click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - vycl87

Pages: [1] 2 3 ... 5
2
Verasity geçtiğimiz hafta başında Binance DEX'de listeleneceğine dair onay aldı. Fiyatı o dönemden, bugüne kadar yaklaşık 3 kat arttı. 25 Temmuz'da Binance DEX'de listelenecek olan VRA'nın fiyatının artabileceğini düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

3
Turkish Language / Karmalaşalım
« on: April 09, 2019, 04:19:22 PM »
Arkadaşlar bu forum bugün için sessiz gibi görünebilir ama diğer 2 büyük forum gibi gelişiyor. Yakında kural değişiklikleri gelebilir.

Bu tarz durumlarda Türkçe topluluğu olarak birlikte hareket edelim ve birbirimize düzenli karma verelim. Böylece yakın zamanda bir değişiklik olursa zarara uğramayız.

Ben bu başlığa her yazana karma vereceğim. Her gün de devam edelim.

4
Turkish Language / Türkçe Bölümü Düzenlemesi.
« on: January 04, 2019, 04:33:42 PM »
Merhabalar,

Forumda çok sayıda faydalı paylaşım yapmaya çalışan arkadaş var. Ancak özellikle Airdrop ve bounty paylaşan arkadaşlar ana bölümü çok meşgul ediyorlar. Bunu acilen bir ana başlık altına getirmek lazım diye düşünüyorum.

5
Trading / Ethereum Has Just Overtook its Place from Ripple!
« on: January 02, 2019, 02:46:17 PM »
Finally, Ethereum overtook Ripple and got back number 2 from it. What do you think? What will happen now?

6
Ethereum Tokens / What is Happening to NPXS?
« on: January 01, 2019, 03:46:22 PM »
A lot of people believes in PundiX's future including me. But in recent days it has just declined to 11 sats. What do you think about NPXS's future? Can it rise?

7
Önemli direnç seviyelerinden ikisi olan 4.150$ ve 4.200$ noktaları kırılarak yükseliş eğilimine geçtiği izlenimi veren Bitcoin için yeni bir rallinin başlayıp başlamadığını merak eden analistler her zaman olduğu gibi ikiye bölünmüş durumdalar.

Kimi analistler büyük bir düşüş eğilim çizgisini kırarak yükselişe geçen Bitcoin’in artışının devam edeceğini söylerken, kimileri de bu yükselişin anlık olduğu ve daha fazla fiyat artışı olmayıp yatayda bir seyir sergileyeceğini belirtiyorlar. Kimi analistler noel tatili öncesi açılan pozisyonların artık kapatıldığı ve fiyatın bu yüzden dalgalandığını dile getirirken, kimileri de ayıların hala çok güçlü olduğu ve hakimiyetlerinin bir süre daha devam edeceğini yazıyorlar. Bu böyle uzayıp gidiyor…

Hangi tarafın doğru söylediğini düşünmektense kendi analizimi kendim yaparak kendi yağımda kavrulmayı tercih ederim.

Bitcoin Teknik Resmi

Belli bir seviyede gerçekleşen düzeltmenin ardından Bitcoin fiyatı 3.780$ seviyesinin yakınlarında kendisine önemli bir destek bularak ilk olarak 3.900$ ve 4.000$ direnç seviyelerini kırdı. Ardından 100 saatlik basit hareketli ortalamanın üstünde bir kapanış yaparak 4.150$ ve 4.200$ direnç seviyelerini de aşmayı başardı.

Öyle ki, saatlik grafikte 4.040$ direnciyle birlikte önemli bir düşüş eğilim çizgisinin üzerinde bir kırılma yaşayarak fiyat bize şunu söyledi;

“4.200$ seviyesinde konsolide oluyor ve daha fazla artış için ayarlanıyorum.”

İlk destek son yükseliş dalgasının %23,6 Fibo geri çekilme seviyesine yakın. Fiyat 3.912$’dan 4.240$’a kadar yükseldi. Ancak asıl destek 4.050$ ve kırılan trend çizgisine çok yakın. Yine son yükseliş dalgasının %50 Fibo geri çekilme seviyesi 3.912$’dan 4.240$’a kadar yükselerek 4.075$’a dayandı. Bu da bize gösteriyor ki fiyatın aşağı yönde kırılma eğilimine girmesi durumunda karşımıza iki tane güçlü destek noktası çıkacak. Bunlar 4.050$ ve 4.075$ noktaları. Fakat bunların da altında nispeten daha güçlü destek noktaları da mevcut.

Bu nedenle fiyat eğiliminin bu noktalardan yukarıda gerçekleşeceğini söyleyebiliriz. Özellikle 4.400$ ve 4.500$ seviyelerini test edeceği çok nettir. Aşağıdaki grafiği incelediğimizde Pazartesi Sendromundan ama bu sefer olumlu, neşeli bir Pazartesi Sendromundan bahsedebiliriz.

Buna ek olarak daha önce de paylaştığımız günlük resme de bir göz atalım. Eğer TOBO formasyonu gerçekleşecek olursa ki bütün göstergeler bunun olacağına işaret ediyor, bu durumda Bitcoin için boğa sezonu başladı diyebileceğiz.



Haberin Kaynağı ve Devamı Bence bu yazının tamamını okumalısınız.

8
Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı (BMWi), vergi kaçaklığı ile mücadele etmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Almanya’da Blockchain Planı

Almanya‘daki haber kaynaklarından WirtschaftsWoche tarafından yapılan habere göre Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, vergi takibini Blockchain ile yapmayı ve böylece vergi kaçakçılığı ile mücadele etmeyi planlıyor.

Avrupa’da bundan bir süre önce CumEx-Files adlı oldukça büyük bir vergi sahtekarlığı yapıldı. Bu olaydan yola çıkan Alman bakanlığı, Blockchain teknolojisinin bu gibi sahtekarlıklarla mücadele etmek için kullanılabileceğini açıkladı.

2017 yılında keşfedilen CumEx-Files adlı sistem çeşitli bankalar ve avukatlar tarafından kullanılıyordu. Temettü vergisinden faydalanan bu kişiler oldukça büyük çaplı bir sahtekarlık yapıyorlardı. CumEx olayından en çok zarar gören ülkenin Almanya olduğu düşünülüyor. Alman ekonomisi bu sistem yüzünden 63 milyar dolar değerinde bir darbe aldı.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın müsteşarı Christian Hirte, konu hakkında yaptığı açıklamalarda Blockchain teknolojisinin kullanımından bahsetti. Hirte’ye göre Blockchain teknolojisi sayesinde, kişi başına düşen vergi payını “her daim” takip etmek mümkün.

Bundan birkaç sene öncesine dek Almanya’daki vergi yasalarıyla ilgili çok ciddi sorunlar yaşanıyordu. Yasalardaki boşluklardan faydalanan sahtekarlar, Alman ekonomisinin ağır darbeler almasına yol açtı. Almanya’daki Federal Maliye Bakanlığı tarafından yayınlanan verilere göre 2012 yılında önce 5 milyar dolar değerinde para bu sayede aklandı.

Özel sektörün çeşitli alanlarında kullanılan Blockchain teknolojisi devletler tarafından da araştırılmaya başlıyor. Bu teknoloji zaman içerisinde devlet sistemlerini ne yönde etkileyecek göreceğiz.


Haberin Kaynağı

9
Michael Moro, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda kripto para piyasasındaki düşüş hakkında konuştu. Moro’ya göre piyasa düşüş yaşamaya devam edebilir ve Bitcoin 3 bin dolar sınırına kadar gerileyebilir.

Bitcoin 3 Bin Dolara

Kripto para sektöründe hizmet veren Genesis Trading ve Genesis Capital Trading adlı şirketlerin CEO’su Michael Moro geçtiğimiz gün CNBC‘nin Squawk Box adlı programına katıldı. Program sırasında kripto para piyasasının mevcut durumu hakkında konuşan Moro, Bitcoin’in 3 bin dolar seviyesine düşeceğini söyledi.

Küçük çaplı direniş düzeylerine atıfta bulunan Moro, Bitcoin fiyatının geçtiğimiz günlerde oldukça ciddi bir düşüş yaşadığını söylüyor. Moro’ya göre Bitcoin’in bundan birkaç gün önce 4 bin doların altına inmesi işten dahi değildi.

Kripto para piyasasının uzman isimlerinden Moro, piyasada uzun vadeli olarak kalmayı düşünen yatırımcıların bu tarz düşüşleri daha kolay sindirdiklerini söylüyor ve şöyle ekliyor:

“10 yıllık tarihi boyunca Bitcoin’in beş, altı kez yüzde 75’e kadar varan değer kayıpları yaşadığını gördük. Eğer daha uzun vadeli düşünecek olursak bence kurumsal yatırımcılar Bitcoin fiyatının yıl sonunda ne olacağını pek de umursamıyorlar. Çünkü bu yatırımcılar yıl sonuna değil, beş yıl sonrasına bakıyorlar.”

Moro’ya göre Bitcoin fiyatı 3 bin dolara kadar gerileyecek ve bir süre orada kalmaya devam edecek. Moro 3 bin dolar seviyesini Bitcoin için bir nevi “zemin” olarak görüyor.

Bazı uzmanların yorumlarına göre Bitcoin Cash’te yaşanan forkla başlayan bu düşüş, daha tam olarak ne kadar sürecek göreceğiz.


Haberin Kaynağı

10
Bitfury ve Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi, Blockchain projelerinin gelişimine katkıda bulunmak için bir araya geliyor.

Yeni Projelere Katkı

Kripto para sektörünün önde gelen şirketlerinden Bitfury, Blockchain sektöründe faaliyet gösteren projelerin gelişimine katkı sağlayabilmek için Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi ile işbirliği yapmaya başladı.

Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi, Blockchain projelerinin gelişimine katkı sağlamanın yanı sıra çeşitli dersler ve eğitici içerikler de sunacak. Bu derslerin amacı Blockchain ve genel olarak dijital teknolojilerin kullanımında “uzman isimler” yetiştirmek.

Bitfury’nin Rusya ofisinin yöneticisi olan Dmitry Ufaev, Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi ile başlatılan bu yeni projenin bir hayli verimli olacağına inanıyor.

Forklog tarafından yapılan habere göre Bitfury ve Ekonomi Plehanov Rus Üniversitesi tarafından yönetilecek olan bu projeye Rusya’daki Dijital Gelişim, Komünikasyon ve Medya Bakanlığı da destek verecek. Bakanlık tarafından konu hakkında yapılan açıklamalara göre Blockchain projelerinin gelişimi, zaman içerisinde kamu kurumlarındaki hizmetlerin de gelişmesini sağlayabilir.

Dünya genelinde Blockchain teknolojisiyle ilgili araştırma yapan üniversitelerin sayısı git gide artış gösteriyor. Yaklaşık bir ay önce paylaştığımız haberde Hacettepe Üniversitesi’nin de bu alanda ders vermeye başladığını belirttik. Ayrıca Coinbase tarafından birkaç ay önce yapılan bir araştırmaya göre dünyanın en iyi ilk 50 üniversitesinin yüzde 42’si Blockchain ve kripto para konularında ders veriyor.

Bugün paylaştığımız bir diğer haberde ise bir kripto para borsasıyla işbirliği yapmaya başlayan Lüksemburg merkezli bir üniversiteden bahsettik.


Haberin Kaynağı

11
KT Corporation, komünikasyon alanında Blockchain teknolojisinden faydalanmayı planlıyor.

Telekomünikasyon ve Blockchain

Güney Kore‘nin en büyük telekomünikasyon şirketi olan KT Corporation, Blockchain teknolojisini kullanmayı düşünüyor.

Yerel haber kaynaklarından EDaily tarafından yapılan habere göre komünikasyon konusunda 50 yıllık bir tecrübeye sahip olan Güney Kore merkezli KT SAT, Blockchain gibi yeni teknolojiler hakkında çeşitli araştırmalar yapmaya başlıyor.

Şirket bundan birkaç gün önce “2018 KT SAT Partners Day” adlı etkinlikte yaptığı duyuruda KT SAT Eco Alliance adlı yeni bir proje başlattığını açıkladı. Bu yeni projenin amacı nesnelerin interneti, sibergüvenlik, 5G, Blockchain gibi alanlarda çalışma yapmak isteyen şirketleri bir araya getirmek.

Yerel gazetelerden EDaily’nin haberine göre KT SAT, bilgi ve komünikasyon teknolojileri alanındaki yeni teknolojilerle ilgili de bazı adımlar atmak istiyor. Şirket özellikle şifre güvenliği, Blockchain ve uluslararası denizcilik uydusuyla desteklenen komünikasyon platformlarını inceliyor. Şirketin bu alanlar hakkında çeşitli atölyeler, seminerler ve münakaşalar düzenleyeceği belirtiliyor.

KT SAT CEO’su Han Won-sik, katıldığı etkinlikte oluşturulan bu yeni proje hakkında konuştu. Won-sik tarafından yapılan açıklamalara göre KT SAT Eco Alliance, şirketlerin hem yerel hem de küresel uydu piyasasındaki standartlarına uyum sağlamalarına yardımcı olacak. Won-sik ayrıca bilgi ve komünikasyon alanındaki yeni teknolojilerin bir an önce araştırılması gerektiğini düşünüyor.

IBM bundan yalnızca birkaç hafta önce İspanya’nın dev komünikasyon şirketlerinden Telefonica ile işbirliği yapmaya başladı. Bu işbirliğinde de Blockchain teknolojisinden faydalanılacak.


Haberin Kaynağı

12
DARPA’dan Blockchain Atölyesi

ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki DARPA, 14-15 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenleyeceği etkinlikte Blockchainl ile ilgili çeşitli araştırmalar yapacak.

DARPA’nın Bilgi Yenilik Ofisi (I2O) tarafındna paylaşılan bildiriye göre DARPA özellikle “izinsiz” dağıtılmış defter teknolojileriyle ilgileniyor. Yayınlanan bildiriye göre “izinsiz” terimiyle kastedilen şey; herkesin giriş sağlayabildiği bir platform.

Yayınlanan bildiride bu alanda zaten birbirinden farklı araştırmaların yapıldığı belirtiliyor. Ancak DARPA’nın amacı şu ana kadar üstünde pek durulmamış, kapsamlı bir şekilde araştırılmamış detayları incelemek.

Atölyenin Programı

DARPA, düzenleyeceği atölyede başlıca üç konuyu ele almayı planlıyor. Bunlardan ilki yukarıda da belirtildiği üzere izinsiz platformların araştırılması.

Teşkilatın diğer amacı, ekonomi bağlamında kullanılan dağıtılmış defter teknolojilerinin güvenlik düzeylerini araştırmak.

DARPA’nın ele alacağı üçüncü konu ise Blockchain gibi merkezsiz platformların “merkezileşme” süreci. Konu hakkında yayınlanan bildiriye göre DARPA bu gibi merkezsiz platformların merkezileşme süreciyle ilgili yeni analizler yapacak.

DARPA, Blockchain teknolojisinin diğer tüm konuların yanı sıra özellikle veri güvenliği ve veri depolama konularında kullanılabileceğini de düşünüyor. DARPA’nın yayınladığı bildiriden bir kesit şu şekilde:

Quote
“Dağıtılmış defter teknolojileri özellikle kripto paralar ve Blockchain sayesinde ön plana çıktılar. Bu teknolojiler özellikle güvenlik, veri depolama gibi alanlarda ciddi işlevlere sahipler. Bu teknolojiler Savunma Bakanlığı’nın da işine yarayabilir.”


Haberin Kaynağı

13
Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Craig Wright veya Faketoshi, yakın zamanda katıldığı bir röportajda lider kripto para biriminin ve diğer kripto para birimlerinin düşüşü hakkında konuştu. Craig’e göre bunun temel sebebi aslında Bitcoin’in en büyük madencilik firmalarından olan Bitmain‘in, sahip olduğu bütün madencilik gücünü Bitcoin ABC eklentisine yönlendirmesinden kaynaklanmakta.

Wright bunun yanı sıra çöküşün sorumluluğunu üstlendi ve Bitcoin SV ağına yönlendirdikleri hash rate’i karşılayabilmek için daha fazla elektriğe ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden yüklü bir satış yapmaları gerektiğini itiraf etti. Faketoshi piyasayı da suçladı ve sektörün çok zayıf olduğunu, BTC’nin de yeterince değere sahip olmadığını ifade etti:

”Fiyatların aşağı inmesini hedeflemiyoruz. […] Ancak eğer daha fazla para elde edersek, sonuç olarak üç katı daha fazla BTC alacak olursak, onlara karşı daha fazla hash gücü kullanabiliriz. Gerçekte BTC fiyatını düşürmeyi istemiyoruz. Hedef bu değil. Bu sadece sonuç.”

Bitmain CEO’su ve rakibi Jihan Wu hakkında da görüşlerini ifade eden Wright, Wu’nun Bitcoin Cash protokolünü değiştirip daha fazla koin eklemek istediğini aktardı. Wu’nun bütün bu ”ICO şeyini” yapmak istediğini belirten Craig, BCH protokolünde birden fazla koin olmasını istediğini ifade etti. Ancak bunun şimdiden SEC tarafından önünün kesildiğini ve beklediği olayların 2 yıl içerisinde gerçekleşeceğini aktardı.

Piyasadaki bir çok kişi de mevcut fiyat düşüşü yüzünden Craig Wright ve Bitcoin Cash ekibini suçlu tutmakta.

Haberin Kaynağı

14
Ambcrypto kaynağının aktardığı habere göre, Litecoin ağı her birinde toplamda 300.000 adet Litecoin bulunduran 41 cüzdanın, yaptığı yeni bir işlem ile gündeme geldi. Cüzdanların ellerinde bulundurduğu toplam 12.3 milyon adet LTC, sirkülasyondaki Litecoin miktarının da %20‘sine tekabül etmekte.

Söz konusu cüzdan adreslerinin yakın zamanda ”balinalar” listesine girmesi de ilginç bir olay olarak ortaya çıkmakta. İlgili adreslere 30 Kasım ile 1 Aralık tarihinde yatırılan Litecoin’lerin, işlem anındaki 31 dolarlık Litecoin birim fiyatına göretoplam değeri 381 milyon doları geçmekte. Sonuç olarak Litecoin ağı sadece bir günde piyasa hacminin büyük bir kısmının bir cüzdandan diğer cüzdana aktarılması tanıklık etti. Peki bu kadar fazla LTC’ye sahip olan balina veya balinaların, bunu yapmasının arkasındaki sebep ne olabilir?

Bu denli büyük bir transferin arkasında 3 ihtimal var. Bunlardan birincisi, bir balinanın dip seviyeden satın almaya başlaması ve elindeki fonları birden fazla cüzdana aktarması. İkincisi ise, bazı kurumsal yatırımcıların hesaplarını yakın zamanda piyasaya çıkartacakları hizmetleri için doldurmaya başlaması. Sonuncusu ise, bir kripto para borsasının (ki büyük bir tane olması şart), müşteri fonlarını çevrimdışı bir cüzdana aktarması veya sadece daha güvenli bir yere alması.

Litecoin Foundation’un kurucu üyelerinden olan Franklyn Richards‘ın da belirttiği üzre, bu Bakkt veya Fidelity gibi bir kurum da olabilir ancak tabii ki bu henüz spekülasyon aşamasında.

Litecoin ise basın saatine göre 30,52 dolardan işlem görüyor ve toplam 1.814 milyarlık piyasa hacmine sahip.

Haberin Kaynağı

15
(TR) Haberler / Blockchain Kullanımında Lider Şirketler Microsoft ve IBM
« on: November 22, 2018, 08:13:28 PM »
ABI Research tarafından yapılan araştırmaya göre Microsoft ve IBM, Blockchain kullanımı konusunda rakiplerine adeta fark atmış durumdalar.

ABI Research, konu hakkında yaptığı araştırma sonucunda Microsoft’un Blockchain-as-a-service (BaaS) alanında zirveyi çektiğini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmaya göre Microsoft’un özellikle Azure programı kapsamında yürüttüğü Blockchain çalışmaları, şirketi rakiplerinin önüne geçiriyor.

Piyasa kullanımı, deneme süreçleri, topluluk ve geliştirici desteği, platform özellikleri gibi çeşitli kriterler doğrultusunda 11 farklı şirketin platformunu değerlendiren ABI Research, Microsoft ve IBM’nin bu alana öncülük ettiğini açıkladı.

Araştırmaya göre Microsoft zirvede, IBM ise hemen arkasında ikinci sırada yer alıyor. ABI Research yetkililerinden Michela Menting konu hakkında şu açıklamayı yapıyor:

“Sektördeki bulut hizmetlerinin artışı, Blockchain’in bir ürün olarak kullanılabileceğini gösteriyor. Microsoft ve IBM, son iki yıldır kendi platformlarında çeşitli denemeler yapıyorlar. IBM şu anda oldukça gelişmiş projelere sahip ancak kullanım konusunda Microsoft önde geliyor.”

Blockchain kullanımı konusunda Microsoft’un ve IBM’nin ardından SAP, Oracle ve Circle gibi şirketler geliyor. Bu şirketler Blockchain sektörüne henüz yeni giriş yapmış sayılırlar. Ancak bu şirketler sektöre yeni girmiş olmalarına rağmen oldukça ciddi gelişmelere imza atıyorlar.


Haberin Kaynağı

Pages: [1] 2 3 ... 5
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services