click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - istanbul

Pages: [1] 2 3 ... 44
1
Turkish Language / Re: Relictum Pro Bounty
« on: July 16, 2020, 02:55:19 PM »
ödüller kendi internet sitelerindeki cüzdan adreslerine dağıtılmış durumda. şu ana kadar henüz çekme işlemlerini onaylamadıkları için orada boş boş yatıyor. borsaya girip anında güzel bir paraya okutursak gelsin dönerler gelsin iskenderler:)


hocam ne zaman borsaya girecek bir bilgin varmı ? gelişmelerle ilgili bizi haberdar edersen memnun oluruz.

2
(TR) Haberler / Kripto Dolandırıcılarından Nasıl Korunursunuz
« on: April 22, 2020, 11:31:51 AM »
Bitcoin; BnB, Eth, LTC, AE dahil olmak üzere diğer kripto para birimlerinin ve dijital para birimlerinin piyasaya sürülmesine ilham verdi.

Kripto para birimleri, özellikle yeni kullanıcılar için karmaşıktır. Hafifçe düzenlenmişler, son derece uçucudurlar ve bunlara girmek isteyen insanları aydınlatmak için yeterli bilgi yoktur. Bu nedenle bilmeyen kullanıcılardan yararlanan dolandırıcıları çekmektedir.


 
Diğer her yerde olduğu gibi, dolandırıcılar her zaman şüphesiz yeni başlayanlardan çalmak isteyeceklerdir.

Dolandırıcılık her yerdedir ve kripto para borsaları farklı değil. Farklı girişimlere ve değişim platformlarına yatırım yapmayı düşündüğünüzde, kripto para birimi yatırımlarınızı kaybetme olasılıklarının farkında olun. Özellikle yeni ve hevesli yatırımcıları tuzağına düşürmek isteyen dolandırıcılık faaliyetlerinin bazılarını sizi için sıraladık.

Hızlı para kazanma sözü
Dolandırıcılar, sizi her gün, hafta veya ayda büyük miktarda para kazanmak için belirli bir miktar para yatırmaya ikna edecektir.

Doğrulamasız yeni yatırımcılar
Şüphesiz yatırımcılardan yararlanmak için kimliğinizi doğrulamak zorunda kalmadan yeni hesaplar oluşturur ve izin verilen tek işlemden yararlanırlar.

Bir “madencilik ağına” katılmak için ödeme yapma
Muhtemelen, insanların madencilik ağlarına katılmak için belirli bir miktarda katkıda bulunmanız ve günlük, haftalık veya aylık X miktarı yaptırmanızı isteyeceklerdir.

Kilitli varlıkları kurtarmaya yardımcı olmak için size bağlantılar (kötü amaçlı yazılım) gönderme
Dolandırıcılar genellikle, özellikle çift adım doğrulamanız yoksa, cüzdanınıza arka kapı girişi denemek için kullandıkları bağlantıları ve kötü amaçlı yazılımları gönderir.

Sahte Bitcoin borsaları
Bunlar kripto borsa platformları olduğunu iddia eden platformlardır, ancak gerçek anlamda değildir. Güvenilir cüzdan ve platformların kullanılması her zaman tavsiye edilir.

Kripto para dolandırıcılığı yapmanın aslında daha birçok yolu vardır. Bunlardan sizi kurtaracak olan ise bilgi ve tecrübenizdir. Bu sebeble bir girişimde bulunmadan önce yaptığınız şey hakkında detaylı bilgi edinmenizi tavsiye olunur.
Kaynak https://www.koinfinans.com/kripto-dolandiricilarindan-nasil-korunursunuz/

3
Mike Novogratz’a göre, büyük mali teşvik çabalarıyla birlikte neredeyse ağaçta yetişmeye başlayan fiat, zorlayıcı bir Bitcoin (BTC) hikayesi sunuyor.

Galaxy Digital CEO’su Mike Novogratz, Bitcoin’in yakın gelecekte hem makro hem de benimseme anlamında kuyruk rüzgarından (Uçakların kuyruk kısmında aldıkları rüzgar, uçakların varacakları yere daha hızlı varmasını sağlamaktadır.) faydalanacağını söylüyor. Novogratz, CNBC’de Melissa Lee ile yaptığı son röportaj sırasında, daha fazla insanın kripto para dünyasına girmek istediğini söyledi. Ünlü CEO, şu ifadeleri kullandı:

“Giderek daha fazla insanın satın almaya başladığını, öğrenmek istediğini görüyorum.”
Novogratz, Bitcoin’in şu anda ABD’deki muazzam bir uyarıcı yardımı fonunda “anı” olduğunu iddia ediyor. Eski riskten korunma fonu yöneticisi, ağaçlarda yetişen para kavramı hakkındaki önceki ifadelerini de yineledi. Novogratz, “Bugün sadece yarım trilyon dolarlık bir teşvik daha yaptık. Bu paranın ağaçta yetiştiğine örnek. Annem bana gençken paranın ağaçlarda yetişmediğini öğretti” dedi.

21 Nisan’da Senato, küçük işletmelere COVID-19 krizi sırasında yardım eli uzatmak ve durumu hızlandırmak için 484 milyar dolarlık bir teşvik paketi açıkladı. Bu zaten milletvekilleri tarafından salgını hafifletmek için yapılan üçüncü çaba.

Bitcoin (BTC) Halving Yaklaşıyor
Novogratz ayrıca, Bitcoin’in enflasyon oranının önümüzdeki ayın yarısında kesileceğine dikkat çekti. Aslında, ilk kez altından daha düşük olacak. Mayıs ortalarında gerçekleşmesi planlanan üçüncü halving’den sonra madenciler her blok için sadece 6,25 BTC alacak.

Novogratz, Bitcoin’in 2020 sonuna kadar tüm zamanların en yüksek seviyesini geri kazanabileceğini tahmin etmişti.


https://www.coinkolik.com/mike-novogratz-bitcoinin-btc-benimsenecegini-soyledi/

4
Kripto paranın en büyük destekçilerinden biri, Bitcoin'in beklentileri karşılamayabileceği konusunda uyardı.

Kripto paranın en büyük destekçilerinden biri, Bitcoin'in (BTC) beklentileri karşılamayabileceği konusunda uyardı.

Peter Brandt, 20 Nisan tarihli Twitter tartışmasında düşük şirket etkileşiminin, Bitcoin'in beklenen devrimsel etkiyi yaratmadığının kanıtı olduğunu ileri sürdü.

Brandt: Değer saklama aracı olduğunu kabul edebilirim
Brandt, Bitcoin'in bir değer saklama aracı ve yasal para hegemonyasından kaçış olduğu fikrini anladığını fakat bunun uç bir olgu olduğunu ileri sürdü.

“Değer saklama aracı vaadi, bunu kabul edebilirim.'' diye belirten Brandt, şöyle devam etti.

“Küresel ticaretin yüzde kaçı kripto yoluyla gerçekleştiriliyor? Çok uluslu kaç şirket, Bitcoin ile ilgili finansal kaleme sahip?”

Brandt, söz konusu açıklamayı BTC/USD paritesi 7 bin doların altına gerilediği sırada yaptı.

“Bu beni kinci yapmaz”
Brandt, gerçek dünya etkileşiminin eksik olmasının endişe yaratıcı bir durum olduğunu ileri sürdü.

Brandt, bir başka gönderide şöyle özetledi:

“Tek sorum şu: Bitcoin yüksek beklentileri gerçekten karşılıyor mu? Bu soru beni kinci YAPMAZ.”

Brandt, bir diğer yorumda Bitcoin'in teknolojisi ''çok sağlam'' olarak tanımladı.

Bir teoriye göre büyük şirketlerin, özellikle de finans şirketlerinin Bitcoin'e gönüllü olarak geçmesi, geleneksel sistemde büyük yaralar açabilir.

RT sunucusu Max Keiser, programı Keiser Report'ta bankaların devletin ekonomik politikasından en çok faydayı sağlayan grup olduğunu, hatta son yıllarda bu sistemi kontrol etmeye bile başladıklarını belirtti.

Bir şirket ne kadar büyük ve bağlantılıysa, devletten yardım alması da o kadar kolay oluyor. Aynı zamanda iflas eden küçük şirketlerin varlıkları da bankacılık sistemine aktarılıyor.

https://tr.cointelegraph.com/news/low-adoption-puts-bitcoin-price-expectations-at-risk-peter-brandt

5
Reddit üzerinde Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimleri hakkında yorum yapan üye sayısı rekor seviyelere ulaştı.

Bitcoin (BTC) en popüler kripto para birimi olmasının yanında, aynı zamanda sosyal mecralarda hakkında en çok konuşulan isim. Onun popülerliği, diğer kripto para birimlerinin, yani altcoin’lerin de işine geliyor.

19 Nisan tarihinde The Coin Republic tarafından yayımlanan habere göre, Reddit üzerindeki kripto para topluluğu 1 milyon kullanıcıyı geçerek rekor kırdı.

Öte yandan Bitcoin takipçileri ise bu rekoru çoktan aştı. Redditlist istatistiklerine göre, 21 Nisan 2020 itibarıyla aktif r/Bitcoin subreddit üyelerinin sayısı 1.342.563 olarak hesaplanıyor. Bitcoin kategorisi en sıcak 297’nci konu olarak listeleniyor.

1,5 milyon Satoshi dağıtılacak
Paylaşılan haberde, r/CryptoCurrency topluluğunun 1 milyon üyeye ulaşarak en popüler 299’uncu subreddit olduğu belirtildi. Bu kilometre taşının aşılmasını 1,5 milyon Satoshi ile ödüllendirileceğini belirten topluluk, bir de yarışma düzenledi.

Onluk sayı sisteminde, 0 ile 65.535 arasında bir sayıyı içeren yorum yazan herkes bu çekilişe katılabilecek. 22 Nisan tarihinde sona erecek olan yarışma sonunda yorum ekranı kilitlenecek ve kazanan kişi Bitcoin madencileri tarafından rastgele belirlenecek.

Bitcoin’in 627.300 numaralı bloku seçilerek, hakem olan kullanıcı tarafından hash kodunun son dört karakteri okunacak. Daha sonra bu karakter seti onluk sayı sistemine çevrilecek. Çıkan sayıya en yakın tahminde bulunan kişiye ve onu takip eden iki kişiye ödülleri taktim edilecek.

Reddit blockchain tabanlı bahşiş sistemi denedi
Cointelegraph'ın 9 Nisan tarihinde bildirdiği üzere, Reddit kullanıcısı MagoCrypto, topluluk puanlamasını içeren yeni bir Reddit uygulaması sürümünün ekran görüntüsünü gönderdi. Cüzdan özelliğinin SSS kısmına girildiğinde "dağıtım", "cüzdan", "yedekleme ve kurtarma" ve "blockchain üzerinde" sayfaları görülebiliyor.

Diğer taraftan başka bir Reddit kullanıcısı, kripto topluluğuna Noel hediyesi olarak Bitcoin temalı video oyununu paylaştı. 24 Aralık'ta Reddit'te paylaşılan "Satoshi Yemcilere Karşı" adlı oyun, Bitcoin'in anonim geliştiricisi Satoshi Nakamoto'nun ana karakter olduğu bir hayatta kalma macerası sunuyor.

https://tr.cointelegraph.com/news/reddits-bitcoin-members-exceed-1-million-subscribers

6
Kripto para uzmanına göre teknoloji devleri Google, Facebook ve Apple gibi isimlerin finans alanında başarılı olması için Bitcoin'i alt etmesi gerekiyor.

Teknoloji devleri Google, Facebook ve Apple gibi isimler uzun zamandır finans ve bankacılık alanına girmek için fırsat kolluyor olsalar da, onlar kenarda beklerken piyasadaki boşluktan Bitcoin (BTC) fazlasıyla yararlandı.

Bu sözler, Forbes sitesinde makale kaleme alan Billy Bambrough’a ait. 19 Nisan tarihinde paylaşılan makalede, dünyanın önde gelen teknoloji liderleri Google, Facebook ve Apple'ın hızlı bir şekilde yeni gelir modellerine ihtiyacı olduğu ifade edildi.

Bambrough’a göre, Google ve Facebook’un en çok nakit gelir elde ettiği reklam pazarı, Corona virüs salgını nedeniyle oluşan küresel krizden etkilenmese bile ABD ve Avrupa'daki düzenleyiciler tarafından sıkı tedbirlerle karşı karşıya kalabilir. Diğer taraftan COVID-19 salgını nedeniyle Apple’ın akıllı telefonu iPhone’dan elde ettiği gelir, küresel kriz nedeniyle hiç olmadığı kadar azalmış durumda.

Tüm bu gelişmeler ışığında, her üç şirketin de yeni gelir kalemleri oluşturmak üzere finans alanında çözüm sunmaya başladıkları gözleniyor. Google banka kartı çözümü geliştirirken, Apple da kendi ödeme kartını piyasaya sürdü bile. Facebook ise hepimizin malumu olan stablecoin’i Libra’yı düzenleyicilere kabul ettirmeye gayret gösteriyor.

Teknoloji devleri küresel finans çözümleri ile Bitcoin’e alternatif üretebilseler bile, Bambrough’a göre asla gerçekleştiremeyecekleri bir şey var: merkeziyetsizlik.

Bitcoin kullanıcı verilerini satarak gelir üretmez
Herhangi bir reklam bütçesi olmadan ayakta kalmayı başaran Bitcoin'in, ne bir CEO'su var, ne de kullanıcılarına ait verileri başkalarına satarak gelir modeli oluşturuyor. Yazısında Bambrough, Facebook Libra ile Bitcoin’i şöyle kıyaslıyor:

“Facebook, düzenleyiciler tarafından özellikleri kısıtlanan stablecoin’i ile küresel para birimi geliştirmeye çalışırken Bitcoin, arkasında hükümet, merkez bankası veya teknoloji şirketi olmadan merkeziyetsiz bir para biriminin olabileceğini tüm dünyaya kanıtladı.”

Son derece özgür bir yapıya sahip olan Bitcoin’i tanımlarken “BTC’lere el konulamaz ve arz miktarına müdahalede bulunulamaz” ifadelerini kullanan Bambrough, matematiksel ilkelere bağlı biçimde merkezi olmayan bir ağ tarafından sürdürülen Bitcoin’in, otorite olmadan da istikrarlı olabildiğine vurgu yaptı.

Silikon Vadisi bir “merkezileşme” merkezi
Makalesinde Billy Bambrough, teknoloji devleri tarafından geliştirilen finansal ürünlerin, bankalar ve geleneksel para birimleri kadar merkezi olacağına vurgu yaptı.

Finansın geleceği hakkında geniş vizyona sahip Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey gibi isimlerin de bulunduğuna dikkat çeken Bambrough, ödeme şirketi Square’in kripto para desteğini örnek gösterdi.

Bitcoin’in finansal krizlerin “antitezi” olduğunu savunan Bambrough şöyle yazdı:

“[Bir önceki] küresel finansal krizin ortasında geliştirilen ve anonim biçimde dünyaya sunulan Bitcoin, Silikon Vadisi’ndeki kapitalizmin antitezidir. Bitcoin'in gizemli geliştiricisi Satoshi Nakamoto’nun, ‘Buna inanmıyor veya anlamıyorsanız, sizi ikna etmeye vaktim yok’ sözleri bunu ispatlıyor.”

Bitcoin fiyatı yasal düzenlemelerden etkileniyor
Araştırmalar, merkezi otoriteden bağımsız çalışan kripto para birimlerinin düzenlemelerden etkilendiğini ortaya çıkardı. Bank for International Settlements (BIS) araştırmacıları, kripto para piyasalarının yapılan düzenleme haberlerine olumlu tepki verdiğini ortaya koydu. Brave New Coin kripto para analisti Josh Olszewicz ise, içinde bulunduğumuz dönemde BTC satın alma trendine girmek üzere olduğumuzu söyledi.

Cointelegraph tarafından 20 Nisan tarihinde belirtildiği üzere, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, pandemi sürecinde oluşan küresel krizin, zaten var olan dijitalleşme sürecini hızlandırdığını kaydetti.

https://tr.cointelegraph.com/news/google-facebook-and-apple-must-defeat-bitcoin-to-live-says-crypto-expert

7
Ham petrol fiyatları sıfırın altına inerken, Bitcoin 7.000 dolar civarındaki yatay seyrini sürdürüyor.

Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, West Texas Intermediate (WTI) ham petrol Mayıs 2020 vadeli işlemler sözleşmesi pazartesi günü yüzde 100'den fazla düştü. Fiyat daha önce hiç görülmemiş bir seviyeye, -37,63 dolara indi.



WTI ham petrol mayıs vadeli işlemleri (CL1). Kaynak: TradingView

19 Mayıs'ın ardından Haziran WTI sözleşmesi de varil başına yaklaşık yüzde 20 düşüşle 20,43 dolara indi ve Barclays IPATH ETN (OIL) 3,50 dolara geriledi.



Petrolün 3,5 dolara düşüşü. Kaynak: TradingView

Bir aydan daha kısa bir süre önce OPEC ve Rusya, 1 Mayıs itibarıyla üretimi günde 9,7 milyon varil azaltmayı kabul ederek petrol savaşlarını sona erdirdiler, ancak bu noktada tartışma yeniden alevlendi.

Çöküşe neden olan düşüş, son 3 hafta içinde Dow Jones ve S&P 500 borsalarında görülen toparlanmaya rağmen küresel ekonominin kırılgan olduğunu gösteriyor. Petrol vadeli işlemlerindeki fiyat çöküşü, havayolu sektörü, nakliye ve inşaat projelerinin durması kaynaklı. Corona virüs pandemisi nedeniyle tüm sektörlerde eşi görülmemiş durgunluk yaşandığından küresel petrol talebi de hiç olmadığı kadar azaldı.

Durum kötüleşmeye devam ederken, aşırı arz karşısında depolama alanında ciddi bir sınır da söz konusu. Daha da endişe verici olan, mayıs ve haziran ayı sözleşmeleri fiyatları düşmeyi sürdürüyor. Gelecekte fiziksel ham petrol için yer bulamayacaklarından korkan trader’lar, bu durumu daha da büyük düşüş sinyali olarak yorumluyorlar.

Bugünkü WTI ham petrol vadeli işlemlerindeki çöküş şok edici ve eşi görülmemiş seviyede olsa da, haziran WTI sözleşmesi ve Brent ham petrolü 20 doların üzerinde kalmayı başardı. Öte yandan, geleneksel piyasalar pazartesi günü kırmızıya boyandı. Ancak saatler sonra Dow Jones ve S&P 500 vadeli işlemleri sırasıyla yüzde 0,52 ve yüzde 0,58 oranında değer kazandı. 

Ham petrol fiyatı düşerken Bitcoin fiyatı ne olacak? Bitcoin fiyatı çıkacak mı, düşecek mi?




BTC USDT günlük grafik. Kaynak: TradingView

Bitcoin (BTC) fiyatı, WTI ham petrol vadeli işlemlerinin artmasının akabinde, gece saatlerinde yüzde 4,23 düzelme ile 6.820 dolardan alıcı bulmuştu. Petrol fiyatlarındaki düşüş başladığında, Bitcoin fiyatı hafta sonu boyunca 7.277 dolarlık direncin üstesinden gelemedi ve 7.200 dolarlık desteğin altına düştü.

7.000 dolarlık desteği de kaybettikten sonra fiyat 6.850 dolardaki daha kritik desteğe tutundu. Gece boyunca trader'lar fiyatı bu seviyenin üzerinde tutmak için savaştılar. 6.850-6.625 dolarlık yüksek hacimli profil görünür aralığı düğümünün altına olası bir düşüş, fiyatın 6.300 dolara dönmesine neden olabilir.

Haber yayına hazırlanırken BTC/USD paritesi 6.900 dolar civarındaydı.

Petrol fiyatlarındaki çöküş ve Bitcoin fiyatındaki göreceli istikrar, Twitter üzerinde birçok caps'in and açıklamanın fitilini ateşledi. ABD merkez bankasının nicel genişleme politikası ile OPEC’in petrol üretmeye devam etme planıyla karşılaştıran caps’ler, gece boyunca Twitter’ı salladı.

Birçok kripto para savunucusu, Bitcoin'in sınırlı arzının, ABD dolarının sınırsız miktarda basılması ve sonu gelmeyen petrol üretimi ile karşılaştırıldığında benzersiz bir avantaj sağladığını belirtti. Bitcoin’e destek veren Twitter kullanıcıları, bu sürecin BTC fiyatlarına olumlu yansıyacağını iddia etti.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Cointelegraph tarafından 20 Nisan’da bildirildiği üzere, BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, ham petrol fiyatlarındaki düşüşe dikkat çekmiş, merkez bankalarının para basma politikalarının da hesaba katılması durumunda Bitcoin’in orta vadede yükseleceğini öne sürmüştü.

https://tr.cointelegraph.com/news/historic-negative-price-in-wti-oil-futures-hardly-rattles-bitcoin-price

8
(TR) Haberler / Bitnomial Bitcoin Türevleri Sunmak İçin İzin Aldı
« on: April 21, 2020, 01:27:51 PM »

Borsalar, BTC türevleri alıp satmak için devletlerden giderek daha sık onay alıyor.

Bitnomial Exchange, Emtia Vadeli İşlem Alım Satım Komisyonu'ndan (CFTC) onay alarak, çoğunlukla özel olan bu alana katılan son şirket oldu. Bitnomial, bu karar ile kripto türev alım satımı yapan Bakkt, CME, LegerX ve CBOE gibi az sayıda ismin arasına katıldı.

SEC, Bitcoin ETF'lerini reddetmeye devam ediyor fakat CFTC, bazı borsaların bu türden ürünler sunmalarına izin veriyor. Fiziksel Bitcoin teslimli olan ürünün bu özelliğinin talep görmesi bekleniyor. Yatırımcılar, vade tesliminde dolar değil, arzı sınırlı olan BTC alacaklar.

Bitnomial, Şikago merkezli olduğu için Amerikan yatırımcılar açık olarak işlem yapabilecek. Amerikan yatırımcılar, diğer borsalar tarafından sunulan ürünleri çoğunlukla VPN olmadan kullanamıyorlar.

https://tr.cointelegraph.com/news/bitnomial-has-new-permission-to-trade-btc-derivatives

9
Bitcoin Cash destekçisi Roger Ver, Bitcoin para transferleri esnasında birçok kez 1.000 dolar işlem ücreti ödediğini ileri sürdü.

Bitcoin Cash (BCH) yanlısı Roger Ver, pek çok defa Bitcoin (BTC) işlem ücretlerinde binlerce dolar ödediğini iddia ediyor.

Ver, Twitter üzerinde Bitcoin Meme Hub tarafından paylaşılan bir videoda, "Birçok kez, Bitcoin ağındaki tek bir işlem için bin doların üzerinde ücret ödedim” ifadesini kullandı.

Bitcoin 2017'de hard fork yaşadı, ücret ve hız sorunu çözüldü
Bitcoin'in ana zinciri, 2017'de hard fork (sert çatallanma) işlemi geçirerek Bitcoin Core ve Bitcoin Cash şeklinde alternatifleri oluştu. Dijital varlık üzerindeki anlaşmazlıklardan sonra topluluğun bir kısmı bölündü.

Bitcoin Cash Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Cash Kaç TL? (BCH TL)

Büyük blokları savunanlar daha düşük maliyetle daha hızlı işlem istediler. Bu kişiler çatallanmanın BCH tarafını desteklediler. Bitcoin Core savunucuları ise, kısmen BTC'nin merkezsiz kalmasına yardımcı olmak için daha düşük blok boyutuna razı geldiler.

Bitcoin Cash topluluğu 2018 yılında, Bitcoin Cash ve Bitcoin Satoshi's Vision (BSV) olarak bir kez daha bölündü.

Roger Ver genellikle işlem ücreti konusunda fikir beyan ediyor
Kripto para sektöründe iyi bilinen bir isim olan Roger Ver, işlem ücretlerinin ve kullanılabilirliğin birçok kez tartıştığını iddia etti. Çoğu zaman BTC'nin çok yavaş, pahalı ve ölçeklendirilemediğini savundu.

7 Nisan'da Reddit kullanıcısı Braclayrab, "BTC'deki herkes coin’lerini taşımak istese, bu işlem 165 gün sürer" ifadesini kullandı.

9 Nisan tarihinde Reddit gönderisine video ile yanıt veren Ver ise, “Neredeyse altı ay” ifadesini kullandı. “Bu kimseye delice gelmiyor mu?” dedi.

Bitcoin SV Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin SV Kaç TL? (BSV TL)

An itibarıyla kullanıcılar transfer işlemlerinin azaldığını ve ücretlerin de arttığını gözlemliyorlar. Zorluğun da arttığı göz önüne alınırsa, böylesi bir dönemle daha önce 2017  ila 2018 arasındaki 20 bin dolara ulaşan boğa piyasasında karşılaşılmıştı. Ver, genellikle Bitcoin Core'un yavaş ve pahalı bir ağ olması kavramına alternatif olarak BCH'ye işaret ediyor.

Buna karşılık, programcı Jimmy Song gibi BTC taraftarları, BTC'nin küçük bloklar sayesinde merkeziyetsiz kalabildiğini savunuyor.

Bitcoin Cash kısa bir süre önce, Bitcoin'in mayıs ayında planlanan blok ödül yarılanması (halving) işleminden bir ay önce yarılanma sürecinden geçti.

Bitcoin blok ödül yarılanması ne demek? Bitcoin halving nedir?
Bitcoin blockchain ağında oluşturulan her 210.000 blokta bir madencilere verilen BTC ödülü yarı yarıya azalıyor. Yaklaşık 4 yıla denk gelen bu yarılanma işlemine Bitcoin halving ya da Bitcoin blok ödülü yarılanması deniyor.

https://tr.cointelegraph.com/news/roger-ver-claims-his-bitcoin-transaction-fees-totaled-1-000-at-times

10

Malezya polisi, 14 Çin vatandaşını Çin'deki yatırımcıları hedef alan bir Bitcoin (BTC) dolandırıcılığına dahil oldukları gerekçesiyle göz altına aldı.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Yardımcı polis şefi Dzulkhairi Mukhatar, şüphelilerin iki aylık gözlem sürecinin ardından 18 Nisan'da göz altına alındığını açıkladı.

Yetkili, şüphelilerin hepsinin 20 ile 30 yaş aralığında olduğunu ve üçünün ''geçerli seyahat belgeleri''ne sahip olduğunu belirtti.

Çinli yatırımcıları hedef alıyorlardı
Dolandırıcı grup zengin yatırımcılar gibi davranarak mağdurları popüler mesajlaşma uygulamaları WeChat ve QQ yoluyla hedef aldı. Mukhatar, ''Şüpheliler, mağdurları yatırım yapmaya ikna etmek için yalancı şahitlikte bulunuyorlardır.'' diye belirtti.

Şüpheliler, Ceza Kanunu altında on yıla kadar hapis, sopa ile dayak ve para cezası ile cezalandırılabilen ''aldatma'' suçu ile yargılanacaklar. Şüphelilerden bazıları, Göç Kanunu'na muhalefetten 2.300 dolar para cezası, beş yıla kadar hapis ve altı adete kadar kırbaç cezası ile de karşı karşıya kalabilirler.

Polis, dolandırıcılığın kaç tane mağduru olduğunu ve toplam kaybın ne olduğunu hala soruşturuyor.

Başbakan gibi davrandılar
Malezya polisi, Kasım 2019'da dört erkek ve bir kadını iki binayı birbirine bağlayan beton duvarı, her biri yaklaşık 10.300 dolar değerinde 85 Bitcoin madencilik ekipmanını çalmak için deldiği gerekçesiyle göz altına aldı. Polis, grubun donanımı satmak değil kendileri işletmek niyetinde olduğunu açıkladı.

Şüpheliler, duvarı delmeden önce etrafı gözlemlemek için söz konusu Bitcoin madencilik tesisine komşu bir binayı bir günlüğüne kiraladı. Yaşları 25 ile 46 arasında değişen beş şüphelinin sabıka kaydı bulunmadı.

Geçtiğimiz yıl temmuz ayındaki habere göre dolandırıcılar, e-posta yoluyla Bitcoin dolandırıcılığı yapmak için Malezya'nın o zamanki başbakanı Mahathir bin Mohamad gibi davrandı.

https://tr.cointelegraph.com/news/14-chinese-men-arrested-in-malaysia-for-bitcoin-scam

11
Alternatif Piyasalar adlı yayında konuşan BtcTurk CEO'su Özgür Güneri, kripto para piyasaları ve küresel ekonomik hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bitcoin (BTC) başta olmak üzere kripto para birimleri ve küresel piyasalar hakkında görüşlerini paylaşan BtcTurk CEO’su Özgür Güneri, Corona virüs (COVID-19) salgını nedeniyle oluşan kriz ortamında merkez bankalarının para basarak halkın cebine koymaya mecbur olduklarını söyledi.

17 Nisan tarihinde YouTube üzerinde paylaşılan Alternatif Piyasalar programında konuşan Güneri, pandemi sürecinde oluşan küresel krizin, zaten var olan dijitalleşme sürecini hızlandırdığını kaydetti.

Erken dönemde dijitalleşmeye önem veren firmaların salgın sürecinde kendilerine fayda sağladıkları görüşünün vurgulandığı programda, dijitale yatırım yapmayan şirketlerin bu dönemi çok daha zor atlatacağı belirtildi.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Orta ve uzun vadedeki gelişmelerin Bitcoin’in yararına olacağı düşüncesinin hakim olduğu programda Özgür Güneri, “Küresel anlamda insanlık olarak yaptığımız en büyük hata […] değer saklama aracı olarak kullandığımız varlıkların altını yüz yıl içinde tamamıyla boşaltmış olmamız” ifadelerini kullandı.

“Bütün merkez bankaları haklı da olarak bir para basma sürecine girdiler” diyen Güneri, “Bugüne kadar son derece disiplinli, mali bütçesi sıkı ülkeler, şirketler, hatta bireyler bu süreci çok daha kolay atlatacak” sözlerine vurgu yaptı.

Piyasa fonksiyonları açısından Bitcoin petrolün önünde
Açıklamasında, “Finans piyasalarının ana mottosu volatilite [oynaklık] olacak” diyen Güneri, petrol ile Bitcoin arasındaki şu kıyasa dikkat çekti:

“Bitcoin’e eleştiri getirenlerin birçoğunun petrole de aynı eleştiriyi getirmesini bekliyorum. Gördüğü zirveden yüzde 80-90 aşağıda olan bir varlıktan bahsediyoruz. […] Piyasa fonksiyonları açısından bakıldığında Bitcoin piyasası petrol piyasasından çok daha likit, çok daha derin ve çok daha sağlıklı fiyat oluşumu var.”

Yakın tarih boyunca yaşadığımız finansal krizler içinde ilk defa özellikle Türk yatırımcıların fiyatı düşen bir varlığa ilgi gösterdiğini söyleyen Güneri, genelde “en son vagona binen” yatırımcıların bu sefer fiyatlar düşerken geldiklerini belirtti.

Bu bağlamda Özgür Güneri, “Bitcoin fiyatı düştükçe yeni kullanıcı geliyor” ifadesine özellikle dikkat çekti. Yayında ayrıca, BtcTurk istatistiklerine göre yeni üye sayısı, ilk defa para yatıran kullanıcı sayısı, aktif cüzdan sayısı, işlem hacmi gibi verilerde üç haneli sayılara varan büyümeler kaydedildiğinin altı çizildi.

Her şey bu kadar iyiyse Bitcoin fiyatı neden düşüyor?
Özgür Güneri, küresel krizin ortasında pek çok piyasa verisi bakımından sağlıklı durumda olan Bitcoin fiyatının neden düştüğüne şöyle açıklık getirdi:

“Finansal piyasalarda, özellikle likidite bir kriz [yaşandığı] zaman varlıkların kısa vadede özellikleri ortadan kalkıyor. […] Küresel sistem dolarla çalıştığı için günün sonunda birilerinin dolara ihtiyacı oluyor. […] İçinde bulunduğumuz kriz, ‘satabildiğin varlıkları sat’ dönemi […] 7/24 işlem görmesi, her satışın alışla karşılanması ve bireysel yatırımcı tabanının inanılmaz genişliyor olması Bitcoin’i öne çıkarıyor.”

Bitcoin’i geleneksel varlıklardan ayrıştıran en önemli özellik olarak, ortaya sunduğu değer önerisinde değişiklik olmamasını gösteren Güneri, şu ifadeleri kullandı:

“Finansal kriz çıktı diye Satoshi Nakamoto arkadaşlarını toplayıp blok başı ödülü 12,5’tan 125’e artırmayacak. Önümüzdeki dönemde bazı şeyler çok bollaşacak ve değersizleşecek ABD doları gibi… Bazı varlıklar da ABD dolarına karşı değer kazanacak.”

Nakitte kalmak para kaybettirecek
Bitcoin’in bu krizde ne kadar düştüğüne önem vermediğini söyleyen Güneri, doların bu kadar bollaştığı ve değersizleşeceği sürece dikkat çekti. Bitcoin blok ödül yarılanması (halving) işleminin de bu süreç içinde gerçekleşecek olmasıyla, Bitcoin’e ne kadar ilgi gösterileceği ve nasıl bir kaynak aktarılacağına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“Bence şu anda artık nakit, özellikle de dolar bir ‘liability [ayak bağı]’ diye düşünüyorum. Nakitte kalmaya devam ederseniz para kaybedeceksiniz. Bence Bitcoin yükselecek, altın yükselecek […] İnsanlar eve çekildi diye dünya kökten fişi çekmedi, hayat bitmedi.”

Merkez bankalarını defalarca eleştirdiğini söyleyen ve artık bu görüşünü rafa kaldırdığını bildiren Özgür Güneri, “Şu anda inanılmaz zorlu bir dönemden geçiyoruz” dedi  ve ekledi:

“Bütün merkez bankaları para basacak, para basmak zorundalar […] Ama bunu finans piyasalarına değil halkın cebine koymaları lazım. Mağdur olan insanların, ekmeğinden olan, işinden olan, aşından olan insanların… Bu para eğer bu sisteme inmezse zaten başımız çok büyük belada.”

Corona krizi Bitcoin fiyatına olumlu yansıyabilir
Corona virüsünün oluşturduğu küresel krizin Bitcoin’e yarayacağını düşünen isimlerden biri de Brave New Coin kripto para analisti Josh Olszewicz. Kendisi yaptığı son değerlendirmede Bitcoin'in satın alma trendine girmek üzere olduğunu söyledi.

Öte yandan, Cointelegraph tarafından bildirildiği üzere, merkezi olmayan yapıya sahip kripto para birimlerinin yasal düzenlemelerden etkilendiği ortaya çıktı. Bank for International Settlements araştırmacıları, kripto paraların düzenleme haberlerine olumlu tepki verdiklerini ortaya koydular.

https://tr.cointelegraph.com/news/new-user-comes-as-bitcoin-price-drops-crypto-expert-says

12
Trader Scott Melker, geleneksel piyasayla düşük korelasyon gösteren Bitcoin’in yatırım portföylerinin riskini azalttığını söyledi.

ripto para trader’ı Scott Melker, 12 Mart günü hem Bitcoin (BTC) hem de geleneksel borsalarda yaşanan “Kara Perşembe” vakasından bu yana, her iki piyasanın da benzer şekilde ilerlediğini kabul etse de “arada korelasyon yok” diyor.

Twitter üzerinde 84 bin takipçisi olan “The Wolf of All Streets” lakaplı Melker, küresel finansal kriz sürecinde Bitcoin’in kendi yolunu çizeceğini düşünüyor.

Melker, icat edildiği 2009 yılından bu yana BTC'nin fiyatı ile hisse senetleri gibi geleneksel piyasadaki varlıkları kıyasladı. Buna göre, kripto para biriminin sadece kısa bir süre için geleneksel piyasalarda orta derecede korelasyon yakaladığını ifade etti.

Twitter üzerinden 16 Nisan tarihinde gönderdiği mesajda, “Son birkaç haftada geleneksel piyasalar ile Bitcoin arasında benzer fiyat hareketleri görülmüş olabilir, ancak bunlar birbirleri ile ilişkili varlıklar değiller” ifadelerini kullandı.

Tarih gerçekleri ortaya çıkardı
Melker'in korelasyon konusunda yaptığı detaylı açıklamayı içeren ikinci tweet’inde şunları söyledi:

“İki varlık arasındaki korelasyon ‘-1’ ile ‘1’ sayıları arasında açıklanır. ‘1’ olması durumunda iki varlık birbiri ile tamamen benzerlik gösteriyor demektir. Biri %5 arttıysa, diğeri de aynı oranda artar. İlişki ‘-1’ olarak belirlendiyse, ters korelasyon var demektir. [biri artıyorsa diğeri azalır]”

EToro'nun 2020 yılına ait birinci çeyrek raporundan elde edilen verilere göre, BTC ve S&P500 endeksi arasında, Şubat 2020'de 0,59'luk bir korelasyon görüldü. Corona virüs pandemisinin tüm dünyayı sarmasının ardından kripto para birimi ile altın arasında 0,72 korelasyon yakalandı.

Bitcoin Fiyat Endeksi: 1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Elde edilen veriler ışığında yorum yapan Melker, bir sonraki tweet’inde, artan korelasyon konusuna açıklık getirdi:

“[…] ‘0’ değeri iki varlık arasında ‘korelasyon yok’ anlamına gelir. 11 yıllık tarihi boyunca Bitcoin ile geleneksel piyasalar arasında 0,15 oranı yakalandı, yani korelasyon yok. Tüm varlıklar arasında 0’a en yakın oran bu. Yakın dönemde korelasyonun 0,57’ye yükselmesi, kısa süreliğine benzeştiklerini gösterir.”

Peki ya 12 Mart krizi?
Sunulan rakamlarda küçük sapmalar olsa da Melker'in argümanını geçersiz kılacak ölçüde gözükmüyor. Bitcoin fiyatı, mart ayı ortasında aşırı satış baskısı ile dibi gördü belki ama bu düşüş S&P500 gibi bir haftaya yayılmadı. Melker, trader'ların bu dönemde kripto para birimlerinin performansı ile geleneksel pazarlar arasındaki farka bilhassa dikkat etmeleri gerektiğini söylüyor.

“Bahsi geçen 9 günlük süre boyunca S&P500 düşerken Bitcoin [bir noktadan sonra] yükseldi. Hem de ne yükselme! Bitcoin o sırada yüzde 84 değer kazandı. Doğrudan ilişkili olduklarına inanmak, Bitcoin'in piyasaya öncülük ettiği anlamına gelir.”




Kaynak: Twitter

Büyük Buhran’dan bu yana en büyük ekonomik kriz olarak yorumlanan Corona virüs salgını süreci göz önüne alındığında, hisse senetleriyle ilişkili olmayan Bitcoin, Melker tarafından yatırım portföyünü çeşitlendirmenin iyi bir yolu olarak görülüyor. Bitcoin, bahsedildiği gibi güvenli liman olmasa da farklı bir risk profili sunuyor.

“Tanımı gereği [geleneksel piyasalarla] ilişkisizdir” diyen Melker, bir sonraki tweet’inde şöyle yazdı:

“Yatırımcıların ellerinde bir miktar Bitcoin bulundurmasının nedeni, diğer varlıklar gibi sistematik riskten ziyade kendine özgü bir risk sunmasında yatıyor. RİSKİ DAHA YÜKSEK varlık olsa bile, korelasyon eksikliği sayesinde herhangi bir portföyde bulunması genel portföy riskini azaltır.”

Bitcoin zamanla geleneksel piyasalardan ayrışacak
Cointelegraph'ın bildirdiği gibi, S&P 500 borsa endeksi ile Bitcoin (BTC) arasındaki korelasyon, 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı. Bu durum, kripto para piyasası için düşüşe işaret edebilir. Kripto para araştırma firması Santiment, Bitcoin ile geleneksel finans piyasaları arasında yüksek bir korelasyon ortaya çıktığına dikkat çekmişti.

Öte yandan Bitcoin’e olan inancını her fırsatta yineleyen Galaxy Digital CEO'su ve başkanı Michael Novogratz ise, üç aylık süre içinde Bitcoin’in diğer yatırım seçeneklerinden daha fazla gelir getireceğini söyledi. “Bu konuda akşam yemeğine iddiaya girerim” ifadesini kullandı.

https://tr.cointelegraph.com/news/bitcoin-maybe-risky-but-reduces-overall-portfolio-risk-the-wolf-of-all-streets

13
Riot Blockchain, Corona virüs salgınının yeni merkez üssü olan New York'ta madencilik üssü kurma kararı aldı.

Bitcoin (BTC) madencilik şirketi Riot Blockchain, madencilik faaliyetlerinin bir bölümünü New York'ta Coinmint tarafından işletilen bir tesise taşımak için anlaşma yaptı.

Riot, COVID-19 salgını esnasında New York'ta faaliyet göstermeyle ilişkili riskleri değerlendirdiğini ve Coinmint'in “tak ve çalıştır” altyapısının Corona virüs salgını ile ilgili endişelerin çoğunu azalttığını iddia etti.

Ortaklık, mart ortası kripto para piyasasının dip yapması nedeniyle ABD merkezli madencilik şirketlerinin kârlarının azaldığı döneme denk geliyor.

Riot Blockchain, S17'leri New York'a taşıdı
Yayımladığı basın açıklamasında Riot, yakın zamanda satın alınan Bitmain Antminer S17'lerinin bir kısmını Oklahoma'dan New York'taki Massena'daki Coinmint tesisine taşımak üzere sözleşme imzaladığını belirtti.

İlginizi çekebilir: Bitcoin Madenciliği Nedir?

Madenciler eski bir alüminyum tesisi olan Coinmint’in Massena içinde işleme başlamadan önce birkaç test gerçekleştirecek. Coinmint, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki en büyük veri merkezi operatörlerinden biri konumunda.

Riot bölgedeki güç maliyetleri sebebiyle böyle bir hamle yapıldığını, bu değişikliğin Oklahoma’daki tesisteki ısı ve çevre sorunları üzerinde de olumlu etkisi olacağını ifade etti. Firmanın toplam hash oranı kapasitesini genişletmesine izin verilebileceğini de söyledi.

Antminer S17, Riot’un madencilik ödül miktarını iki katına çıkardı
Yeni satın alınan Antminer S17'leri mart ayında kullanmaya başladıktan sonra Riot blockchain, ay boyunca 102 yeni BTC çıkardı.

Buna karşılık Riot, aralık ayında sadece S9 donanımları kullanarak 45 Bitcoin üretmişti.


https://tr.cointelegraph.com/news/bitcoin-miner-braves-pandemic-amid-partial-relocation-to-new-york

14
Bitcoin fiyatındaki dengesizlik artıyor. Son bir ayın en düşük seviyesini gören BTC/USD paritesi, ufak da olsa düzelme sinyalleri veriyor.

Son 24 saat içinde Bitcoin’in (BTC) fiyatı, son iki haftanın en düşük seviyesi olan 6.468 dolara düştü. Günlük kapanış esnasında ise hafif bir düzelme yaşandı ve fiyat günün çoğunu 6.780 ila 6.680 dolar arasında geçirdi.



Kripto para piyasasının günlük performansı. Kaynak: Coin360

Bazı trader’lar için, caps’lere konulan 6,666 dolar seviyesi, düşme eğilimi olarak yorumlandı.

Şeytani sayı şakaları bir yana, trader'lar fiyatın 7, 8 ve 9 Nisan'da 7.000 seviyelerinden reddedilmesini ve ticaret hacmindeki günlük düşüşü aşağı yönlü hareket olarak bekliyorlar.

Fiyat, 7.000 dolar olan 50 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıkmaya çalıştı ama bu seviyenin altında kalan 6.900 dolar direncinin üstesinden gelmek beklenenden zor oldu.



BTC USDT günlük grafik. Kaynak: TradingView

Günlük zaman diliminde, 6.600 dolardan 6.850 dolara uzanan yüksek hacimli bir düğüm var ve bu alan 2 Nisan'dan beri destek olarak işlev görüyor. Ancak dünkü dip seviyenin 6.468 dolara düşmesiyle birlikte trader’lar 6.400 ve 6.200 dolar seviyelerine gözlerini çevirmiş durumdalar.

7.250 dolardan devriliş mi, 5.800 dolardan yükseliş mi?
Önceki analizlerde ayrıntılı olarak tartışıldığı gibi, 6.200 dolarlık desteğin altında bir kırılma, Bitcoin fiyatının 5.800-5.400 dolarlık alandaki desteklere geri çekilmesi ihtimalini artırıyor.



BTC USDT 4 saatlik grafik. Kaynak: TradingView

Daha kısa zaman diliminde, fiyatın Bollinger Bandı göstergesinin hareketli ortalamasının altına düştüğü görülebilir. Burada Bitcoin ne kadar olur sorusu gündeme geliyor. Ancak 6.650 dolarlık destek kaybedilirken oluşan en son mum grafiği ve alım hacmindeki artış, trader’ların düşüş beklediklerini gösteriyor. Bitcoin'in 6.900 dolardan 7.000 dolara geri dönebileceği umudunu artırmak için 6.763 doların üzerinde bir kapanış gerekiyor.

13 Şubat'taki en yüksek seviyesi olan 10.508 dolardan bu yana uzun vadeli azalan trend çizgisi hâlâ 6.720 dolar seviyesinde seyrediyor. 50 günlük hareketli ortalamanın yanı sıra Bitcoin fiyatı trend çizgisinin üzerinde kalmak için mücadele devam ediyor.

1 Bitcoin Kaç TL? (BTC TL)

Sonuç olarak piyasa yapısında pek bir şey değişmedi. Kontrol noktası 7.300 dolar olarak belirlenmiş durumda. Bitcoin yükselir mi diye bekleyenlerin, fiyatı 8.000 dolara ulaştıracak boğa piyasasını yakalamaları için, %61.8 Fibonacci geri çekilme seviyesinde fiyatın 6.900 ila 7.260 dolar seviyesinden itilmesi şart.

Daha önce bahsedildiği gibi, aşağı yönlü bir hareket fiyatın 6.400, 6.200 ve 5.800 dolara düşmesini sağlayabilir. Bu durumda Bitcoin çifte dip yaşar.



Günlük Bitcoin fiyatı. Kaynak: Coin360

Bitcoin fiyatı yüzde 3,68 oranında düşerken, altcoin’ler de benzer kayıplar yaşadı. Ether (ETH) yüzde 4,29, Bitcoin Cash (BCH) yüzde 4,82 ve Binance Coin (BNB) ise 6,77 düştü.

Kripto para piyasasının toplam değeri şu anda 190 milyar dolar ve Bitcoin'in hakimiyet oranı yüzde 64,2.

https://tr.cointelegraph.com/news/bears-attack-bitcoin-at-the-daily-close-as-btc-price-slips-below-6-666





15
Bitcoin madenciliği, sık sık aşırı enerji tüketimi nedeniyle eleştiriliyor fakat yayıncı Marty Bent, petrol ve gaz sektöründe israfı azaltan bir çözüm olduğunu açıkladı.

Bitcoin (BTC) madenciliği, sık sık aşırı enerji tüketimi nedeniyle eleştiriliyor fakat yayıncı Marty Bent, petrol ve gaz sektöründe israfı azaltan bir çözüm olduğunu açıkladı.

Bent, 15 Nisan tarihli blog gönderisinde geçtiğimiz yıldan beri Great American Mining (GAM) şirketinde Bitcoin madenciliği yaptığını ve petrol madenciliğinden ortaya çıkan artan gazı ekipmanları çalıştırmak için kullandıklarını belirtti.

GAM, ilk küçük madencilik faaliyetini geçtiğimiz aralık ayında petrol sahasındaki bir yük konteynırında başlattı. Bent, bunun petrol ve gaz üreticilerini ''Bitcoin ağındaki en büyük madencilerden biri'' olmaya teşvik edecek ilk adım olduğunu açıkladı.

Bent, şöyle açıkladı:

“Great American Mining'de denemeye ve başarmaya çalıştığımız şey, petrol ve gaz şirketlerinin durumun farkına varmasını sağlamak ve boşa giden gazın daha verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için madencilik altyapısına yatırım yapmaları gerektiğini göstermek. Bu, uzun vadede Bitcoin'e yardımcı olacak ve Bitcoin'i koruyacaktır.”

Konsept
Bitcoin madencileri ucuz ve bol enerji kaynakları ararken, petrol ve gaz üreticileri ise mümkün olduğunca verimli ve karlı olmanın yollarını arıyor. GAM, genelde atılan veya satılan (bazen de kaybedilen) gazı kripto madenciliği için bir enerji kaynağı olarak kullanıyor.

“Düzgün bir şekilde tasarlanırsa, Bitcoin madenciliği ekipmanlarıyla dolu konteynırlar çalışma zamanı bakımından çok daha avantajlılar ve satılan gaza göre beş kat daha fazla kar sağlıyorlar.”

Bent, yük konteynırları varken Bitcoin madenciliği için özel olarak bir tesis inşa etmeye gerek kalmadığını açıkladı:

“Yeni bir eğilim var, merkezi lokasyonlar bile bunu benimsiyor. Büyük bir tesis ve altyapı inşa etmek yerine, alanda konteynır modelini kullanıyorlar. Bir yıl önce durum böyle değildi. Şimdi ise çok, çok büyük yerlerin 40, 50, 50 konteynır kullandığını görüyorsunuz. Bunu yapmak daha ucuza geliyor.”

Bu konsept, giderek daha yaygın hale geliyor. Winklevoss ikizleri, doğal gaz atıklarını kripto para madenciliği için dönüştüren Texas merkezli şirket Crusoe Energy Systems'a yatırım yaptı. Kanada'da ise petrol madenciliği şirketi Black Pearl Resources, operasyonel masrafları azaltmak için Bitcoin madenciliğine yöneldi. Bir başka Kanadalı şirket Upstream Data ise petrol ve gaz üreticilerine aynı amaçla mobil madencilik ekipmanı satıyor ve kiralıyor.

https://tr.cointelegraph.com/news/oil-companies-will-dominate-btc-mining-in-five-years-marty-bent

Pages: [1] 2 3 ... 44
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services