click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - holylordd

Pages: [1] 2 3 ... 18
1
Kripto para cüzdanı Coinomi’de bazı kullanıcıların paralarını kaybetmesine neden olan kritik bir güvenlik açığı bulundu.

Çeşitli güvenlik araştırmacılarına göre cüzdan, yazım denetimi için kullanıcıların kurtarma kelimelerini düz metin olarak üçüncü parti sunuculara gönderiyordu.

Güvenlik açığını ilk olarak Twitter kullanıcısı Warith Al Maawali keşfetti. Maawali, cüzdandaki açığı, kurtarma kelimelerini Coinomi’ye ekledikten sonra büyük miktarda kripto para kaybetmesinin ardından keşfettiğini söyledi. Maawali, bu açıktan ötürü 60-70 bin dolar değerindeki kripto parasını çaldırdığını belirtiyor.

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitcoin-coinomi-acik/

2
EOS blok üreticisi EOS42’nin 23 Şubat’taki bir Telegram paylaşımına göre anonim bir hacker, EOS blok üreticisi (BP) tarafından yapılan ve başarısız olduğu öne sürülen bir güncelleme nedeniyle hack’lenmiş bir hesaptan 7.7 milyon dolar değerinde 2.09 milyon EOS çalmayı başardı.

EOS’un blok zinciri, BP’lerin risk altındaki hesapları kara listeye almasını gerektiren bir özelliğe sahip; kara listenin düzgün bir şekilde çalışması için en tepedeki 21 BP’nin de ilgili hesabı kara listeye alması gerekiyor.

“games.eos” adlı yeni bir EOS blok üreticisi, görünüşe göre EOS ana ağ hesapları için kara listeyi güncellemedi.

Daha sonra önde gelen kripto para borsası Huobi’nin güvenlik ekibi, EOS Core Arbitration Forum’dan (ECAF) kara liste verilerini kullanarak EOS kara listesinde yer alan hesaplardan Huobi’ye aktarılan varlıklar olduğunu tespit etti. 23 Şubat’taki bir tweet’e göre borsa, ardından hesapları ve ilişkili varlıkları dondurdu.

KAYNAK https://uzmancoin.com/eos-hata-soygun/

3
(TR) Haberler / Enjin’den (ENJ) büyük patlama: %200
« on: February 26, 2019, 02:46:58 PM »
Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S10, son günlerde kripto para dünyasındaki en sıcak konulardan biri.

Samsung, yeni telefonunun kripto para cüzdanı anahtarlarının saklanabileceği bir yapıda olacağını açıklamıştı.

Dün Güney Kore’nin en büyük telekom şirketlerinden biri olan Tworld’ün internet sitesindeki Samsung Galaxy S10 ürün ilanında bulunan görüntüler, Galaxy S10’un önceden yüklenmiş olarak Enjin Wallet içereceğini gösteriyordu.

Samsung ve Enjin’in Güney Kore merkezli şirketler olduğu düşünüldüğünde iş birliği büyük olasılık.

Öte yandan aşağıda yer alan Samsung Mobil İş Geliştirme Zirvesi’nden bir videoda Samsung’un Blockchain konusunda çok ciddi olduğu ve sunum sırasında Enjin’e bir ortak olarak yerverildiği görülüyor. Resmi bir açıklama olmasa da esasında bu video, ortaklık söylentilerini doğruluyor.

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitcoin-enjin-patlama/

4
Asia Crypto Today’de yer alan habere göre Güney Koreli kripto para şirketi Enjin Wallet’ın Samsung‘un yeni Galaxy S10 akıllı telefonlarına kurulacağı ve bu telefonlarda kripto varlıkların transferi için kullanılacağı öne sürüldü.

“Kripto para tarihindeki en büyük ortaklık” olarak nitelenen, iddia aşamasındaki iş birliğine ilişkin ilk kanıtlar, Kore’nin en büyük ikinci telekom şirketi Tworld’ün internet sitesine yüklediği görüntülerle ortaya çıktı. İlgili görüntülere şu adresten ulaşılabiliyor.


Olay yaratan o görüntü
Tworld’de yer alan ürün ilanındaki bir görüntüde Ethereum işlemlerinde kullanılan bir Enjin cüzdanı gösteriliyor. Görüntüde Enjin’in (ENJ) yanı sıra dijital reklamcılıkta kullanılan bir Ethereum tabanlı token olan Basic Attention Token (BAT) da var.

KAYNAK https://uzmancoin.com/kripto-para-samsung-enjin/

5
ABD merkezli kripto para borsası Coinbase, birkaç yıldır beklenen hamleyi sonunda yaptı.

Coinbase tarafından TSİ 21.00’de yapılan açıklamada XRP’nin Dolar, Euro ve Bitcoin işlem çiftleriyle listeleneceği bildirildi.

Açıklamada, XRP’nin ilk etapta ABD (New York hariç), İngiltere, desteklenen Avrupa Birliği üye ülkeleri, Kanada, Singapur ve Avustralya’daki Coinbase Pro kullanıcıları için kullanımda olacağını, ilerleyen dönemde farklı bölgelerin de eklenebileceği ifade edildi.

 
Bu akşam 21.00’den itibaren Coinbae Pro’ya XRP yatırma işlemleri başlatıldı. Bu süreç en az 12 saat sürecek ve 12 saatin ardından XRP işlem çiftlerinde işlemler başlayacak.

Coinbase’in XRP’yi ne zaman listeleyeceği uzun bir süredir kripto para piyasası gözlemcilerinin merak ettiği bir konuydu. Bekleyiş bugün nihayet son buldu.

KAYNAK https://uzmancoin.com/ripple-coinbase-resmen/

6
(TR) Haberler / Bitcoin fiyatı, dakikalar içinde 400 dolar birden eridi
« on: February 24, 2019, 04:44:43 PM »
En büyük kripto para Bitcoin, yaklaşık TSİ 17.15’te sert bir düşüş yaşadı.

Kripto para, 4100 dolar seviyelerinden sadece birkaç dakika içinde 400 dolardan birden gerileyerek 3700 dolara dokundu. Kripto para, yayın saatinde Bitstamp üzerinde 3830 dolardan işlem görüyor.


Bitcoin grafiği
Bitcoin’deki düşüşle birlikte 163 dolarda seyreden Ethereum 140 dolar seviyelerine, 0.33 dolarda seyreden XRP, 0.30 dolar seviyelerine, 52 dolarda seyreden Litecoin ise 43 dolar seviyelerine çekildi.

 
Bitcoin, 4100 dolarda yer aldığı sırada 142 milyar dolar olan piyasa kapitalizasyonu da yaklaşık 10 milyar dolar çekilerek 132 milyar dolara indi.

Bitcoin, benzer bir hareketi en son 10 Ocak’ta tekrarlamış, 4040 dolardan 3600 dolara kadar gerileyen kripto para, devam eden günlerde 3350 dolara çekilmişti.

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitcoin-eridi-birden/

7
(TR) Haberler / Bitcoin’lerinizin güvenliğinden 3 adımda emin olun
« on: February 22, 2019, 02:57:18 PM »
Son birkaç hafta boyunca, dünya, kripto para borsası QuadrigaCX’i konuştu. Kurucusu beklenmedik şekilde hayatını kaybeden QuadrigaCX, bu olaydan sonra soğuk cüzdanlardaki kripto para varlıklarının büyük bölümüne erişimi kaybetti. Kurucu Cotten’in fonları ve coin’leri idare etme konusunda tek yetkili olduğu ve şifreyi ondan başka kimsenin bilmediği bildirildi. Onun onayı olmadan, borsadaki hiç kimse kripto paralara erişim sağlayamazdı.

QuadrigaCX, ulaşılamayan cüzdanlardan dolayı şu anda müşterilerine yaklaşık 130 milyon dolar borçlu. Bu borç nedeniyle borsa ekibi oldukça zor bir durumda. Bu durum, ilgili taraflar için üzücü ve karmaşık olsa da, kripto paraların saklanmasıyla ilgili önemli dersler alınması konusunda oldukça önemli.

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitcoin-saklama-kendiniz/

8
Bir Ethereum adresi yaklaşık 22 dolar değerinde 0.15 ETH göndermek için 450,000 dolar işlem ücreti ödedi.

Bazıları bunun bir hata olduğuna inanıyor ve benzer karışıklıkları önlemek için daha iyi bir arayüz çağrısı yapıyor, diğerleri ise dikkatle hazırlanmış bir para aklama planı olduğunu ileri sürüyor.

Kripto para meraklıları, 19 Şubat’ta 0.15 ETH’den daha az miktarlı dört transfer için toplamda 450,000 dolarlık gas (Ethereum ağında işlem ücreti) harcandığını keşfetti.

İlk işlemde kullanıcı sadece 1.5 dolar değerinde 0.01 ETH gönderdi ve bunun için 30,000 doların üzerinde bir ücret ödedi. İkinci ve üçüncü işlemlerde ise sırasıyla 120,000 dolar ve 60,000 dolar ödedi. Daha sonra 0.1 ETH için ise tam tamına 2100 ETH harcadı. Şu anki Ether fiyatlarında bu, 15 dolar göndermek için 308,000 dolar ödendiği anlamına geliyor.

KAYNAK https://uzmancoin.com/ethereum-ether-harcadi-2/

9
ABD merkezli kripto para borsası Coinbase‘in CEO’su Brian Armstrong, Kanadalı kripto para borsası QuadrigaCX skandalıyla ilgili, sosyal medyada bazı yorumlarda bulundu.

Armstong, attığı tweet’lerde, şu anda yeniden yapılanma sürecine giren ve müşterilerine yaklaşık 145 milyon dolar borcu olan QuadrigaCX’in bir sahtekarlık girişiminde bulunmadığını öne sürdü.

Armstrong’un attığı tweet şöyleydi:

“2013 yılında kurulan QuadrigaCX, var olan en eski borsalardan biriydi. Eğer müşterilerini dolandırmayı düşünselerdi, bunu muhtemelen daha iyi bir zamanda yaparlardı.”

Şu anda feshedilmiş olan QuadrigaCX’in eski müşterileri de kayıp fonlarına ulaşmak için mahkemelere başvuruyor. Fonların kaybolup kaybolmadığıysa hâlen belirsizliğini koruyor.

Bu olayla ilgili şimdiye kadar çok sayıda iddia ortaya atıldı. QuadrigaCX’in fonları yanlış yönettiği ve borsanın temsilcilerinin verdiği bilgilerle, blok zincir analizlerinden gelen verilerin birbiriyle uyuşmayabileceği söylendi.

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitcoin-quadrigacx-armstrong/

10
Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bu akşam düzenlediği lansmanda yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S10’un güvenli bir kripto para cüzdanı barındırdığını duyurdu.

Lansmanda ilgili cüzdan hakkında ayrıntılı bir bilgi verilmezken akıllı telefon devinin bu hamlesi kripto paraların kitlesel benimsemeye ulaşmasında önemli bir adımı temsil ediyor.

Geçtiğimiz ay ortaya çıkan haberlerde Samsung’un S10’da bir kripto para cüzdanı barındıracağı iddiaları ortaya atılmıştı. Bugünkü lansmanla beraber bu iddiaların doğru olduğu anlaşıldı.

KAYNAK https://uzmancoin.com/samsung-galaxy-s10-fiyati/

11
Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Blockchain teknolojisinin internet kullanıcılarının üçüncü taraflara güvenmeksizin tek bir kimlik bilgileriyle çeşitli hizmetlere giriş yapmalarına imkan sağlama potansiyelini ciddi şekilde değerlendiriyor.

Zuckerberg, dün verdiği bir röportajda böyle bir teknolojinin kullanımının sosyal medya devinin sign-on uygulaması (tek bir oturumla çok sayıda uygulamalar) Facebook Connect’e ciddi bir alternatif olacağını söyledi.

Zuckerberg, sözlerinin devamında Blockchain teknolojisiyle yapılacak bu düzenlemenin kullanıcıların erişimini kesebilecek şirketlere güvenmek istemeyen yazılım geliştiricilere hitap edeceğini ifade etti. Facebook’un kurucusu aynı zamanda şirketlerin kötü aktörlerle uğraşmalarının önünde engel yaratacak olmasını da dezavantaj olarak belirtiyor.

KAYNAK https://uzmancoin.com/facebook-blockchain-giris/

12
(TR) Haberler / Binance Coin’den yeni rekor! Zhao: Zamanlama her şeydir
« on: February 20, 2019, 01:28:36 PM »
İşlem hacmiyle en büyük kripto para borsaları arasında zirvede yer alan Binance’in aylardır beklenen merkezsiz kripto para borsası Binance DEX’in test versiyonuna artık saatler kaldı.

Borsanın test versiyonu yarın itibari ile yayında olacak.

Changpeng Zhao: Zamanlama her şeydir!

Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao, Binance DEX’in resmi Twitter hesabından merkezsiz borsanın açılmasına 24 saatten az bir süre kaldığını bildiren tweet’i alıntılayarak “Tam zamanında. Zamanlama her şeydir!” ifadelerini kullandı. Zhao’nun üstü kapalı, merak uyandıran bu ifadeleriyle tam olarak neyi kast ettiği anlaşılamadı.

KAYNAK https://uzmancoin.com/binance-coin-zhao-zamanlama/

13
Kripto para piyasası bugün tabiri caizse yeşile boyandı. En büyük 12 kripto para, %2 ile %25 arasında bir yükseliş yaşadı.

Yaklaşık 1 haftadır 3,400$ – 3,600$ bandında gezinen Bitcoin, bugün önemli bir sıçrama yaptı ve %7.9’luk bir yükselişle şu anda 3,911$’dan işlem görüyor.

Haftaya 120$’la başlayan Ethereum ise, gün içinde %17,9’luk bir yükseliş yaşadı ve şu anda 148,8$’dan el değiştiriyor.

 
Ayrıca, Ethereum’un son günlerdeki yüksek performansı, onu fiyat olarak Bitcoin Cash’in üzerine çıkardı.

Yaklaşık 1 haftadır 0.3$ seviyelerinde istikrarlı bir duruş sergileyen XRP de bu yükselişten nasibini aldı ve %9 yükseldi. Şu andaki fiyatı ise 0.329$ civarında.

KAYNAK https://uzmancoin.com/kripto-para-bitcoin-bayram/

14
(TR) Haberler / Bitmain’den yeni nesil Bitcoin madencilik çipleri
« on: February 19, 2019, 01:13:34 PM »
Çinli madencilik devi Bitmain, bugün yaptığı basın açıklamasında, 7 nanometrelik yeni nesil ASIC madencilik çipini duyurdu.

Yeni madencilik donanımı BM1397, proof-of-work için SHA256 algoritmasını kullanan Bitcoin ve Bitcoin Cash gibi kripto paraların madenciliğini yapmak üzere tasarlandı.

BM1397 adlı bu yeni çip, şirketin önceki BM1391’lik çipine göre %28.6 daha az güç sarf ediyor.

 
Yeni çip, bu yılın ilerleyen dönemlerinde piyasa sürülecek S17 ve T17 gibi Antminer modellerinde kullanılacak.

Bitmain, uzun süredir devam eden ayı piyasası ve şirkete açılan iki toplu dava nedeniyle son zamanlarda önemli zorluklarla karşılaştı. Son birkaç ay içinde İsrail’deki blockchain geliştirme merkezini kapatan şirket, bu süre zarfında Teksas’taki madencilik faaliyetlerini askıya alırken Hollanda’daki faaliyetlerini de azalttı.

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitmain-enerji-tasarruflu-donanim/

15
Bitcoin’in blok boyutu, Bitcoin topluluğu arasında uzun süredir tartışılan bir konu, hatta Bitcoin Cash ve Bitcoin SV gibi çatallar da bu konu yüzünden ortaya çıktı.

Bitcoin çekirdek geliştiricisi Luke Dashjr’ın yakın zamanda ortaya attığı “Bitcoin’in blok boyutunun 300 KB’a düşürülmesi” fikri, bu tartışmaları yeniden alevlendirdi ve topluluktaki birçok aktör hararetli bir şekilde bu konudaki fikirlerini açıklamaya başladı.

Dashjr’ın bu konuyla ilgili attığı tweet şöyle:

 
“Bitcoin’i yeniden pratik hale getirmek için blok boyutunu küçültmemiz gerekiyor. Blok zincir zaten birçok insanın tolere edebileceği büyüklüğü geçti ve durum gittikçe daha kötüye gidiyor.”

KAYNAK https://uzmancoin.com/bitcoin-satabilirim-delilik/

Pages: [1] 2 3 ... 18
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services