click here if you want to see your banner on this site

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - comanche

Pages: [1] 2 3 ... 67
1
(TR) Haberler / Walmart, Kripto Para Mı Piyasaya Sürecek?
« on: August 02, 2019, 09:29:34 PM »
Amerika’da yapılan yeni bir patent başvurusuna göre perakende devi Walmart, Facebook’un kripto para projesi Libra’ya benzer bir kripto para çıkarmaya hazırlanıyor. Açıklamalara göre Walmart’ın kripto parası Amerikan doları destekli olacak…

Walmart’ın Kripto Parası
Cointelegraph’ın haberine göre, 20190236564 sayılı “Blockchain tabanlı Dijital Para Birimi için Sistem ve Yöntem” adlı patent başvurusu, 1 Ağustos’ta ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) tarafından yayınlandı.

Patent başvurusunun açıklamasında patentin amacıyla ilgili şu açıklamalar yapılıyor:

Bir dijital para birimini geleneksel bir para birimine bağlayarak bir kripto para birimi oluşturmak, bir dijital para biriminin bilgisini bir Blockchain bloğuna depolamak, bir dijital para birimini satın almak ya da ödeme aracı olarak kullanmak.

Bununla birlikte Walmart yaptığı açıklamalarda, dijital para projesi sayesinde kullanıcıların birikimlerini sıfır ücret ya da çok düşük ücretlerle saklayabileceklerini belirtiyor. Ayrıca bu sistem sayesinde işbirliği yapılan perakendeciler ve ortaklar da kolaylıkla depolama hizmetinden faydalanıp kripto para-geleneksel para dönüşümünü sağlayabilecek.

Öte yandan Walmart, Amerikan doları desteği sayesinde devletin herhangi bir yerinde para çekme ve yatırma işlemlerinin kolaylaşması yönünde projenin geliştirilebileceğini de ifade ediyor. Ancak yapılan açıklamalara göre Walmart’ın piyasaya süreceği kripto para geleneksel bir para birimi yerine dijital bir para birimine de bağlanabilir.

Bankalara Alternatif Şirketler
Walmart başvuruda yaptığı açıklamalarda piyasaya süreceği kripto paranın düşük gelirli kişilerin işine yarayabileceğini ifade ediyor. Çünkü Walmart’a göre, bankalarla işlem gerçekleştirmek oldukça pahalı. Walmart’a göre bu girişimler insanların günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kurumlara alternatif olarak gün yüzüne çıkıyor.

Öte yandan Walmart’ın yaptığı açıklamalara göre “Blockchain tabanlı dijital para birimleri” kredi kartlarına ve banka kartlarına olan ihtiyacı azaltarak geleneksel bankalara meydan okuyabilir. Perakende devi konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

“Dijital para birimleri önceden onaylanmış biyometrik krediler gibi görülebilir. Yani kişi, kendi dijital bankasının “kredi kartı” olur.”
Kaynak: https://coin-turk.com/walmart-kripto-para-mi-piyasaya-surecek

2
(TR) Haberler / Twitter CEO’su: “Seni Seviyoruz Bitcoin”
« on: August 02, 2019, 09:28:30 PM »
Ekonomik Güçlendirmenin Sağlanması
Cointelegraph’ın haberine göre, Dorsey yaptığı açıklamalarda Cash App ekosisteminin büyümeye devam ettiğini ve Bitcoin hariç 135 milyon dolar gelir elde ettiğini belirtiyor.

Sizlerle bu haberimizde paylaştığımız, 1 Ağustos tarihinde hissedarlara gönderilen 2. çeyrek raporuna göre, Cash App abonelik, hizmetler ve işlem bazlı gelirlerde 135 milyon dolar gelir elde etti. Ayrıca bundan ayrı olarak şaşırtıcı bir şekilde Bitcoin gelirleri 125 milyon dolar gösterildi.

Dolayısıyla şirketin Bitcoin gelirlerinin abonelik, hizmetler ve işlemler ile elde ettiği gelirden %92 daha fazla olduğu ortaya çıktı. Dorsey bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Seni seviyoruz Bitcoin… 3.5 milyon müşterinin Haziran ayında genellikle haftada birden fazla olmak üzere Cash Card kullandığını gördük. Cash App ekosistemi ekonomik olarak güçlenme amacımıza ulaşmak için inanılmaz bir yol haritasına sahipler.

Bitcoin Ödemeleri
Square ilk olarak 2017 Kasım’da yaptığı bir açıklamayla 3 milyondan fazla Square Cash App müşterisine Bitcoin ödeme seçeneğini sunacağını kamuoyuna duyurmuştu. Bu duyuruyla sadece 5 günde şirketin hisse senetleri 1 milyar dolara yükselmişti. Ayrıca şirket Şubat ayında Amerika’daki müşterileri için Bitcon ile daha fazla hizmet sunmaya başlayınca hisse senetlerinde bir kez daha büyük artış yaşanmıştı.

Öte yandan geçtiğimiz Kasım ayında yapılan açıklamalarda Square, önceki çeyrekte 37 milyon dolar olan Bitcoin gelirlerinin mevcut çeyrekte 43 milyon dolara ulaştığını belirtmişti.
Kaynak: https://coin-turk.com/twitter-ceosu-seni-seviyoruz-bitcoin

3
(TR) Haberler / NBA Kripto Para Temelli Oyun Geliştiriyor
« on: August 01, 2019, 09:28:47 PM »
Cointelegraph’ın haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Basketbol Birliği (NBA) ve buna bağlı bir birlik olan Ulusal Basketbol Oyuncuları Birliği (NBPA), yeni bir kripto para koleksiyon oyunu piyasaya sürmek için Drypper CryptoKitties-fame Labs ile ortaklık kurdu.

NBPA web sitesinde yer alan resmi açıklamaya göre, bu oyunun 2020 başlarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

NBA Top Shot
Yapılan açıklamalara göre NBA Top Shot adı verilen oyun, kripto para koleksiyonlarına dayanan bir liste oluşturma yarışması oyunu olarak piyasaya sürülecek.

Oyun ile ilgili yapılan yapılan açıklamalarda taraftarların NBA oyunlarının canlı görüntülerini toplayabilecekleri belirtiliyor. Daha sonra taraftarlar oyun için rekabet eden bir kadro oluşturmak için ya da kullanıcının seçtiği gibi sadece bir koleksiyon sahibi olarak yatırım yapmak için bu görüntüleri kullanabilecekler.

Bunun yanında Dapper Labs CEO’su Roham Gharegozlou piyasaya sürülecek oyun ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

NBA ve oyuncuları küresel kültürün en önemli isimleri arasında yer alıyor. NBA Top Shot ile basketbol taraftarları en sevdikleri oyuncularla, takımlarla ve birbirleriyle tamamen yeni ve farklı şekilde iletişim kurabilirler. Sınırlı sürüm, orijinal olan garantili varlıklar ve deneyimler oluşturmak için en yeni Blockchain teknolojisini kullanıyoruz.
Kaynak: https://coin-turk.com/nba-kripto-para-temelli-oyun-gelistiriyor

4
Dünyanın en büyük Bitcoin (BTC) madencilik donanımı üreticilerinden birisi olan Bitmain‘in cihaz ithalatçısı Rusya tarafından açılan soruşturmanın şokunu yaşamakta. Yeni ortaya çıkan bir habere göre Rusya Federal Gümrük Hizmetleri direkt olarak Bitmain’in cihaz ithalatçısına gümrük ücretlerinin gereğinden az ödenmesinden dolayı soruşturma açtı.

DTPK olarak bilinen ithalatçı, 2017 yılının Ağustos ayı ile 2019 yılının Şubat ayı tarihleri arasında gümrükten geçirilen 6,012 Bitmain üretimi ASIC madencilerinin 1,2 milyon dolarlık gümrük ücretini ”ödememiş” olabilir. Resmi arama emri ve soruşturma emri belgelerine göre Moskova merkezli olan DTPK gümrük yetkililerine üzerinde farklı fiyat bilgisi yer alan belgeler göstererek Antminer S9-13,5, L3+ ve D3 modelleri için oldukça farklı fiyatlar beyan etmiş. 17 Temmuz tarihli arama emri sadece cihazların fiyatları değil, aynı zamanda bunların güç kaynaklarının da fiyat bilgisinin yazılmadığını belirtmekte.

Buna ek olarak şirket elindeki madencilik cihazlarını Koreli bir firma olan MSR Co.’dan aldığını belirtse de, MSR ile iletişime geçen gümrük çalışanları bu firmanın DTPK ile güncel hiçbir bağının olmadığı bilgisine ulaştı.

2.500 ASIC Cihazına El Konuldu
Gümrük yetkilileri tarafından yazılan tutanakta DTPK CEO’su Artem Aleksandrovich Bublik‘in ”belirlenemeyen bireyler ile birlikte bir suç anlaşmasına karıştığı” ve amacının gümrük ücretlerini düşürmek olduğu vurgulanmakta.

Soruşturma 25 Temmuz tarihinde Moskova içerisinde gerçekleştirilen TerraCrypto isimli bir madencilik konferansı esnasında açığa çıktı. Intelion Mining’in kurucusu olan Alexander Shashkov gümrük yetkililerinin DTPK tarafından getirilen madencilerin kendi şirketine gönderilmesinden şüphelendiğini ve buraya makineli tüfeğe sahip 20 kişi gönderdiğini vurguladı.

Gelen yetkililer 2.500 madencilik cihazına el koyarak bunları gümrüğe geri götürmüş.

Kaynak: https://coin-turk.com/bitmainin-bitcoin-madencilik-cihazi-ithalatcisina-skandal-sorusturma

5
Kripto para piyasasında son saatlerde her ne kadar yükseliş hareketleri yaşansa da hem Bitcoin’in hem diğer kripto paraların nispeten stabil hareketler çizdiği söylenebilir. Dolayısıyla grafiklere bakıldığı zaman son haftalarda yaşanan konsolidasyon döneminin hala devam ettiği ifade edilebilir. Analistler bu durumun iyi olduğu konusunda hemfikirler.

Bitcoin fiyatı son bir hafta içinde ilk kez 200 saatlik hareketli ortalamayı geride bırakarak bir yükseliş eğrisi çizmeye başladı. Her ne kadar istenilen seviyelere ulaşılamasa da Bitcoin fiyatı hafta sonundan sonra en yüksek seviyelerini görüyor. Tradingview verilerine göre Bitcoin dört gün içinde 9.830 dolar seviyesine kadar ulaştı.

Konsolidasyon Devam Ediyor
Günlük grafikler incelendiği zaman çok büyük hareketler yaşanmadığı yani stabil hareketlerin piyasada hakim olduğu görülüyor. Dolayısıyla analistler piyasada yaşanan konsolidasyon döneminin devam ettiğini ifade ediyor. Genel itibariyle yatırımcılar için bu konsolidasyon dönemleri önemli dönemler olarak nitelendirilir. Çünkü alım ve birikim yapmak için konsolidasyon dönemleri ideal kabul edilir.

Twitter’daki popüler kripto para analistlerinden Josh Rager da Bitcoin’in ve bazı altcoin’lerin yaşadığı konsolidasyon döneminin devam ettiğini şu şekilde dile getiriyor:

Volatilitenin büyük oranda düşmesiyle işler sakinleşiyor. Bu bana 4.000 doların altında olduğumuz zamanları hatırlatıyor (o kadar stabil olmasa da). Bu zamanlar Bitcoin için bazı hedefler koyduğumuz zamanlar. Bundan aylar sonra insanlar fiyatların daha hızlı hareket etmesini isteyecekler.
Kaynak: Bitcoinist

6
(TR) Haberler / Kripto Paralar Y Kuşağı İçin Neden Önemli?
« on: July 30, 2019, 09:42:35 PM »
Eski bir Goldman Sachs yöneticisine göre bugünün değişen ekonomisinde Bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin gelecekte hayatta kalma şansları artıyor.

Bitcoin ve Kriptolar Mantıklı
Şu anda Real Vision’ın yöneticiliğini yapan eski Goldman Sachs yöneticisi Raoul Pal, geçtiğimiz günlerde Stephan Livera’nın ev sahipliğini yaptığı Bitcoin podcast’ine konuk oldu. Podcast’in konusu Bitcoin olunca Pal da Bitcoin hakkındaki düşüncelerini yayın esnasında paylaştı. Pal’a göre Y kuşağı için popüler varlık sınıfları hiçbir şey ifade etmiyor.

Pal, Baby Boomer olarak bilinen “bebek patlaması” kuşağıyla Y kuşağının birçok benzerlik gösterdiğini şu ifadelerle açıklıyor:

1930’ların sonları ile şimdi arasında birçok paralellik var. 1929’dan 1932’ye kadar faiz oranlarının sıfıra inmesi de dahil bir borç krizi yaşadık. Sonrasında çok fazla para basıldı ve finansal varlıkların satın alınması fiyatlarını yükseltti.

Bunun yanında Pal, borçların güvence altına alındığı tahvillerin “neredeyse sıfır getiri” sağladıkları için çok iyi bir seçenek olmadığını belirtiyor. Ayrıca Pal gayrimenkul bile almanın çok akıllıca olmadığını ifade ediyor. Çünkü ünlü yatırımcı gayrimenkulleri “el yakan” yatırımlar olarak nitelendiriyor ve getirisinin çok düşük olduğunu ifade ediyor. Hatta Pal’a göre bunların getirileri ileride negatif yönlü olacak. Pal konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

Önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde tüm varlıkların getirileri negatif olacaksa Y Kuşağı bu varlıklara yatırım yapıp da ne yapsın? Bu durumda cevap iyi; Bitcoin ve kripto para seçeneğinden faydalanabilirler.

Kuşak Bölünmesi
Pal’ın açıklamalarının yanı sıra farklı kuşakların farklı yatırım tercihleri olduğunu da göz önünde bulundurmak gerekir. Örneğin Baby Boomer kuşağı daha çok hisse senetlerine, tahvillere ve diğer geleneksel araçlara yatırım yapmayı tercih ediyor. Bu durum Y kuşağında ve daha genç nesillerde şekil değiştiriyor. Bu demografik nüfus daha çok internete, bilgisayar oyunlarına, Bitcoin’e, Ethereum’a yatırım yapmayı tercih ediyor.

Kaynak: Newsbtc

7
Cointelegraph’ın haberine göre bugün Amerika Senatosu’nda kripto paralar hakkında açıklamalar yapan uluslararası avukat Mehrsa Baradaran, kripto paraların bankacılık sektörüne, finansal katılım ve eşitlik açısından bir çözüm sağlamayacağını dile getirdi.

Teknoloji Çözüm Değil
Senato’nun web sitesinde yayınlanan bültene göre Baradaran, Bitcoin’in (BTC) ve diğer kripto para birimlerinin çözmeye çalıştığı eşitsizlik ve verimsizlik konularının teknoloji ile değil politika yoluyla çözülmesi gerektiğini ifade ediyor.

Baradaran’a göre bu tür meseleler, “bir start-up ofisi ya da anonim bir whitepaper’da” değil daha ciddi kurumlarda ele alınmalı. Avukat konuyla ilgili şu ifadeleri kullanıyor:

Kripto para endüstrisinin bankacılık sektöründeki başarısızlıklarla ilgili endişelerinin çoğunu paylaşıyorum. Ama ben kripto paraların bankacılık sektöründeki finansal katılım ve özsermaye sorunlarına çok iyi çözümler getirebileceğine inanmıyorum.

Fed Etkisini Koruyacak
Buna yanıt olarak eToro’nun kıdemli piyasa analisti Mati Greenspan, Fed’in gücünü korumasının teşvik edileceğini, bunu ne finansal katılımın ne de lobicilik faaliyetlerinin engelleyemeyeceğini dile getirdi ve şu açıklamayı yaptı:

Onları değiştirmenin tek yolu iş modellerini bozmak. Bitcoin ya da diğer bağımsız para biçimlerini destekleyerek, onunla rekabet etmek zorunda kalacaklar. Ancak o zaman aradığınız şeyi alırsınız. Kapitalizm 101! Fed’in tekeli var.
Kaynak: https://coin-turk.com/kripto-paralar-finansal-sorunlara-cozum-getiremez

8
(TR) Haberler / “Kripto Yasağı Hindistan İçin Felaket Olur”
« on: July 29, 2019, 08:30:48 AM »
Amerikalı girişim kapitalisti ve Draper Fisher Jurvetson’ın kurucu ortağı Tim Draper, potansiyel bir kripto yasağının Hindistan için felaket olacağını ifade etti.

Önde gelen Hint haber platformlarından Inc42’ye verdiği bir röportajda Hindistan’da konuşulan kripto para yasağıyla ilgili Draper şunları dile getirdi:

Bu, makineleşmeye karşı olmaya benziyor. Yani aslında “ilerlemeye tahammül edemeyeceğiz” diyorlar. Bu onları 40 yıl geriye götürür. Bunu internet konusunda da yaptıklarını bir hayal edin?

Hindistan’da kripto para yasağının olma ihtimali, Haziran ayının başında “Kripto Para Birimi Yasağı ve Resmi Dijital Para Birimi Yönetmeliği 2019” adlı belgenin bir Blockchain avukatı olan Varun Sethi tarafından sızdırılmasıyla ortaya çıkmıştı.

Kripto Para Tanımlaması
18 sayfalık yasa tasarısına göre Hindistan kripto para birimini, herhangi bir resmi dijital para biriminin parçası olmayan, herhangi bir bilgi, kod, sayı ya da token’ın kriptografik araçlarla üretildiği ve değerin dijital bir gösterminin sağlanmasının amaçlandığı varlık olarak tanımlıyor.

Kripto paralarla ilgili bu belirsiz tanımın yapıldığı belgeye göre eğer onaylanırsa kripto paralar ülkede tamamen yasaklanmış olacak. Bu durum tasarının ikinci bölümünde açıkça şu şekilde belirtiliyor:

Hindistan topraklarında hiçbir kimse kripto para birimini benimseyemez, üretemez, tutamaz, satın alamaz ya da satamaz, devredemez, elden çıkaramaz ya da kullanamaz.

Bunun yanında eğer bu yasa tasarısı onaylanırsa, kripto para birimi işlemcileri, madenciler, kullanıcılar ve hatta sahipleri ağır para cezalarına ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılabilir. Ayrıca yasa tasarısına göre, Hindistan’da yaşayan kripto para birmi sahipleri tasarının onaylanması durumda ellerindeki tüm kripto paraları elden çıkarmak zorunda kalacaklar.

Blockchain Yasaklanmayacak
Bunlarla beraber yapılan açıklamalara göre Hindistan’ın Blockchain teknolojisini yasaklamak gibi bir düşüncesi yok. Ancak Draper yine de insanların geri kalmış bu ülkede kalmak istemeyeceklerini düşünüyor ve konuyla ilgili de şu yorumu yapıyor:

İnsanlar daha gelişmiş bir ülkeye gitmek için Hindistan’dan ayrılmak isteyecekler. Daha iyi bir yaşam sürmek için dışarı gideceklerini düşünüyorum.

Kaynak: Beincrypto

9
Dünyanın ilk ve hala lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kötü geçen bir hafta sonrasında yeniden 10.000 dolar altına geriledi ve basın saatine göre 9.668 dolardan işlem görmekte. Bazı öne çıkan analistler Bitcoin’in önümüzdeki günlerde 20.000 dolara kadar çıkacağını iddia etse de, yatırımcılar şu an için genellikle düşüş hakim olacağı görüşünü desteklemekte.

Bitcoin’in yanı sıra lider kripto para biriminin en çok hacme ulaştığı borsalardan birisi konumunda olan BitMEX’in de durumu son aylarda oldukça kötü bir hal aldı. İlk olarak CFTC tarafından hakkında soruşturma açıldığı haberi yayılan BitMEX, daha sonra İngiltere’nin finansal regülatörü FCA’nın da radarına girdiği haberi ile gündeme oturdu.

Bitcoin’in Asıl Değeri Ne Kadar?
Bu iki olaydan dolayı birçok yatırımcı BitMEX içerisindeki sermayesini çekmeye başladı ve piyasada ciddi bir hacimsizlik yaşandı. Ancak ünlü analist Max Keiser’e göre yaşanan mevcut ralli aslında Bitcoin’in aşırı değerlenmesine yol açtı. Keiser’in BitMEX’i de hesaba katarak yaptığı hesapta Bitcoin’in ‘adil değerinin’ 8.800 dolar ile 9.300 dolar arasında olduğu görülmekte.

Kaynak: https://coin-turk.com/bitmex-verilerine-gore-bitcoinin-gercek-degeri-ne-kadar

10
itcoin (BTC) 26 Haziran 2019 tarihinde yılın en yüksek seviyesi olan 13,800 dolara kadar çıktı ve piyasayı adeta tek başına canlandırmayı başardı. Ancak lider kripto para birimi daha sonra hafif bir düşüşe geçerek bugünkü 9.500 dolarlık fiyatına kadar geriledi. Josh Rager ve Max Krüger gibi önde gelen kripto para analistleri BTC’nin 8.000 dolara kadar düşebileceğini belirtse de, kripto para sektörünün tartışmalı ismi John McAfee ise bu düşüşün endişelenecek bir şey olmadığı görüşünde.

Bitcoin Yükselmeye Devam Edecek
 McAfee Bitcoin’in şu an için ABD baskısı altında olduğunu ancak ABD’nin lider kripto para birimini kontrol edecek güce sahip olmadığını vurguladı. ”Sadece izleyin” iddiasında bulunan milyoner isme göre bundan bir hafta sonra Bitcoin meteorik yükselişini sürdürecek.

Bitcoin şu an için ABD hükümetinin herhangi bir regülasyonuna tabi olmasa da, Başkan Donald Trump 11 Temmuz tarihinde yaptığı bir açıklamada Bitcoin’in bir hayranı olmadığını açıklamıştı. Söz konusu açıklama sonrası Bitcoin 12.144 dolardan sırasıyla 11.179, 10.908 ve basın saatine göre 9.500 dolara kadar geriledi.
Kaynak: https://coin-turk.com/john-mcafee-bitcoin-meteorik-yukselisine-devam-edecek

11
#PROOF OF REGISTRATION
Altcointalk UserName: comanche
Telegram Username: @bychemist
Participated Campaigns: Blog/Article

12
Dünyanın en büyük ve popüler kripto para borsalarından birisi konumundaki Binance, Kyber Network protokolü entegre ederek kendi Trust Wallet platformuna birden çok merkeziyetsiz borsanın (DEX) desteğini ekledi.
Binance’ten DEX Odaklı Hamle
Bilindiği üzere Binance geçtiğimiz yıllarda açık kaynaklı ve merkeziyetsiz bir cüzdan olan Trust Wallet’i satın almıştı. Trust Wallet ilk kurulduğunda sadece Ethereum (ETH) tabanlı token’ler için destek sağlasa da, cüzdan daha sonra daha farklı kripto para birimleri için de kullanılabilir hale getirildi. Binance ise Trust Wallet’i bu Haziran ayında Binance DEX üzerinde yeniden piyasaya sürdü.

Özellikle token alım satım çözümleri üzerine uzmanlaşan Kyber Network ile yeni bir entegrasyon anlaşması imzalayan Binance, bu protokol sayesinde kullanıcılara daha geniş bir DEX ekosisteminden faydalanabilme ve çoklu DEX desteği bulunan tek bir cüzdandan ve ara yüzden kripto para alıp satabilme imkanı sunacak. Farklı blockchain ağları arasındaki iş birliği özellikle son yıllarda ciddi bir ilgi odağı haline geldi ve birçok proje birden fazla ağı aynı tek bir ağmış gibi sunabilmenin peşine düştü.
Kaynak: https://coin-turk.com/binanceten-yeni-merkeziyetsiz-borsa-destegi-hamlesi

13
Wall Street‘in tecrübeli ismi ve eski Goldman Sachs yöneticisi Mike Novogratz, 2018 yılında lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında yaptığı birkaç tahmin ile eleştiri alsa da, görünüşe göre genel olarak BTC’nin yükseleceğine dair olan umudunu hiç kaybetmedi.

Bitcoin 20.000 Dolara Gidiyor
Milyarder yatırımcı aslında herkes 14.000 dolara kadar yükselişi kutlarken bunun kötü sonuçlanabileceğini ifade etmiş ve 10.000 dolara kadar düşüş beklediğini açık açık takipçileri ile paylaşmıştı. Bitcoin gerçekten de 10.000 dolara hatta 9.500 dolara kadar geriledi ve basın saatine göre 9.753 dolardan kendisine alıcı bulmakta.

Galaxy Digital CEO’su şimdi ise Bloomberg’e verdiği bir demeçte Bitcoin fiyatının yeniden kendi rekor seviyesine ulaşmasının an meselesi olduğunu dile getirdi. Bitcoin’in 4.000 dolardan 14.000 dolara kadar olan ”büyük hamlesine” işaret eden Novo, düzeltmenin bir nebze daha devam edebileceğinin de sinyallerini verdi.

Ünlü yatırımcı Bitcoin’in 8.500 dolar destek seviyesi ile 10.000 dolar ile 14.000 dolar arasında gidip geleceği görüşünde.

”Umuyorum ki buraya kadar (8.500 dolar) düşmez ancak düşerse de bu beni şaşırtmaz. Bunun yanı sıra bu kurumlar yeniden heyecana kapıldığı için belki yılın sonuna doğru – umuyorum ki daha erken olur – bu seviyeden kurtuluruz ve eski yüksek seviye olan 20.000 dolara yükseliriz.”

Kaynak: https://coin-turk.com/bitcoinin-10-000-dolara-dususunu-bilen-ceodan-yeni-tahmin

14
(TR) Haberler / Ripple CEO’su Facebook Libra Hakkında Endişeli!
« on: July 26, 2019, 08:12:49 AM »
Blockchain ve kripto para firması Ripple‘ın CEO’su Brad Garlinghouse geçtiğimiz günlerde Fortune kaynağına verdiği demeçte sosyal medya devi Facebook’un henüz piyasaya sürülmemiş stablecoin‘i Libra‘nın etkileri hakkında oldukça endişeli olduğunu vurguladı.

Garlinghouse açıklamasının belirli bir kısmında ”arada kalmak istemediklerini” ve regülatörlerin kripto paralarla ilgili sorular sormaya başladığında bunun bir anda bütün kripto paraları aynı keseye koymaları ile sonuçlanmasından korktuğunu vurguladı.

Libra aslında XRP’ye Yardım Etti
Buna rağmen geçtiğimiz Haziran ayında yapılan başka bir röportajda konuşan CEO, Facebook’un kendi kripto para birimini piyasaya sürecek olmasının aslında kripto para tabanlı ürünlerin meşrulaştırılmasına yardımcı olduğunu ve bu sayede Ripple’ın kripto parası XRP tabanlı ürünleri kullanmak isteyen firmaların sayısının da arttığını belirtmişti.

Garlinghouse aynı ay içerisinde Bitcoin (BTC) ile XRP’nin rakip olmadığını ve iki kripto para arasındaki en büyük farkın Bitcoin’in bir dijital altın ve değer saklama aracı olarak kullanılırken, XRP’nin itibari paralar arası transfer yapılabilmesini mümkün kılan bir köprü görevi görmesi olduğunu dile getirmişti.
Kaynak: https://coin-turk.com/ripple-ceosu-facebook-libra-hakkinda-endiseli

15
Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance CEO’su Changpeng Zhao, Amerika Başkanı Donald Trump’ın kripto paralar hakkındaki olumsuz yorumlarının sektör için yalnızca iyi bir şey olabileceğini dile getirdi.

“Başkan Kriptolar Hakkında Konuşuyor”
23 Temmuz’da CNBC’de yayınlanan röportajında Changpeng Zhao, Trump’ın kripto paralar hakkında olumsuz yorum yapmış olmasına rağmen bunun sektör için kötü bir durum olmadığını ifade etti. Zhao’ya göre bu durum kötü bir şey olmanın aksine dünyanın en büyük liderleri arasında görülen birinin kripto paralar hakkında yorum yapması ancak iyi bir şey olabilir. Zhao bu durumu şu sözlerle açıkladı:

Şimdiye kadar Trump olumlu ya da olumsuz hiçbir şey yapmadı, sadece kripto paraların hayranı olmadığını söyledi. Bunun hakkında tweet atması ve Amerika Birleşik Devletleri Başkanı’nın kripto para birliğinden bahsediyor olması iyi bir şey.

CEO, Trump’ın kripto para kullanımını Amerika’da yasaklaması ihtimalini de değerlendirdi ve konuyla ilgili şunları dile getirdi:

Herhangi bir ülkeden bağımsız olan kripto para birimleri hayatta kalacaktır. Bitcoin’i yasaklamaya çalışan çoğu ülke vatandaşlarının kripto para birimini daha çok benimsediklerini görüyoruz.

Geleneksel Kurumlar ve Şeffaflık
Öte yandan CEO, Binance’in bu sene uğradığı ve borsaya 40 milyon dolara mal olan hack saldırısına da değindi. Zhao, bu konuda oldukça şeffaf davrandıklarını ancak geleneksel kurumların bu gibi durumlarda şeffaf kalamadıklarını şu sözlerle dile getirdi:

Bankalar saldırıya uğruyor ama rakamlar konusunda şeffaf olamıyorlar. Bankalar için milyarlarca dolar para cezası uygulanıyor. Oysa kripto para birimlerinde daha fazla şeffaflık söz konusu. Bu aslında kullanıcılar için iyi bir şey. Çünkü artık neler olduğunu biliyorlar.

Bunun yanında bir başka kripto para borsası Coinbase’in CEO’su Brian Armstrong Trump’ın açıklamalarının hemen ardından Twitter üzerinden CZ’nin yorumlarına benzer bir yorum yapmıştı. Armstrong, “Başarının kilidi açıldı! Yıllardır, kripto paralar hakkında konuşan Amerikan başkanına cevap verme hayalleri kurardım: ‘Önce seni görmezden geliyorlar, sonra sana gülüyorlar, sonra seninle savaşıyorlar ve sonunda sen kazanıyorsun.’ Şu an üçüncü adımı geride bıraktık.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Cointelegraph

Pages: [1] 2 3 ... 67
Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services