijerya Merkez Bankası (CBN), ülkedeki tüm kripto para işlemlerini yasakladığını duyurmuştu. Nijerya Merkez Bankası ülkedeki bankalara, kripto para birimleriyle işlem yapan tüm hesapları bloke etmelerini emretmiş ve CBN Bankacılık Denetleme Müdürü Bello Hassan bankalara konu ile ilgili bir bildiri göndermişti. Bildiriye göre kripto para birimleriyle uğraşmanın veyahut kripto para borsaları için ödemeleri kolaylaştırmanın yasak hale geldiği bildirilmişti.

Ancak başkan yardımcısının yapmış olduğu yeni açıklama merkez bankasının kripto para birimleri üzerindeki doğrudan yasağıyla çelişiyor gibi görünüyor.

Yasak haberlerinden itibaren ülkedeki kripto para endüstrisi oldukça olumsuz yönde etkiledi. Öyle ki ülkedeki kripto para faaliyetleri merkezi borsalarda ciddi oranda düşüş gösterdi. Ancak bunun yanında, elde edilen verilere göre P2P (eşler arası) ağlarında meydana gelen işlem hacimlerinde ise bir artış olduğu gözlemlendi. Bazı iddialara göre CBN, bu duruma da el atarak P2P ticaretini de kısıtlayabilir.

Kaynak: https://muhabbit.com/nijerya-merkez-bankasi-nijeryalilar-ozgurce-kripto-para-ticareti-yapabilir/

35
(TR) Haberler / FED Başkanı’ndan Dijital Dolar Açıklaması Geldi!
« on: March 22, 2021, 02:52:16 PM »
Federal Reserve Bakanı Jerome Powell’dan dijital dolar açıklaması geldi. Gerçekleşen bir konferansta merkez bankalarının dijital çağdaki atılımları ve inovasyonları ile ilgili konuşan Powell, dijital dolar ve kripto paralara da değindi.

Powell yaptığı açıklamada dijital doların oldukça önemli etkileri olacağına değindi.

Dijital para birimi ortaya koyma konusunda kongre izni doğrultusunda hareket edeceklerinin altını çizen FED Başkanı, ilerlemenin bu şartlar altında gerçekleşebileceğini belirtti.

Dijital para birimi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü açıklayan Powell, detaylı bir deneyimlemenin içerisinde olduklarını vurguladı. Ek olarak kripto varlıklara de değinen başkan, kripto paraları dolardan daha çok altına benzetti.

Kaynak: https://muhabbit.com/son-dakika-fed-baskanindan-dijital-dolar-aciklamasi-geldi/

36
(TR) Haberler / Brezilya Bitcoin ETF’ini Onayladı!
« on: March 20, 2021, 04:59:51 PM »
Latin Amerika’nın ilk Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF), bölgenin en büyük ekonomisi olan Brezilya’da onaylandı.

QR Capital, QBTC11 hisse senedi sembolünü kullanan ETF’in Brezilya Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu CVM tarafından onaylandığını söyledi.

QR Asset Management tarafından başlatılan Bitcoin ETF’in, varlık yöneticisinin holding şirketi QR Capital’in 19 Mart 2021 tarihinde yaptığı açıklamasına göre, Brezilya’nın ana borsası B3’te listelenmesi bekleniyor. Listeleme tarihi henüz belli olmayan fonun Haziran ayına kadar listelenmesi bekleniyor.

QBTC11, son haftalarda üç Kanadalı Bitcoin ETF’in piyasaya sürülmesinden sonra onay alan dördüncü Bitcoin ETF’i oldu. 


Kaynak: https://muhabbit.com/brezilya-bitcoin-etfini-onayladi/

37
Robinhood CEO’su Vlad Tenev, şirketin kripto para birimlerine ağırlık vermek için çalışmalara başladığını söyledi.

Tenev, Robinhood’un YouTube hesabında yayınlanan bir sohbet esnasında, iş gücünü artırma ve daha fazla kripto para çifti ekleme planlarından bahsetti.

Devam eden planları detaylandıran CEO, şunları söyledi:

İnsanlar sosyal medya platformlarında çok üstüme gelse de, kripto ekibimiz ve yazılım mühendislerimizle konuyla ilgili yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu planlarımızı hızlı bir şekilde halledeceğiz ve yol boyunca yeni ticaret çiftlerine destek sunacağız.

Kripto para çiftlerinin yanı sıra Tenev, bir kripto para cüzdanı olasılığının da altını çizdi. Fakat Tenev’e göre, firma bu konuda oldukça dikkatli adımlar atıyor.

Source: https://muhabbit.com/robinhood-kripto-para-piyasasina-agirlik-verecegini-acikladi/

38
(TR) Haberler / Coinbase 6.5 Milyon $’lık Cezaya Çarptırıldı!
« on: March 20, 2021, 04:56:36 PM »
Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) Cuma günü yaptığı açıklamada, Coinbase şirketinin 2015 ve 2018 yılı arasında GDAX platformunda işlem düzensizliği yaptığını belirtildi.

Faaliyetler, Hedger ve Replicator olarak bilinen Coinbase tarafından kullanılan iki şirket içi yazılım programıyla ilgili görünüyor. CFTC, bazı durumlarda, bu yazılım programlarının birbirleriyle etkin bir şekilde ticaret yaptığını ve bunun GDAX platformundaki fiyatları ve işlem hacimlerini yapay olarak şişirmesine sebep olduğunu iddia ediyor.

Ayrıca CFTC, Coinbase’in eski çalışanlarından birini, Litecoin’in fiyatını artırmak için şaibeli hareketler ile alım satım emri vermek ile suçladı.

CFTC’nin bahsi geçen iddialarına Coinbase herhangi bir yanıt vermedi.

Tüm bunlar ile beraber, iddiaları hakkında konuşmaktan kaçınan Coinbase, CFTC’nin kararı ile 6.5 milyon $’lık cezaya çarptırılmış görünüyor.


Kaynak: https://muhabbit.com/coinbase-6-5-milyon-lik-cezaya-carptirildi/

39
Turkish Language / Coinmarketcap Quiz Cevapları Başlığı
« on: March 20, 2021, 01:16:48 AM »
Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere coinmarketcapta sık sık ödüllü quizler paylaşılıyor ve bunların cevapları tümüyle doğru verildiği takdirde ödül kazanılmakta. Çoğu zaman geç gelse de geliyor ödüller. Bu başlık altında cevapları paylaşabiliriz.

Not: Bu airdroplara katılabilmek adına Binance'de (KYCli) ve Coinmarketcap'ta hesabınızın olması gerekmekte.

40
Quiz Questions and Answers:
Question: What is the total supply of CKB tokens?
Answer: 30,871,315,121
2. Question: What is the full name of the Layer 1 Blockchain of the Nervos Network?
Answer: Common Knowledge Base
3. Question: What consensus algorithm does the Nervos Network use?
Answer: Proof of Work (PoW)
4. Question: What three features can be attributed to the Nervos Blockchain?
Answer: open-source, permissionless, and Proof of Work secured
5. Question: The Nervos Blockchain is purposefully built for optimal…
Answer: Layer 2 development and scaling.
6. Question: What is the name of the Nervos Native Token?
Answer: The Ckbyte
7. Question: Nervos Native Token can be used for…
Answer: Store of Value
8. Question: The Nervos DAO acts as an…
Answer: Inflation shelter from secondary issuance

Source: https://random-dude.medium.com/coinmarketcap-quiz-answers-ckb-nervos-network-airdrop-292bfd12ff89

41
Turkish Language / AVAX Coin Tartışma Alanı
« on: March 17, 2021, 05:33:51 PM »
Avalanche; merkeziyetsiz finansal varlıklar ile kripto para işlem platformları ve hizmetleri ve daha birçok hususta güvenli, pratik ve ölçeklenebilen bir yapı sunmak amacıyla Emin Gün Sirer liderliğindeki Ava Labs tarafından geliştirilen bir ağdır. 

Avalanche, mainnet'ini Eylül 2020'de piyasaya sürdü. Ağın yerel tokeni AVAX, ağ içerisinde çeşitli görevleri gerçekleştiriyor ve aynı zamanda kullanıcılar için bir ödüllendirme ve ödeme sistemi görevi görüyor.

Ayrıntılı bilgi için bakınız: https://info.avax.network/#about


42
(TR) Haberler / Tether ve Bitfinex New York Başsavcısıyla Anlaştı!
« on: February 23, 2021, 03:14:53 PM »
"....

Bitfinex’in büyük kayıpları hakkındaki gerçeği gizlemek için iki şirketin yalan beyanlarda bulunduğu ortaya çıkınca Başsavcı James, önce faaliyetlerini durdurdu sonra anlaşma sağlandı ve şirketler için 18,5 milyon dolarlık ceza kesti. Şirketlerin faaliyetlerine devam etmek için şeffaf bir şekilde hareket etmek durumunda olduğunun altı çizildi."


Kaynak: https://muhabbit.com/son-dakika-tether-ve-bitfinexin-faaliyetleri-sonlandirildi/

43
(TR) Haberler / Gemini, Kripto Para Eğitim Platformu Başlattı!
« on: February 21, 2021, 03:37:52 PM »
Winklevoss ikizlerinin sahip olduğu kripto para borsası Gemini, yaptığı bir açıklama ile yeni bir eğitim platformu oluşturduğunu duyurdu. Cryptopedia adı verilen platformun kripto tabanlı yatırım ve alım satım ile ilgili bilgileri içerdiği bildiriliyor.

https://twitter.com/Gemini/status/1362823540303663104

Kaynak: https://muhabbit.com/gemini-kripto-para-egitim-platformu-baslatti/


44
(TR) Haberler / PancakeSwap (CAKE) ve Venus (XVS) Rekor Kırıyor!
« on: February 20, 2021, 01:11:24 PM »
Binance Coin’in yükselişi ile birlikte PancakeSwap ve Venus tarafında da ciddi bir yükseliş yaşanıyor.

Yüzde 80’i aşan yükseliş yaşayan CAKE, Sushiswap’i geride burakmış durumda. 18 $’ın üzerinde işlem gören CAKE, 2 Milyar $’ı aşan piyasa değeri ile 41’inci sıraya kadar yükselmiş durumda.

CoinmarketCap verilerine göre 21 Milyar $’lık hacim ile merkezsiz platformlar arasında ilk sıraya oturan Venus’ü PancakeSwap takip ediyor.

Ethereum üzerindeki popüler DeFi platformlarını geride bırakan ikili, hacim bakımından ilk iki sıraya yerleşmiş durumda.

PancakeSwap; 1.3 Milyar $’lık hacmi ile 900 Milyon $’lık hacme sahip Uniswap’i geride bırakırken, iki uygulama da büyük bir talep ile karşı karşıya.

Kaynak: https://muhabbit.com/pancakeswap-cake-ve-venus-xvs-rekor-kiriyor/

45
World Economic Forum tarafından açıklanan verilere göre Türkiye’de kripto para kullanımı oldukça fazla.

Avrupa ülkeleri arasında ilk sırada yer alan Türkiye, dünyada ise dördüncü sırada bulunuyor.

Özellikle Y kuşağının ilgi gösterdiği kripto para birimlerine yatırım oranı, popülerliğinin artması ile paralel şekilde artıyor. Türkiye ile birlikte Nijerya da kripto para yatırımlarının oldukça fazla olduğu ülkeler arasında bulunuyor.

Dünyanın 74 büyük ekonomisine sahip ülkeler arasında yapılan araştırma sonucu Nijerya, yüzde 33’lük oran ile birinci sırada bulunuyor.

Vietnam yüzde 21’lik oran ile ikinci sırada bulunurken, Filipinler ise üçüncü sırada bulunuyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 16 seviyelerinde bulunuyor.

Araştırmaya göre Avrupa ülkeleri kripto para birimlerine yoğun ilgi göstermiyor. Avrupa ülkeleri arasında Türkiye’nin ardından İsviçre ve Yunanistan, kripto para birimlerine en çok ilgi gösteren iki ülke olarak öne çıkıyor. İşviçre’de bu oran yüzde 16 civarında bulunuyor.

Kaynak: https://muhabbit.com/turkiye-kripto-para-kullanimi-acisindan-avrupada-birinci-sirada/

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 80
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services