click here if you want to see your banner on this site

Author Topic: [PRE-ANN] WAVES. Ultimate crypto-tokens blockchain platform. [HUN-MAGYAR]  (Read 3406 times)

Tinnitus

  • Novice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Sziasztok!

Ez egy gyorsfordítás bitcointalkról, amely egy éppen indulni készülő altcoinról (WAVES) szól.  Nem az én projektem, de akit érdekelnek az ilyesmik annak szívesen ajánlanám.

Az írás kisebb nagyobb hibákat, félrefordításokat tartalmazhat, ezeket igyekszem minél előbb javítani.
Eredeti topik: https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0
Honlap: http://wavesplatform.com/
ICO Weboldal: http://ico.wavesplatform.com/




Az ICO véget ért Június 1., 12.00 órakor (GMT)

NE UTALJ KÖZVETLENÜL A LETÉTI SZÁMLÁRA

Ezennel bemutatjuk a WAVES-t, a különböző anyagi eszközök/egyedi tokenek kibocsátására, átruházására és kereskedésére alkalmas, blockchain technológiát használó crypto-platformot.  A nemrégiben felfedezett gravitációs hullámokból eredő nevével a WAVES azt a vonzóerőt képviseli, amely képes a különböző közösségeket összehozni.  A WAVES csapata határozottan a tömegpiacot és a „könnyen használhatóságot” célozza meg, amellyel így a vezető platformmá válhat a nyílt forráskódú fejlesztések és közösségi projektek részére.

Az NXT cryptocurrency által ihletett WAVES egy teljesen új kóddal készült platform, amelynek célja, hogy az úgynevezett „colored coin-ok” részére azzá váljon, amivé jelenleg az ETH válik a scriptek számára.  Egy olyan fejlesztőkből és üzletemberekből álló csapat vagyunk, akik az NXT-ből származó tapasztalatukat és gyakorlatukat felhasználva létre akarnak hozni egy erőteljes és rugalmas felületet a „colored coin-ok” részére, különös tekintettel a crowdfundingra, a közösségi projektekre, a nyílt forráskódú fejlesztésre és a létrehozott fizetési hálózatokra.

A Waves annak indulásakor egy teljes körű platformot kínál a decentralizált crowdfunding, közösségi menedzsment és a kódolt üzenetküldéshez.  A végfelhasználók számára egy chrome light plugin kerül kiadásra, amellyel a teljes blockchain egy elkülönült szoftver modulon fut majd.  A felhasználói élmény nagyban fog hasonlítani a hagyományos, centralizált kereskedői/banki élményhez.  Célunk a tömeges adaptáció és használhatóság.  A felhasználók a könnyen telepíthető, teljes körűen decentralizált kereskedői/crowdfunding platform előnyeit élvezhetik a böngészőjükben.





A WAVES induláskori főbb feature-i:

Egyedi tokenek kibocsátása, átruházása, decentralizált kereskedése
A „colored coin-ok” a blockchain értékábrázolásának sarkkövei.  Az egyedi tokenek jelenthetnek akér egy részesedést crowdfunding projektben, játék token-t, vagy képviselhetnek készpénz eszközöket a blockchain-ben.  A cryptotokenek használatának egyedül a felhasználók képzelete szab határt, ami talán sokkal tovább megy pénzügyi eszközök megjelenésénél a blockchain-ben.

A felhasználók képesek saját tokent létrehozni, átruházni más felhasználókra, majd kereskedni velük egy decentralizált tőzsdén.  A fő felhasználási területet a nyílt forráskódú projektek crowdfunding-jában látjuk.  Tekints úgy rá, mint egy teljes körű crypto kickstarter, ahol a felhasználók nem csak segíthetik a nekik tetsző projekteket, hanem az adományozással egy token is a birtokodba kerül, amellyel kereskedhetsz, így a token-hez fűződő jogosultságok és előnyök a token-t birtokló felhasználót illetik meg.

Különböző szabályozó hatóságokkal és tanácsadókkal dolgozunk együtt, hogy a legmegfelelőbb környezetet nyújthassuk a főbb jogrendszerek alatt.  A következő lépés a helyi jogszabályoknak teljes körűen megfelelő társaságok általi részvények és más pénzügyi eszközök kibocsátása.  A közvetlen pénzügyi eszközről-eszközre történő kereskedéssel lehetővé válik egy decentralizált tőzsdén történő közvetlen elszámolás és kereskedés.


Készpénz tokenek a WAVE blockchain-ben
A rendszer támogatja a készpénz tokeneket, amelyek össze lesznek kapcsolva világ főbb devizáival.  Ezek mögött létező pénzügyi intézmények állnak majd, melyek biztosítják, hogy a piac összhangban legyen a vonatkozó intézmények pénzmosás elleni küzdelmének alapelveivel (KYC/AML).  Ennek felépítése hasonló a Ripple-höz, csak nem ár-befagyasztással, hanem egy teljes támogató rendszerrel harmadik személyek által.
A készpénz tokenek biztosításával megtudjuk szólítani a kickstarter közösséget, így nekik nem kell különböző crypto átváltási rátákkal bajlódniuk egy kényelmes EUR vagy USD környezetben.


Сryptocurrency tokenek
A főbb cryptocurrenyket a WAVES blockchain eszközökként fogja támogatni.  Ez megengedi a decentralizált kereskedést BTC tokenekkel, amely feltehetőleg olyanok által lesz használva különböző cryptocurrency crowdfunging projektekhez, akik a WAVES platformon szeretnék elindítani kampányukat.  Az összes főbb cryptocurrency támogatott lesz.  A cryptocurrency tokenek implementációja a SuperNET projektből származó multigateway-en (MGW) alapul, ami több különálló független szerver általi bejelentkezést tesz lehetővé a támogatott cryptocurrencykhez, így egy sikeres beutalásnál a felhasználó a beutalttal megegyző blockchain tokent kap, amivel kereskedhet, vagy akár vissza is utalhatja az eredeti cryptocurrency formájába.

Ez a feature fontossá és lehetővé teszi az eszközről-eszközre történő átváltást.  Az eszköz másik eszközzel szembeni, decentralizált úton történő átváltásával hatékonyan tudjuk létrehozni az első decentralizált tőzsde/crowdfunding platformot a már „meglévő” devizákhoz és cryptocurrencykhez kötött erős monetáris hangsúllyal.


Közösségi menedzsment featureök
Decentralizált szavazás és üzenetküldés implementálásra kerül.  Ez segíti a WAVES platformon indított projektek támogatóit a kommunikálásban és döntéshozásban egy fair, átlátható módon.


Plug-in rendszer
Hogy a rendszer jövőbeni működését biztosítsuk, egy rugalmas frissítő plugin kerül megvalósításra.  Ezzel kiküszöbölhetőek a „hard forkok”, továbbá az új feature-ök implementációja a pluginon keresztül jelentősen leegyszerűsödik.





Reputáció rendszer
A reputation rendszer „karma” tokeneken keresztül kerül implementálásra.  A WAVES teljes üzleti környezetet nyújt, amelynek szerves része a reputációs rendszer.  A tranzakciók számának, létrehozott tokeneknek, egyéb blockchain aktivitásnak és más felhasználók általi visszajelzéseknek az ötvözése lesz.  Egy decentralizált KYC és ellenőrző, prekurzor rendszer lesz, amely remélhetőleg a közeli jövőben dominálni fogja az üzleti életet.


Személyes featureök
Különböző személyes featureök kerülnek implementálásra, ideértve az anonim eszközök átváltását/kereskedését.  Anonim feature-ök nélkül nem lehetne garantálni a szokásos anonim rendelésállománnyal összekötött tőzsdei élményt.








100 millió token
POS consensus algoritmus
Kiterjeszthető egyedi tranzakciós rendszer
Plugin/Blockchain apps rendszer
Decentralizált reputációs rendszer







2016. március-2016 április: Full-node programkód fejlesztésének kezdete 
2016. április: Crowdsale kezdete
2016. nyara: Testnet és felhasználói kliens teszt




A Waves ICO 2016. április 12-én kezdődik, és  2016. május 31-ig tart.


Az összes létrehozott tokenek száma 100 millió.

15 millió token jutalmakra és a fejlesztői csapatra kerül elköltésre az alábbi arányokban:
- 1 millió token a kezdeti támogatók között kerül szétosztásra. Több info alább.
- 1 millió token az ICO utáni jutalmakra fenntartva.
- 4 millió token stratégiai partnereknek és támogatóknak fenntartva.
- 9 millió tokent a fejlesztői csapat visszatart.

A maradék 85 millió token az ICO-ban résztvevők között kerül szétosztásra az összesen összegyűjtött támogatások és az adott résztvevő által nyújtott támogatás arányában.  A támogatás egy speciális honlapon kerül lebonyolításra.

Különböző kedvezmények a kezdeti támogatók számára az alábbiak szerint:
- Első ICO nap bónusz. Akik április 12-én vesznek WAVES token-t, 20%-os bónuszt kapnak.
- Akik április végéig (április 13. - április 30.) vesznek részt, 10%-os bónuszt kapnak.
- Május 1. - május 15-ig 5% bónusz jár.

Az ICO május 31-én ér véget.  Az ICO végén a tokenek kiutalhatóak lesznek az ICO platformról.[/color][/size]



Letéti szolgáltatás a WAVES ICO-hoz:
Alexander Kuzmin, mycelium.com alapító.
Paul Klanschek, coinimal.com alapító.

Multi, 3-ból 2 aláírásos szolgáltatás a Coinbase.com-on.
Az összegyűjtött összeg feloldása a WAVES network sikeres indulása után, valamint miután az ICO oldalról a WAVES walletekbe kiutalhatóak lesznek a tokenek.


Fejlesztői és ICO idővonal
- Kliens és test net indulása kampány befejezése előtt, 2016. májusában.
- Main net indulása 2016.  nyár






A kezdeti támogatók az alábbi jutalmakat kapják:
- 200000 token fenntartva a hivatalos WAVES fiók követéséért Twitteren.
- 200000 token fenntartva a hivatalos WAVES Facebook csoporthoz történő csatlakozásért.
- 100000 token fenntartva fordításokért és a nemzeti WAVES topikok fenntartásáért.
- 200000 token fenntartva a WAVES hírlevelekre történő feliratkozásért a wavesplatform.com-on.
- 300000 token fenntartva az aláírás kampányban résztvevőknek a Bitcointalkon.

A tokenek kiosztása a támogatók számára az ICO után történik, a WAVES csapat minden résztvevővel felveszi a kapcsolatot és intézkedik a bónusz tokenek kiosztásáról is.





Chinese (Szerző: allwelder)
Italian (Szerző: davide72)
French (Szerző: Arkh)
Russian (Szerző: Geo_log)
Portuguese (Szerző: neolinkhati )
German (Szerző: dadingsda)
Turkish (Szerző: Najska)
Indonesian (Szerző: dansus021)
Philippines (Szerző: ImnotOctopus)
Romanian (Szerző: abonarea )
Hungarian (Szerző: colombuszka)
Polish (Szerző: bioly)
Dutch (Szerző: hilliewood)
Japanese (Szerző: Ima)
Hebrew (Szerző: YNWA2806)
Spanish (Szerző: bhokor)
Bulgarian (Szerző: kondiomir)
Croatian (Author: Vlizzjeffrey)
Greek (Szerző: Bitcoinexpert)
Indian (Szerző: aakashsangwan)
Korean
Serbian
Vietnamese






Members:

Code: [Select]
[center][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬[/url] WAVES [url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬[/url]
[url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]░▒▓▓▓▓[/url]    [url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]▐[/url] INTRODUCING WAVES [url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]▐[/url] ULTIMATE ASSET/CUSTOM TOKEN BLOCKCHAIN PLATFORM [url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]▐[/url]    [url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0]▓▓▓▓▒░[/url]
[url=http://wavesplatform.com/]▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬[/url][/center]

Full Members:

Code: [Select]
[center][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][color=#e75c4e]▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬[/color] [b][color=#59c3d0]W[color=#8bcada]A[color=#30acd5]V[color=#47aad3]E[color=#0697d6]S [/b][color=#e75c4e]▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬[/color]
[font=arial][color=#59c3d0]░[color=#8bcada]▒[color=#30acd5]▓[color=#47aad3]▓[color=#0697d6]▓▓    [color=#3583b8]▐ INTRODUCING[/color] [b][color=#287cb4]WAVES ▐ [/color][/b] [color=#3583b8]ULTIMATE ASSET/CUSTOM TOKEN [/color][b][color=#287cb4]BLOCKCHAIN PLATFORM ▐[/color][/b][/font]    [color=#0697d6]▓▓[color=#47aad3]▓[color=#30acd5]▓[color=#8bcada]▒[color=#59c3d0]░[/url]
[url=http://wavesplatform.com/][color=#e75c4e]▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬[/color][/url][/center]

Senior Members:

Code: [Select]
[table]
[tr]
[td][center][url=http://wavesplatform.com/][size=2pt][color=#56c2cf]████
[color=#4dbed0]████████
[color=#45b9d1]████████████
[color=#3cb5d2]████████████████
[color=#34b1d3]████████████████████
[color=#d8d8d8][color=#2bacd3]██████████[/color][color=transparent]███[/color][color=#2bacd3]██████████
[color=#d8d8d8][color=transparent]██[/color][color=#23a8d4]███████[/color][color=transparent]██[/color]███[color=transparent]██[/color][color=#23a8d4]███████[/color][color=transparent]██[/color]
[color=#d8d8d8]███[color=transparent]██[/color][color=#1aa4d5]████[/color][color=transparent]██[/color]██████[color=transparent]██[/color][color=#1aa4d5]████[/color][color=transparent]██[/color]███
[color=#d8d8d8]████[color=transparent]█████[/color]█████████[color=transparent]█████[/color]████
[color=#d2d2d2]████████████████████████
[color=#cdcdcd]████████████████████
[color=#c8c8c8]████████████████
[color=#c3c3c3]████████████
[color=#bdbdbd]████████
[color=#b8b8b8]████
[/td]
[td][size=2pt][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][color=transparent]




[color=#5ec4d0]███[/color]██████████████████[color=#59bfd2]████[/color]██████████████████[color=#4cb8d5]████[/color]██████████████████[color=#20a6d2]███████████████[/color]█████[color=#0899d5]█████████[/color]
██[color=#57c2cf]███[/color]██████████████[color=#48bccf]███[/color]██[color=#77cada]███[/color]██████████████[color=#64c1d9]███[/color]██[color=#22a7d4]███[/color]██████████████[color=#28a7d7]███[/color]█████████████████[color=#0c9cd6]███[/color]
████[color=#59c3ce]███[/color]██████████[color=#4dbdd0]███[/color]██████[color=#41b8d0]███[/color]██████████[color=#4bb9d4]███[/color]██████[color=#30acd3]███[/color]██████████[color=#23a8d3]███[/color]███████[color=#27a6d3]▄▄▄[/color]███████████[color=#0c9cd6]████████████[/color]
██████[color=#53c1cf]███[/color]██████[color=#4bbdcf]███[/color]██████████[color=#6cc5d8]███[/color]██████[color=#48b7d3]███[/color]██████████[color=#3fb2d5]███[/color]██████[color=#47b5d6]███[/color]█████████[color=#27a6d3]▀▀▀[/color]██████████████████████[color=#0597d6]██[/color]
████████[color=#53c1cf]███[/color]██[color=#4bbdcf]███[/color]██████████████[color=#6cc5d8]███[/color]██[color=#48b7d3]███[/color]██████████████[color=#3fb2d5]███[/color]██[color=#47b5d6]███[/color]████████████████████████████████████[color=#0597d6]██[/color]
██████████[color=#5dc3d2]████[/color]██████████████████[color=#5abcd6]████[/color]████████[color=#4bbad2]██[/color]████████[color=#40b4d6]████[/color]███████[color=#38afd7]███████████████[/color]███[color=#2fa9da]██████████████


[/td]
[td]
[color=#e75c4e]▐


[/td]
[td][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][font=arial][size=14pt][color=#3583b8]INTRODUCING[/color] [b][color=#287cb4]WAVES[/color][/b]
[color=#3583b8]ULTIMATE ASSET/CUSTOM TOKEN [/color][b][color=#287cb4]BLOCKCHAIN PLATFORM[/color][/b][/size]
[/td]
[td]
[color=#e75c4e]▐


[/td]
[td]
[center][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][color=#b02315][size=7px][b]▪▪▪PLUG-IN SYSTEM▪▪▪
[color=#287cb4]▪▪▪DECENTRALIZED TRADING▪▪▪[/color]
▪▪▪COMMUNITY MANAGEMENT FEATURES▪▪▪
[color=#287cb4]▪▪▪CRYPTOCURRENCY TOKENS▪▪▪[/color]
▪▪▪FIAT TOKENS▪▪▪
[/td]
[td]
[color=#e75c4e]▐


[/td]
[/tr]
[/table]

Hero/Legendary Members:

Code: [Select]
[table]
[tr]
[td][center][url=http://wavesplatform.com/][size=2pt][color=#56c2cf]████
[color=#4dbed0]████████
[color=#45b9d1]████████████
[color=#3cb5d2]████████████████
[color=#34b1d3]████████████████████
[color=#d8d8d8][color=#2bacd3]██████████[/color][color=transparent]███[/color][color=#2bacd3]██████████
[color=#d8d8d8][color=transparent]██[/color][color=#23a8d4]███████[/color][color=transparent]██[/color]███[color=transparent]██[/color][color=#23a8d4]███████[/color][color=transparent]██[/color]
[color=#d8d8d8]███[color=transparent]██[/color][color=#1aa4d5]████[/color][color=transparent]██[/color]██████[color=transparent]██[/color][color=#1aa4d5]████[/color][color=transparent]██[/color]███
[color=#d8d8d8]████[color=transparent]█████[/color]█████████[color=transparent]█████[/color]████
[color=#d2d2d2]████████████████████████
[color=#cdcdcd]████████████████████
[color=#c8c8c8]████████████████
[color=#c3c3c3]████████████
[color=#bdbdbd]████████
[color=#b8b8b8]████
[/td]
[td][size=2pt][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][color=transparent]




[color=#5ec4d0]███[/color]██████████████████[color=#59bfd2]████[/color]██████████████████[color=#4cb8d5]████[/color]██████████████████[color=#20a6d2]███████████████[/color]█████[color=#0899d5]█████████[/color]
██[color=#57c2cf]███[/color]██████████████[color=#48bccf]███[/color]██[color=#77cada]███[/color]██████████████[color=#64c1d9]███[/color]██[color=#22a7d4]███[/color]██████████████[color=#28a7d7]███[/color]█████████████████[color=#0c9cd6]███[/color]
████[color=#59c3ce]███[/color]██████████[color=#4dbdd0]███[/color]██████[color=#41b8d0]███[/color]██████████[color=#4bb9d4]███[/color]██████[color=#30acd3]███[/color]██████████[color=#23a8d3]███[/color]███████[color=#27a6d3]▄▄▄[/color]███████████[color=#0c9cd6]████████████[/color]
██████[color=#53c1cf]███[/color]██████[color=#4bbdcf]███[/color]██████████[color=#6cc5d8]███[/color]██████[color=#48b7d3]███[/color]██████████[color=#3fb2d5]███[/color]██████[color=#47b5d6]███[/color]█████████[color=#27a6d3]▀▀▀[/color]██████████████████████[color=#0597d6]██[/color]
████████[color=#53c1cf]███[/color]██[color=#4bbdcf]███[/color]██████████████[color=#6cc5d8]███[/color]██[color=#48b7d3]███[/color]██████████████[color=#3fb2d5]███[/color]██[color=#47b5d6]███[/color]████████████████████████████████████[color=#0597d6]██[/color]
██████████[color=#5dc3d2]████[/color]██████████████████[color=#5abcd6]████[/color]████████[color=#4bbad2]██[/color]████████[color=#40b4d6]████[/color]███████[color=#38afd7]███████████████[/color]███[color=#2fa9da]██████████████


[/td]
[td]
[color=#e75c4e]▐


[/td]
[td][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][font=arial][size=14pt][glow=#fdfdfd,1][color=transparent]...[color=#3583b8]INT[glow=#f8f8f8,1]ROD[glow=#f3f3f3,1]UCI[glow=#eeeeee,1]NG[/color][glow=#e9e9e9,1] [b][color=#287cb4]WAV[glow=#e4e4e4,1]ES[/b][color=transparent]........
[glow=#fdfdfd,1][color=transparent]...[color=#3583b8]ULT[glow=#f8f8f8,1]IMA[glow=#f3f3f3,1]TE [glow=#eeeeee,1]ASS[glow=#e9e9e9,1]ET/[glow=#e4e4e4,1]CUS[glow=#dfdfdf,1]TOM[glow=#dbdbdb,1] TO[glow=#d6d6d6,1]KEN [/color][b][color=#287cb4][glow=#d1d1d1,1]BL[glow=#cccccc,1]OCK[glow=#c7c7c7,1]CHAI[glow=#c2c2c2,1]N P[glow=#bdbdbd,1]LATF[glow=#b8b8b8,1]ORM[color=transparent]...
[/td]
[td]
[color=#e75c4e]▐


[/td]
[td]
[center][url=https://bitcointalk.org/index.php?topic=1387944.0][color=#b02315][size=7px][b]▪▪▪PLUG-IN SYSTEM▪▪▪
[color=#287cb4]▪▪▪DECENTRALIZED TRADING▪▪▪[/color]
▪▪▪COMMUNITY MANAGEMENT FEATURES▪▪▪
[color=#287cb4]▪▪▪CRYPTOCURRENCY TOKENS▪▪▪[/color]
▪▪▪FIAT TOKENS▪▪▪
[/td]
[td]
[color=#e75c4e]▐


[/td]
[/tr]
[/table]

Aláírás kampány részletek:
https://blog.wavesplatform.com/signature-campaign-details-8f7d56584d5e#




« Last Edit: July 20, 2016, 01:28:24 PM by Tinnitus »

Tinnitus

  • Novice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Aktuális hírek fordításai a https://blog.wavesplatform.com/-ról
 

FONTOS! AZ ICO SITE-RÓL UTALD KI A WAVESEDET, MERT HAMAROSAN DEAKTIVÁLÓDIK AZ OLDAL!
Ha esetleg a deaktiválásig nem utalod ki, úgy kérlek vedd fel a kapcsolatot a Supporttal!

2016. augusztus 4.

1) Fejlesztői Update

Elkezdtük az egyedi tokenek implementációját, amit hamarosan tesztelünk a full node-ok indulásával és a POS implementációval.  Ezzel párhuzamosan egy megfelelő motoron is dolgozunk a HFT-alapú váltó miatt.  A fő váltókon bekövetkezett hackelések miatt kiemelten fontos, hogy egy gyors és biztonságos váltót hozzunk létre.

A full node release egy sikeres teszten megy keresztül, de további visszajelzéseket bárkitől szívesen fogadunk, akik szeretnék, hogy a Waves hálózat a lehető legbiztosabb legyen.  Mint mindig, ez az elsődleges célunk.  A következő UI-t érintő változás a megfelelő időben fog történni.  Miután az egyik alap funkció is kész lesz, továbbléphetünk az LPOS felé, amely lehetővé teszi majd egy bankszerű platform elindítását is, amellyel rengeteg projekt indulhat a Waves-en.

2) Full Node a Testneten: Konfiguráció

További információkat találhatsz a saját Waves node testnet konfigurációjáról a https://github.com/wavesplatform/Waves/wiki/How-to-configure-Waves-node oldalon.  Ha további információra lenne szükséged, kérdezz minket a #testnet-maintainers Slack csatornánkon.  A bugokat a saját fórumunkon, a https://wavestalk.org/technical-discussion/ oldalon jelentheted.

3) Új weboldal

Elindítottuk az új weblapunkat a https://wavesplatform.com/ címen, ahol pár új arcot is láthattok a Csapat menüpont alatt. Egy átfogó képet is kaphatsz a közeljövőben implementálásra kerülő tartalmakról.  Kérlek jelezd, ha hibát találsz.

4) A Fejlesztő csapat (további információ a honlapon)

Yuri Petrov(@gagarin55) több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező fejlesztő.  Különböző banki megoldások fejlesztésén dolgozott, továbbá a Scorex projektben is fontos szerepe volt.

Alexey Kiselev egy lelkes programozó.  A moszkvai állami egyetemen szerzett diplomát, majd szoftverfejlesztőként dolgozott különböző bankoknál és fizetési szolgáltatóknál.

Sergey Ishchenko(@beregovoy68) több mint 10 éves Java szoftverfejlesztői tapasztalattal. Pénzügyi és banki projekteken dolgozott.  Fő feladata a Waves Lite Client fejlesztése és a csapat koordinálása.

Tobias Schwarz(@tosch) jelenleg Berlinben tanul szociológia szakon MA képzésen.  Tapasztalt front-end fejlesztő, aki részt vett a superNET lite wallet fejlesztésben is.

Carlos M. Parada(@waves.eth) különböző képességekkel rendelkező dizájner, aki az architecttől kezdve a 3D modellezésen át a website/app fejlesztésig sok mindenhez ért. Olyanokkal dolgozott együtt, mint a Hilton Hotels Group vagy a Kompas Gramedia.

Ivan Shcheglov miután végzett a moszkvai állami egyetem elektromérnök szakán, Londonba költözött, ahol IT tanácsadóként dolgozott olyan nagy vállalatoknál, mint a JP Morgan, Barclays, Deutsche Bank vagy Nomura.

5) Business

Egy teljesen működőképes technológiát kell alkotnunk hogy reklámozhassuk.  Az eszközök fejlesztését hibátlanul kell elvégeznünk, az eddigi megközelítés visszaigazolásra került egy n nevesebb kriptográfustól, így reméljük hogy tudományos sajtó is foglalkozik a Waves megközelítésével.  Az eszközök és a full node egy kiemelkedő mérföldkő a Waves platform számára, így muszáj innovatívnak maradtunk, amellyel rengeteg világi és olyan partneri problémára adhatunk megoldást, akikkel folyamatosan kapcsolatban állunk azért, hogy a Waves a lehető leginkább elfogadott legyen a hétköznapi életben is.

A legfrissebb klienst mindig megtalálod a https://wavesplatform.com/ oldalon.

2016. július 25.

1) Fejlesztői Update

A full node tervezett kiadása egy sikeres, bug-mentes tesztelésen van túl.  Rengeteg kód kiegészítés a múlthéten került bele, amelyek szükségesek a platform főbb funkcióinak működéséhez.  A fejlesztők minden tesztet júliusban terveznek befejezni azzal, hogy a public full node kiadásra kerül még augusztus elején.  Az eszközök fejlesztése ezzel egy időben folyamatban van és úgy tervezzük, hogy nem sokkal a full node megjelenése után adjuk ki.  Az eszközök specifikációja itt található.  Bárkitől bármilyen visszajelzést, amely a Waves hálózat stabilitását és biztonságát szolgálja, szívesen fogadunk.

2) Full Node a Testneten: Konfiguráció

További információkat találhatsz a saját Waves node testnet konfigurációjáról a https://github.com/wavesplatform/Waves/wiki/How-to-configure-Waves-node oldalon.  Ha további információra lenne szükséged, kérdezz minket a #testnet-maintainers Slack csatornánkon.  A bugokat a saját fórumunkon, a https://wavestalk.org/technical-discussion/ oldalon jelentheted.

3) Video, Rádió Update

A következő héttől heti videó és rádió frissítéseket fogunk közzétenni Sasha közreműködésével.  A hét közepén várható az első adás Sasha-val és pár különleges vendéggel.

4) Weblap Update

Ha minden a terv szerint halad, ezen a héten élesítjük az új honlapunkat, amely már tartalmazni fogja a csapat új tagjait is.

5) Lite Client 0.4.2 Update

Feature-ok:

-   A biztonság növelése érdekében meghatározatlan tranzakció aláírások hozzáadása
-   Új fizetési API-ra váltás
-   Fizetési dialog hozzáadása
-   A tranzakciós jutalék monstantól változtatható
-   Optimalizált teljesítmény

Tutorial: https://wavestalk.org/waves-lite-client/waves-lite-client-tutorial/

Részletek: https://github.com/wavesplatform/WavesGUI/releases/tag/v0.4.2

Letöltés: https://chrome.google.com/webstore/detail/wavesliteapp/kfmcaklajknfekomaflnhkjjkcjabogm

A legfőbb prioritás a full node kiadása és egy stabil, biztonsági public network.  A következő lényeges UI változások ennek megfelelően fognak megtörténni.

A legfrissebb klienst mindig megtalálod a https://wavesplatform.com/ oldalon.


2016. július 18.

Waves – Heti helyzetjelentés v3

1) Public Full Node kiadása

A hét elejére tervezzük a public full node indulását a testnet-en.  A kód alaposan tesztelésre kerül mielőtt felkerülne a mainnet-re.  A legutóbbi kód a https://github.com/wavesplatform/Waves/releases/tag/v0.2.1 oldalon található, így minden visszajelzést örömmel fogadunk azoktól, akik szeretnék segíteni a munkánkat, valamint biztosítani kívánják, hogy a Waves hálózat továbbra is stabil és biztonságos marad.  Különböző bounty-k lesznek elérhetők bárkinek aki megismételhető bugokat tud generálni, amiket közzé is tesz.

2) Full node-ok a testneten: konfiguráció

Az alábbi linket minden információt megtalálsz arról, hogyan kell konfigurálnod a Waves node-odat a testnethet: https://github.com/wavesplatform/Waves/wiki/How-to-configure-Waves-node.  Ha további információra lenne szükséged, nyugodtan kérdezz minket a Slack csatornánkon a #testnet-maintainers címen.  A bugokat a fórumonkon, a https://wavestalk.org/technical-discussion/ oldalon tudod jelenteni.

3) Token specifikációk

A Waves eszközök és tokenek kereskedéséhez használt specifikáció felkerült a githubra is a https://github.com/wavesplatform/Waves/blob/master/Assetsspecification.md címen.  A Waves tokenek protokollja a legfelsőbb szinteken foglalja magában az eszköz-eszköz kereskedelmet, csakúgy mint a centralizált order-matchinget - ez lehetővé teszi a megszokott crypto kereskedés sebességét egy peer-to-peer szinten is.  A későbbiekben egy külön frissítés keretében további információkat fogunk megosztani az egyedi tokenekről is.

4) Lite Client Update

További hír, hogy több kisebb-nagyobb módosítást végeztünk a lite clientben annak érdekében, hogy az a leginkább felhasználóbarát legyen.  Ez megában foglal egy kis külalaki módosítást, valamint egy beszéd-ablakot, amely a tranzakció elküldése UTÁN jelenik meg, a fogadó fél és az elküldendő összeg megerősítése érdekében.  Hozzá fogunk adni egy változtatható „fee’ opciót is.

Jelenleg továbbra is a legnagyobb prioritásunk a full node-ok, és egy stabil, biztonságos publikus hálózat kiadása.  Ennek következtében a UI-t érintő nagyobb változások a fenti kritikus frissítés után következnek.

A legfrissebb klienst mindig megtalálod a https://wavesplatform.com/ oldalon.


2016. július 2.

Waves – Heti helyzetjelentés v2

1) Fejlesztői frissítés

Jelenleg az elsődleges célunk a publikus full node kódolása, amely után röviddel custom tokenek jönnek.  „Tartjuk magunkat az ígértekhez (http://imgur.com/rzfIOi2); pár nem várt bug közbejött, de gyorsan javítottuk őket.  A kezdet mindig nehéz, de túl kell esnünk ezen” mondja Sasha.  Két héten belül a publikus full node-ok is készen lesznek.

Mint mindig, a gond a fejlesztés gyorsaságának fenntartása a biztonság kára nélkül.  A DAO smart contract exploitja további figyelemre sarkallta a cryptocurrency világot.  A publikus full node kód tesztelés kritikus pont a Waves számára.  A felhasználók forrásainak biztonsága mindig a legfontosabb – enélkül nem lehet bízni a blockchainben.

2) FoundersDevelopers meetup és kooperációs tervek a Liskkel

Blockchain fejlesztők egy csapata több projekt képviseletében találkozott a héten Moszkvában a Waves által szervezett (https://wavesplatform.com/) FounderDevelopers eventen (https://www.facebook.com/events/1763404587211413/).  Az egyik fő résztvető Max Kordek volt a Lisk projektből ( https://twitter.com/MaxKordek.

„Max tudja mit csinál.  Tetszett a Lisk, és most már sokkal többet tudok róla.  Ígéretes egy projekt” közölte Sasha.  A meetup egyik eredménye, hogy a Waves csapat valószínűleg egy cross-chain transzfer protokolt hoz majd létre a Lisk és a Waves között.

3.) BioViva együttműködés

Waves társult a BioVivával, amely egy áttörő kutatást vezető cég az öregedés és az életkor meghosszabbításában.  BioViva az év vége felé tokenek létrehozásával crowfoundingolni szándékozik egy kutatást a Waves platformon.  Ezek egyaránt eladhatóak-vehetőek, átruházhatóak lesznek, és végül különböző szolgáltatásokra beválthatóak is a BioVivanál.

Ez egy izgalmas és az élvonalba tartozó kutatás, valamint egy remek lehetőség mind a Waves és BioViva számára.  Az alábbi linkeken többet is megtudhatsz a két cég közötti megállapodásról:

http://finance.yahoo.com/news/bioviva-partners-waves-blockchain-tokens-024400311.html
http://money.china.com/fin/kj/201606/30/8710059.html

Egy további jelentős megállapodás jelenleg véglegesítés alatt, amelyet a következő héten jelentünk be.

4) Fejlesztőket keresünk

Waves jelenleg fejlesztőket keres.  Megfelelő Blockchain kutató és Scala kódolási tapasztalat szükséges.  Ha csatlakoznál a Waves csapathoz, kérlek vedd fel velünk a kapcsolatot Slacken vagy emailen a [email protected] címen.

5) Új váltók

Az előző héten a Bittrexen kívül két további váltó is felvette a Waves-t: A kínai Touzibi váltó ( http://www.touzibi.com/ és a crypto bróker https://www.litebit.eu/.  További váltók integrálására számítunk amint a full node kód kiadásra, a publikus nodeok pedig engedélyezésre kerülnek.

6) Hírek és események

BIP001, a Blockchain Incredible Party 2016. július 7-én kerül megrendezésre Odessa, Ukrajnában, a Fekete-tenger partján – természetesen a Waves is ott lesz.  Az előparty 2016. július 6-án kezdődik. További információ: http://bip001.com/.

Végül, széleskörű leírásokat találhatsz a https://bitbillions.com/waves-platform/ oldalon a Waves támogató GlobalWork365 jóvoltából (https://twitter.com/globalwork365).  Ez egy kiváló bemutató mindenki számára, aki új részvető a Wavesben, vagy többet szeretne tudni.  Kövesd a legfrissebb híreket a hivatalos WAVES fórumunkon (https://wavestalk.org/).


2016. június 24.

Waves – Heti helyzetjelentés v1



Nagy hét volt ez a Waves és úgy általában a crypto számára.  A kereskedés elindult Bittrexen és aktívan folytatjuk a többi váltón történő listázást is.  A Poloniexnél már rendelkeznek a szükséges kóddal, és ha kell, a továbbiakban is segítséget nyújtunk az integrációhoz.

Ezen a héten láthattuk azt is, ahogy az Ethereum járulékos károkat szenved a DAO-ból egy hibán keresztül kikerült több tízmillió dollárnyi ETH-nek köszönhetően.  Ezek az események megerősítik a fontosságát a felelősségteljes fejlesztésnek, valamint a gyorsaság és a biztonság közötti egyensúly megtalálásának.  Az elsődleges célunk mindig a befektetők vagyonának védelme kell, hogy legyen.  Éppen ezért nem tettünk bejelentést olyan együttműködésekről és kezdeményezésekről, amelyek nem voltak biztosak.

Fejlesztői idővonal

A Waves fejlesztése jelenleg a tervek szerint halad.  Az első készpénz eszközök és gatewayek engedélyezését júliusban tervezzük azzal, hogy a decentralizált eszköz váltó augusztusban indul.  A moszkvai BioViva Sciencesszel történt sikeres találkozó után reméljük, hogy a nyár végén a cég a Waves platformon bonyolítja le a crowfundingját.

Fórum és kliens update

A WavesTalk.org fórumunk a mai napon indul.  A kliens új, v0.4.0-ás verziója már elérhető a WavesPlatform.com oldalon.  Ha nem használod a Chrome app auto-update lehetőségét, ajánljuk, hogy töltsd le.  Változások:

- Az ’1W’ karakter előtagú WAVES címek opcionálisak
- Unconfirmed/pending tranzakciók most már azonnal, egyedi státusszal jelennek meg
- Fejlettebb error és warning üzenetek


2016. június 19.

Instrukciók Waves Bittrexre történő utaláshoz

Egy kis félreértés van a Bittrexre történő utalások körül a Lite kliens miatt, ezért az a jövőben frissítésre kerül.

Először egy kisebb, 1.01 Waves utalással teszteld az utalást.

Amikor a BittrexRE utalsz, az ottani cím elejéhez hozzá kell adnod az alábbit: 1W



Amikor a BirrexRŐL kifelé utalsz egy lite kliensbe, a cím előtt 1W-t törölnöd kell.


2016. június 17.

Új Waves kliens elérhető: Mainnet v0.3.3



Kiadtunk egy frissítést a Waves wallethez, hogy a jelenleg Június 20-án esedékes váltói megjelenésre növeljük a biztonságot.

A walletben történt legfőbb változás a (jobb fölső sarokban található) „backup modal”, amely lehetővé teszi, hogy megnézd a seed-ed, private key-ed, public key-ed és az ebből származó address-ed.

Ha nem mentetted el a seed-ed, vagy véletlenül rosszat mentettél el, ez a legjobb módja, hogy biztonsági másolatot készíts az accountról a jövőbeni hozzáférés érdekében.  Javasolt a seed-et biztonságos helyre menteni, egy USB pendrivera vagy offline számítógépre, esetleg valahol papír alapon tárolni.  Ne mentsd el tiszta szövegfájlként olyan számítógépre, amely internet csatlakozással rendelkezik.

További frissítések:

Útmutató új accountok létrehozásánál

Accountok importálásának és regisztrációs folyamatának fejlesztése

További szavak szótárhoz történő hozzáadása a seed generáláshoz

Ha Chrome appot használsz, a wallet automatikusan frissül.  Ha a fájlokat te leszeretnéd tölteni majd telepíteni, az alábbi linket mindig megtalálod a legfrissebb verziójú walletet:


https://chrome.google.com/webstore/detail/wavesliteapp/kfmcaklajknfekomaflnhkjjkcjabogm



2016. június 17.

Waves váltókon történő kereskedésének indulása és hálózati biztonság

Jelenleg a Waves váltókon történő kereskedésének indulását készítjük elő.  Egy kicsivel több idő szükséges az integrációhoz: a hálózat még fiatal, így a folyamat bizonyos elemein még csiszolnunk kell.

Tudjuk mennyire fontos egy token szabad piaci kereskedése – felmérhető a projekt iránti érdeklődés, valamint lehetővé teszi egy nagyobb számú kezdeti befektető számára, hogy a Waves ökoszisztéma része legyen.  Azonban mindig egyensúlyt kell találni a fejlesztés sebessége és a hálózat biztonsága között.  Nem kockáztathatjuk az emberek pénzét, hogy teljesítsük a kizárólag profitorientált kereskedők igényeit arra vonatkozóan, hogy a tokenjeikkel a lehető leghamarabb kereskedhessenek.

Ezt a crypto-világ MtGox óta egyik legnagyobb összeomlásának napján írom.  A DAO feltörésével jelenleg a tét a befektetők ETH-jeinek milliói.  Ez erősen releváns a mi szempontunkból is.  A blockchain rendszerek decentralizáltak, de emberek által kódolva, amely hibákra ad lehetőséget.  Amikor egy blockchain rendszerbe fektet mindig észben kell tartanod: a biztonság az első.

A kereskedés először Bittrexen indul.  Azok, akik még nem utalták ki a Waveseket az ICO accountjukról: kérlek még ma frissítsétek a Chrome plug-injaitokat, generáljatok új accountot, írjátok le a seed-eteket és tartsátok egy biztonságos helyen (vagy használjátok a back-up toolt, amely a kliens egy későbbi verziójában lesz elérhető).  Az így létrehozott új címedet használd az ICO oldalon.  Ha úgy döntesz, a tokenjeidet egyenesen átutalhatod majd egy váltóra is.

A blockchain projektek lényegében közösségi projektek.  Ahhoz, hogy elérje célját, a közösségen belül integritás kell.  Ahhoz, hogy a befektetők eszközeit semmilyen módon ne kockáztassuk, a fejlesztőket nem szabad siettetni.
 


« Last Edit: August 11, 2016, 11:16:34 PM by Tinnitus »

Tinnitus

  • Novice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Aktuális hírek fordításai a https://blog.wavesplatform.com/-ról
 

FONTOS! AZ ICO SITE-RÓL UTALD KI A WAVESEDET, MERT HAMAROSAN DEAKTIVÁLÓDIK AZ OLDAL!
Ha esetleg a deaktiválásig nem utalod ki, úgy kérlek vedd fel a kapcsolatot a Supporttal!

2016. szeptember 17.

1.) Fejlesztői update

A következő hetekben kiadásra kerülnek a full nodeok a testneten!  A majdnem teljes Scorex újraírás után, a megmaradt bugokat és problémákat kiküszöböltük.  Mostmár tudjuk, hogy mik a hátramaradt fontos (és kritikus) változtatást igénylő területek a testnet kódban.  A kiadást hétfőre tervezzük, az elmúlt 3 hónap eredményeinek kiadásával együtt, hogy végül egy teljes összképet kapjunk a közösség által létrehozott stressz teszten.

Ha minden jól megy, a kód a közösség számára is kiadásra kerül, így bárki képes lesz full node-ot üzemeltetni.  Ezen lépés teljesítésével a Waves hálózat teljesen decentralizálttá válik.  Jutalom programban vehetnék részt azok, akik képesek lesznek összeomlasztani a testnetet, vagy jelentősebb bugokat találnak.  A #testnet-maintainers Slack csatornánkon tudsz jelentkezni.

2.) Eszközök és távolabbi fejlesztések

Eredetileg az eszközöket a mainnet kiadásával egyidejűleg terveztük kiadni, de végül úgy döntöttünk, hogy a mainnetre koncentrálunk mialatt véglegesítjük az eszköz létrehozás folyamatát.  Jelenleg a Waves hálózat decentrelizációjára koncentrálunk; minden más erre épül, így a további funkciókat gyorsan kiépíthetjük ha ez elkészült.  Az LPoS hasonlóan fog kinézni a jövőben – jelenleg még „vanilla” PoS rendszert futtatunk, amelyre tudunk építeni.

Az LPoS előtt jönnek az első gateway-ek, amellyel könnyen mozgathatunk készpénzt a blockchainre és abból ki.  Ezután blockchain alapú, centralizált keres-kínálat rendszert hozunk létre, hogy lehetővé tegyük a gyors kereskedést.  Ezzel létrejön majd a Waves első termék verziója. További feature-ok, mint smart contractok később érkeznek.

3.) „Heti Waves” video

Heti videókat fogunk készíteni a Waves fejlesztésének állapotáról, valamint gyors updatekről is.  Ezt a kezdeményezést a lehető leghamarabb akartuk elindítani a marketing stratégiánk részeként.  A Daily Decrypt megszűnése óta piaci rés alakult ki ilyen rövid, hozzáférhető – és remélhetőleg – humoros fejlesztési összefoglalók tekintetében a crypto világban.  A Waves jó helyzetben van ehhez, hisz megvan a forrásunk és a tapasztalatunk is.  Az első epizódot youtube-on megtekintheted:   [LINK]

A következő hetekben kialakul a koncepció és remélhetőleg szokásos eseménnyé alakul át.  Az a tervünk, hogy nemcsak egy kész termék szolgáltatói legyünk, hanem egy szélesebb közösség is a crypto világ számára.

Továbbo információkért olvasd el Sasha nemrégi AMA (ask my anything – kérdett/felelek) írásos változatát: http://coremedia.info/index.php/waves-news/item/308-waves-platform-9-9-2016-ama-transcript-with-sasha-ivanov
4.) Waves cikkek

Az első és utolsó szó a pénzben: A Bitcoin miért inkább ősi sumér mint szövetségi bank:  http://www.huffingtonpost.com/john-rampton/the-first-and-last-word-i_b_11991946.html

Ez nem verseny, hanem ultramarathon: https://medium.com/@cassiuscrypto/its-not-a-race-it-s-an-ultramarathon-3d1bde7afde2#.noaqkro8z

Mit nyújthat a Waves a zenepiacnak: https://blog.wavesplatform.com/what-waves-custom-blockchain-tokens-platform-offers-the-music-industry-f73a363846c9#.b9vhr0cx1

Üzletrészek/Részvények a blockchainen: https://blog.wavesplatform.com/securities-on-blockchain-58b8e637bf3f#.cgtb9mezu

2016. szeptember 1.

1.) Fejlesztői update

A tesztelés folytatódik, a core fejlesztők új Waves verziót futtatnak, amely a közelgő napokban kiadásra kerül tesztelés céljából.  Ez magába foglal különböző hálózati fejlesztéseket, jobb peer adat és hibakezelést, hálózati forgalom optimalizációt és kisebb algoritmus hangolásokat.

Az előző tervezési időktől való eltérést a Scorex-ben lévő ksiebb gondok okozták.  A hibák kijavítása miatt szinte az egész hálózati kódot újra kellett írni; kb. a Wavesben használt Scorex kód 90%-a újraírásra kerül.

Dolgozunk a mobil appon, amely teljes átalakításon kell hogy átessen.  A token készítés még mindig függőben, amely később szintúgy implementálásra kerül a mobil GUI-ban.

2.) Könyvelés

A Waves a saját bitcoinjait elküldi a Coinbaseről, ahol az ICO alatt, biztonságosan tárolásra kerültek.  Ez részletekben kell, hogy megtörténjen, tekintettel a maximum 2.500 BTC-s limitre.  Az alábbi linkeken láthatod a különböző BTC címeket:

https://blockchain.info/address/3DWBSSAue32YS8PcW2gLs6m52BCCv3UgDA
https://blockchain.info/address/35fe2CM2zbMeSfhRjpjW8ikTJcZj8NooFD
https://blockchain.info/address/36Qe5CnoGRx9nakFD1rdPkfvuWzSk9c6Zw
https://blockchain.info/address/3BPrbYMyzgb6BZHHKFrsETBwtYzLqoXcgr

1.000 BTC került Waves-re átváltásra, a piac támogatása érdekében, valamint azon befektetők érdekében, akik elakarták adni az ICO részesedésüket.  További 4.000 BTC került készpénzzé történő átváltásra a kiadások miatt – ez a bitcoin halving előtt történt, történelmien magas átváltási rátán.  A Waves kiadásai meglepően alacsonyak az üzleti élethez képest, és a maradék bitcoin még évekig kitarthat.  A jelenlegi kiadások általában 50-60.000 USD között mozognak havona.  Az augusztusi kiadások részletezése az alábbiakban:





3.) Waves cikkek

Ez nem verseny, hanem ultramarathon: https://medium.com/@cassiuscrypto/its-not-a-race-it-s-an-ultramarathon-3d1bde7afde2#.noaqkro8z

Mit nyújthat a Waves a zenepiacnak: https://blog.wavesplatform.com/what-waves-custom-blockchain-tokens-platform-offers-the-music-industry-f73a363846c9#.b9vhr0cx1

Üzletrészek/Részvények a blockchainen: https://blog.wavesplatform.com/securities-on-blockchain-58b8e637bf3f#.cgtb9mezu


2016. augusztus 23.

Ez a hét a testneten történő erőteljes tesztelésről fog szólni.  A bounty program bejelentését követő pár óra alatt több mint 100 node lett hirtelen aktív.  A Waves csapat elképesztően hálás a közösségnek, hogy ebben a rendkívül fontos folyamatból kiveszi a részét.

Az eszközök programozása a full node-okkal egy időben történik, így mindkettő indulása ugyanakkorra várható.

1.) Waves AMA

Múlthét szombaton Sasha a Core Radion tartott egy AMA-t (Ask me anything = Kérdezz-felelek). Az alábbi linken elérhető https://soundcloud.com/coremediaradio/waves , vagy olvasd el a gépelt változatot: http://coremedia.info/index.php/waves-news/item/295-wavesplatform-core-radio-show-transcript-with-sasha-ivanov .

Az interjú széleskörű kérdéseket érintett a Waves kapcsán. Ezek közül a kérdések közül a közösségnek több már ismerős lehet, több viszont kevésbé.  Ezek:

2.) Készpénz transzfer és crowd-funding

Ez a Waves platform zászlóshajója, és az egyik első feature ami elindul.  Az egyedi tokenek lehetővé teszik a bankok és pénzügyi szolgáltatók számára azt, hogy olyan készpénzt bocsássanak ki a blockchainen, amely mögött valódi érték van, továbbá amellyel a szervezetek saját hatáskörükben rendelkezhetnek.  Ez viszont engedélyezi a készpénz alapú crowd-fundingot bitcoin helyett, amelynek régóta helye van a crypto világban (ideértve a Waves-et is).  A tradicionális crowd-funding kisebb díjakkal operálhat majd, köszönhetően a decentralizált platformnak.

3.) Plug-inek

A Waves kétszintű felépítése lehetővé teszi az egyedi tranzakciókat is.  A third-party plug-inek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy létrehozzák a saját featurejeiket, mint pl. a szokásos, vagy tömeges fizetéseket (ami pl. osztalékfizetésnél szükséges).  A cél, hogy minél több fejlesztőt vonzzunk be, akik idővel értéket és funkcionalitást hoznak a hálózatra.

4.) Üzenetek

A Waves tartalmazni fog egy titkosított off-chain üzenetküldő rendszert is.  Egy hagyományos public/privát kulcs rendszert fog alkalmazni, de az ehhez kapcsolódó információ nem kerül tárolásra a blockchainen, csak egyéb rendszereken (hacsak ez nem kifejezetten szükséges).  EZ a megközelítés még biztonságosabb és a szükségtelen terhelés is elkerülhető vele.

5.) API-k

Az API kliens egy egyszerű, gyorsan telepíthető plug-in lesz.  Mint mindennél, itt is a cél az, hogy a lehető leghozzáférhetőbb legyen.  Az API-khoz használt plug-inokkal a Waves elkerüli az API-k cseréléséből eredő problémákat, amely kritikus a megbízható és üzleti adaptációhóz.

6.) Smart(er) contracts

A Waves végül elindítja a saját verziójú smart contract rendszerét, amely lényegesen különbözni fog az Ethereum saját rendszerétől.  ’Kizárólag a full nodeokon futtatunk majd smart contractokat – kizárólag bizonyos nodeok – mialatt a többi node a végrehajtást fogja ellenőrizni.  Nem kell, hogy a smart contractot hajtsák végre.  Nem lesz skálázódás vagy biztonsági problémánk.  Olyan dolgok, mint a DAO hack nem történhet.  Minden contract „sandboxolva” lesz…  Pénz tranzakciók nem smart contractokon keresztül történnek.’

7.) Incent

Örömmel jelentjük be, hogy új partnerünk van!  A kereskedő és crypto üzlet hub, a BitScan új blockchain alapú hűség/jutalom programot indít a Wavesen, az Incent-et.  A BitScan októberben tartja a saját crowdfundingját, és az első üzletek újévkor indulnak.  Piackutatás után a BitScan már több megkeresést is kapott különböző helyekről, és aktívan a továbbiakban is további kapcsolatokat épít.  Az Incent whitepapert és további információt az alábbi linket találsz: http://incent.bitscan.com/

8.) Waves cikk

Mit nyújthat a Waves a zenepiacnak: https://blog.wavesplatform.com/what-waves-custom-blockchain-tokens-platform-offers-the-music-industry-f73a363846c9#.7gth9r3p5

2016. augusztus 10.

1) Új weblap és ICO site kifizetések

Először is, minden olyan ICO-befizetőt felkérünk, aki még nem utalta ki az egyenlegét, hogy ezt tegye meg a lehető leghamarabb, mivel az ICO oldal hamaorsan deaktiválódik.  Az új honlap elindult így az eredeti gyűjtőoldalunkat jövőhéten lelőjük.  Ha még nem tetted meg, kérlek jelentkezz be, mentsd el a Waves címedet az ICO oldalon, erősítsd meg emailen keresztül és várj a tokenek megérkezésére.

A Waves lite client letölthető a weboldalunkról, és további információkat találhatsz az új felhasználók létrehozásáról is.

Az ICO oldal a következő héttől nem lesz fenntartva.  Ezután a kifizetéseket kizárólag csak manuálisan, és ritkábban fogjuk tudni teljesíteni.

LPoS White Paper
A Waves Leased Proof of Stake leírása végstádiumban van, amelyet hamarosan publikálunk a nagyközönségnek is.  LPoS az egyik alapja a Waves hálózatnak, amely gyors (10 másodperces) block time-ot eredményez, mialatt sokkal jobban energia-barát mint a proof-of-work rendszerek.

LPoS a sima PoS implementációra épül, amellyel az egyenlegedet más node-oknak is áttudod utalni, a BitShares és mások által használt Delegated Proof-of-Stake megközelítéshez hasonlóan.  Egy megfelelő mennyiségű és meghatározott aktív node csökkenti a pinget és növeli a block kapacitást.  Az alapja ennek a megközelítésnek az, hogy egy limitált számú node csoport felügyeli a tranzakciókat a hálózaton belül.  Végtelen számú felhasználók csökkentik a rendszer hatékonyságát, így egy ilyen rendszernél egyensúlyt kell tartani a decentralizáció és a használhatóság között.  A Waves hálózat egy viszonylag nagy számú aktív nodeot kíván anélkül, hogy az a teljesítmény rovására menjen.

Ez a megközelítés egy centralizált kereslet-kínálat rendszerrel jön létre.  Ez összeköti az eladókat és a vevőket egy központi szerveren, mialatt a kereskedők a blockchain miatt biztonságosan használhatják a rendszert.  A "matcher" lényege, hogy végrehajtsa a benyújtott ajánlatokat a rendszerbe, hogy azok találkozhassanak egy másik node alól jövő ajánlat-kínálattal.  Ez eltörli a centralizált váltók képét, azzal a különbséggel, hogy a "Matcher" nem irányítja a felhasználó pénzét.

2) Eszköz specifikáció update

Az eszközökre vonatkozó specifikáció frissítésre került Githubon.  Egy új rendszert hoztunk létre az eszköz váltóra.  A változásokat az előző verzióhoz képest itt tudod megnézni (https://github.com/wavesplatform/Waves/commit/930b37edd089837c97c907253b14254139d05651?short_path=ee506d3#diff-ee506d370e6ca0f164740f54cde099c0)

3) Full Nodeok

Több hétnyi tesztelés után több hibát is felfedeztünk, így a kód majdnem készen áll és hamarosan publikálásra kerül, amellyel a felhasználók futtathatják majd a saját nodejaikat is.

Ahogy a felhasználók is tudják, ez egy kritikus pont, mivel ez meghatároz mindent ami ezután jön – ideértve az egyedi tokenek implementációját is.  Egy biztonságos és stabil publikus hálózattal, a fejlesztés gyorsabb ütemben haladhat.  A teljes decentralizáltság a Waves hálózaton szintúgy fontos és kiemelkedő lépcső a platform megfelelő biztonsága érdekében.  Más cryptocurrencykből származó tapasztalat azt mutatja, hogy ezt a részt nem lehet elsietni, és ha rosszul csináljuk, borzasztó következményei lehetnek.  Ebből kifolyólag nagyon várjuk a sikeres indulását a nagyobb számú nodeoknak, és köszönjük, hogy részt vesztek a Waves projektben!

A legfrissebb klienst mindig megtalálod a https://wavesplatform.com/ oldalon.

2016. augusztus 4.

1) Fejlesztői Update

Elkezdtük az egyedi tokenek implementációját, amit hamarosan tesztelünk a full node-ok indulásával és a POS implementációval.  Ezzel párhuzamosan egy megfelelő motoron is dolgozunk a HFT-alapú váltó miatt.  A fő váltókon bekövetkezett hackelések miatt kiemelten fontos, hogy egy gyors és biztonságos váltót hozzunk létre.

A full node release egy sikeres teszten megy keresztül, de további visszajelzéseket bárkitől szívesen fogadunk, akik szeretnék, hogy a Waves hálózat a lehető legbiztosabb legyen.  Mint mindig, ez az elsődleges célunk.  A következő UI-t érintő változás a megfelelő időben fog történni.  Miután az egyik alap funkció is kész lesz, továbbléphetünk az LPOS felé, amely lehetővé teszi majd egy bankszerű platform elindítását is, amellyel rengeteg projekt indulhat a Waves-en.

2) Full Node a Testneten: Konfiguráció

További információkat találhatsz a saját Waves node testnet konfigurációjáról a https://github.com/wavesplatform/Waves/wiki/How-to-configure-Waves-node oldalon.  Ha további információra lenne szükséged, kérdezz minket a #testnet-maintainers Slack csatornánkon.  A bugokat a saját fórumunkon, a https://wavestalk.org/technical-discussion/ oldalon jelentheted.

3) Új weboldal

Elindítottuk az új weblapunkat a https://wavesplatform.com/ címen, ahol pár új arcot is láthattok a Csapat menüpont alatt. Egy átfogó képet is kaphatsz a közeljövőben implementálásra kerülő tartalmakról.  Kérlek jelezd, ha hibát találsz.

4) A Fejlesztő csapat (további információ a honlapon)

Yuri Petrov(@gagarin55) több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező fejlesztő.  Különböző banki megoldások fejlesztésén dolgozott, továbbá a Scorex projektben is fontos szerepe volt.

Alexey Kiselev egy lelkes programozó.  A moszkvai állami egyetemen szerzett diplomát, majd szoftverfejlesztőként dolgozott különböző bankoknál és fizetési szolgáltatóknál.

Sergey Ishchenko(@beregovoy68) több mint 10 éves Java szoftverfejlesztői tapasztalattal. Pénzügyi és banki projekteken dolgozott.  Fő feladata a Waves Lite Client fejlesztése és a csapat koordinálása.

Tobias Schwarz(@tosch) jelenleg Berlinben tanul szociológia szakon MA képzésen.  Tapasztalt front-end fejlesztő, aki részt vett a superNET lite wallet fejlesztésben is.

Carlos M. Parada(@waves.eth) különböző képességekkel rendelkező dizájner, aki az architecttől kezdve a 3D modellezésen át a website/app fejlesztésig sok mindenhez ért. Olyanokkal dolgozott együtt, mint a Hilton Hotels Group vagy a Kompas Gramedia.

Ivan Shcheglov miután végzett a moszkvai állami egyetem elektromérnök szakán, Londonba költözött, ahol IT tanácsadóként dolgozott olyan nagy vállalatoknál, mint a JP Morgan, Barclays, Deutsche Bank vagy Nomura.

5) Business

Egy teljesen működőképes technológiát kell alkotnunk hogy reklámozhassuk.  Az eszközök fejlesztését hibátlanul kell elvégeznünk, az eddigi megközelítés visszaigazolásra került egy n nevesebb kriptográfustól, így reméljük hogy tudományos sajtó is foglalkozik a Waves megközelítésével.  Az eszközök és a full node egy kiemelkedő mérföldkő a Waves platform számára, így muszáj innovatívnak maradtunk, amellyel rengeteg világi és olyan partneri problémára adhatunk megoldást, akikkel folyamatosan kapcsolatban állunk azért, hogy a Waves a lehető leginkább elfogadott legyen a hétköznapi életben is.

A legfrissebb klienst mindig megtalálod a https://wavesplatform.com/ oldalon.
« Last Edit: September 22, 2016, 08:47:11 PM by Tinnitus »

Tinnitus

  • Novice
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +0/-0
    • View Profile
Re: [PRE-ANN] WAVES. Ultimate crypto-tokens blockchain platform. [HUN-MAGYAR]
« Reply #3 on: September 22, 2016, 08:42:52 PM »
2016. szeptember 17.

1.) Fejlesztői update

A következő hetekben kiadásra kerülnek a full nodeok a testneten!  A majdnem teljes Scorex újraírás után, a megmaradt bugokat és problémákat kiküszöböltük.  Mostmár tudjuk, hogy mik a hátramaradt fontos (és kritikus) változtatást igénylő területek a testnet kódban.  A kiadást hétfőre tervezzük, az elmúlt 3 hónap eredményeinek kiadásával együtt, hogy végül egy teljes összképet kapjunk a közösség által létrehozott stressz teszten.

Ha minden jól megy, a kód a közösség számára is kiadásra kerül, így bárki képes lesz full node-ot üzemeltetni.  Ezen lépés teljesítésével a Waves hálózat teljesen decentralizálttá válik.  Jutalom programban vehetnék részt azok, akik képesek lesznek összeomlasztani a testnetet, vagy jelentősebb bugokat találnak.  A #testnet-maintainers Slack csatornánkon tudsz jelentkezni.

2.) Eszközök és távolabbi fejlesztések

Eredetileg az eszközöket a mainnet kiadásával egyidejűleg terveztük kiadni, de végül úgy döntöttünk, hogy a mainnetre koncentrálunk mialatt véglegesítjük az eszköz létrehozás folyamatát.  Jelenleg a Waves hálózat decentrelizációjára koncentrálunk; minden más erre épül, így a további funkciókat gyorsan kiépíthetjük ha ez elkészült.  Az LPoS hasonlóan fog kinézni a jövőben – jelenleg még „vanilla” PoS rendszert futtatunk, amelyre tudunk építeni.

Az LPoS előtt jönnek az első gateway-ek, amellyel könnyen mozgathatunk készpénzt a blockchainre és abból ki.  Ezután blockchain alapú, centralizált keres-kínálat rendszert hozunk létre, hogy lehetővé tegyük a gyors kereskedést.  Ezzel létrejön majd a Waves első termék verziója. További feature-ok, mint smart contractok később érkeznek.

3.) „Heti Waves” video

Heti videókat fogunk készíteni a Waves fejlesztésének állapotáról, valamint gyors updatekről is.  Ezt a kezdeményezést a lehető leghamarabb akartuk elindítani a marketing stratégiánk részeként.  A Daily Decrypt megszűnése óta piaci rés alakult ki ilyen rövid, hozzáférhető – és remélhetőleg – humoros fejlesztési összefoglalók tekintetében a crypto világban.  A Waves jó helyzetben van ehhez, hisz megvan a forrásunk és a tapasztalatunk is.  Az első epizódot youtube-on megtekintheted:   [LINK]

A következő hetekben kialakul a koncepció és remélhetőleg szokásos eseménnyé alakul át.  Az a tervünk, hogy nemcsak egy kész termék szolgáltatói legyünk, hanem egy szélesebb közösség is a crypto világ számára.

Továbbo információkért olvasd el Sasha nemrégi AMA (ask my anything – kérdett/felelek) írásos változatát: http://coremedia.info/index.php/waves-news/item/308-waves-platform-9-9-2016-ama-transcript-with-sasha-ivanov
4.) Waves cikkek

Az első és utolsó szó a pénzben: A Bitcoin miért inkább ősi sumér mint szövetségi bank:  http://www.huffingtonpost.com/john-rampton/the-first-and-last-word-i_b_11991946.html

Ez nem verseny, hanem ultramarathon: https://medium.com/@cassiuscrypto/its-not-a-race-it-s-an-ultramarathon-3d1bde7afde2#.noaqkro8z

Mit nyújthat a Waves a zenepiacnak: https://blog.wavesplatform.com/what-waves-custom-blockchain-tokens-platform-offers-the-music-industry-f73a363846c9#.b9vhr0cx1

Üzletrészek/Részvények a blockchainen: https://blog.wavesplatform.com/securities-on-blockchain-58b8e637bf3f#.cgtb9mezu

 

Bitcoin Garden 2013-2024, All rights reserved | Privacy Policy | DMCA | About Bitcoin Garden | Support & Services